Saab-onderhandelingen Stockholm - update

Het Saab-weekend is niet saai, dat is duidelijk. De situatie is heel ernstig, maar er zijn enkele positieve signalen over goede vrienden. Naar verluidt is het aandeel van Youngman in Saab Automobile AB redelijk lager dan gewenst door de Chinezen.

Bronnen rapporteren onder 20%, wat zou voldoen aan de GM-vereisten. Het is ook onduidelijk of Pang Da, de grote autohandelaar, aan boord zal blijven. Het is mogelijk dat Pang Da in de toekomst alleen de distributie in China zal overnemen zonder aandelen in Saab te houden.

Dat zou het volgende betekenen. Een nieuwe, nog niet openbaar genoemde partner die niet uit China komt, komt binnen en speelt een belangrijke rol. Sommigen zouden ook bij Victor Muller of SWAN kunnen verblijven. Of een ander bedrijf dat dicht bij Muller staat. Ik wilde deze details nog niet bekend maken.

De informatie is grotendeels congruent met sommige artikelen in de Zweedse pers en met enkele hints die ik de afgelopen dagen heb gekregen. Saab-fan en blog-lezer Marcus is tevreden, want de nieuwste ontwikkeling heeft meer de handtekening van Muller dan Lofalk. 😉

Gekheid op een stokje, in ieder geval zijn de signalen veel vriendelijker dan nog voor 24 uur. Dat is goed voor Saab, voor de werknemers en voor ons allemaal. Zoals altijd wachten we op GM.

Updates volgen als er iets beweegt in Stockholm.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab-onderhandelingen Stockholm - update"

  • ... het zou interessant zijn wie de derde is ... we zullen zien

Reacties zijn gesloten.