Saab-nieuws: Youngman biedt liquiditeit

Het is de lokale TTELA, die altijd zeer goed op de hoogte is. De krant van Trollhättan meldt dat Saab Investor vandaag Youngman-fondsen verstrekt. Zeer goed nieuws voor de werknemers. Salarissen kunnen dan op vrijdag of maandag worden uitbetaald.

De kopers uit China overschrijven geld en dat doen ze omdat ze het groene licht kregen van de NDRC. Er is enige scepsis van IF Metal, aangezien Youngman de overdracht al eens had aangekondigd en op het laatste moment door Beijing was gestopt.

Wat dan ook, we zullen het snel weten. Mijn mailbox kreeg de afgelopen uren interessante e-mails van verschillende bronnen. Onder hen informatie over de beroemde Victor Muller Deal. Ik ben bang dat ik eerst moet bellen.

Tekst: tom@saabblog.net

5-gedachten ook "Saab-nieuws: Youngman biedt liquiditeit"

 • Als dit geld komt net als de ontelbare aankondigingen die Youngman de afgelopen maanden deed, zal het waarschijnlijk donker zijn voor de werknemers van Saab.

 • Ik hoop dat deze onhoudbare situatie eindelijk ten einde komt en Saab in kalme wateren komt. Ik hoop elke dag op positief nieuws van jou!

 • Ondertussen neemt het verhaal om Saab in de vorm van een tragische komedie op ... We hebben allerlei tekens voor het bestaat ... een megalomane Nederlands, een groep Chinese investeerders (de enige goede wil en onderhandelingen zitten vast) en een schare fans die nu dunner (de ene kant gelooft blijven inzetten voor Saab, de andere heeft opgegeven en ziet geen toekomst) ... missen slechts een paar eunuchen die belachelijk maken (GM zou perfect passen deze rol) ...

  Uiteindelijk hoop en geloof ik dat het verhaal eindelijk een "happy end" is en in de toekomst nieuwe modellen van de bandrol

 • Als de Chinezen het volledig overnemen, is VM dan weg van het raam, of vergis ik mij? Voor mij een kwestie van tijd, totdat hij weg is. Anders is er slechts een faillissement en faillissement landgoed, van waaruit opnieuw de Chinese of een andere automaker in de wereld zal gebruiken. Ik vermoed dat er nog genoeg anderen op wachten. Mr Piech wil zoveel merken onder zijn dak hebben en Scania heeft hij al, dus het logo.

  Voor de procedure van VM zijn er zeer duidelijke woorden: onprofessioneel. Communiceren via sms met journalisten of zelfs met zakenpartners, wat is dat? Elke professionele weet dat een paar woorden zeer snel verkeerd begrepen kunnen worden, en een SMS-bericht is altijd zeer riskant, met name journalisten, omdat misverstanden niet kan worden opgelost. Dus er zou tijd moeten zijn voor een e-mail ...

 • Ik volg deze site al een tijdje omdat ik erg geïnteresseerd ben in het overleven van Saab. Maar ik denk dat Tom het hele ding een beetje te bloemig vindt.
  Het gaat om hardnekkige belangen en zodra Chinezen erbij betrokken zijn, wordt alles wat wij Europeanen als zakelijk gedrag begrijpen opgeschort.
  Ik kan de mediahype van VM begrijpen, omdat hij waarschijnlijk is gaan begrijpen welk plan de Chinezen nastreven.
  Wat de uitkomst ook is, de schade is al zo groot dat ik het ergste vrees voor Saab vrees.

Reacties zijn gesloten.