Saab Zweden: een grijze novemberdag in Trollhättan

Er gebeurt niets in Zweden, dat ik momenteel nuttig vind. Achter de schermen is onderhandeld, maar het dringt heel weinig naar buiten. De vakbond begint opnieuw met de bekende voorbereidingen om de lonen voor de leden veilig te stellen.

Dit zal het reconstructieproces tot stilstand brengen en onze autofabrikant opnieuw in de richting van een faillissement drijven. Je voelt je niet zo op je gemak, dus kijk je van de zijde van de vakbond in de richting van Guy Lofalk, de beheerder. Dus wat doet Lofalk? Lofalk is degene die het reconstructieproces zou moeten voltooien als de lonen niet op de een of andere manier in zicht waren. Lofalk heeft vandaag niets in deze richting gedaan.

De beheerder zal wachten, dat is het enige goede nieuws van de dag die momenteel beschikbaar is.

Voor commentatoren op de blog die speculeren over de interesse van een Westerse autofabrikant. Maanden geleden noemde ik ooit een autobedrijf als Mitleser. De groep leest nog steeds met grote belangstelling. 😉

Een kleine kanttekening is nog steeds beschikbaar van onze vriend Antonov. De Letse overheid heeft 14 verzekerd van zijn luxe auto's, ter waarde van 1 miljoen euro, en het strandhuis van Antonov in Jurmala werd ook geconfisqueerd. Ik denk dat hij het aankan.

Tekst: tom@saabblog.net

13-gedachten ook "Saab Zweden: een grijze novemberdag in Trollhättan"

 • Hoe ziet het eruit met de geïnteresseerde Mitlesen van Mr. Müller. Dus mijnheer Müller, als u leest: ga alsjeblieft naar de telefoon en bel een beetje in andere Europese landen. Bijvoorbeeld met meneer Ghosn.

  • Hallo Peter,

   Je goede idee is op weg in de goede richting - RENAULT / NISSAN (vice-voorzitter = Mr. Carlos Ghosn) heeft al jaren geen interessante modellen in het hogere segment. Het laatste model dat redelijk goed werd ontvangen in dit segment was de Nissan Maxima (een kennis had dit model in de Xnumxer-jaren - ik weet niet eens of het zelfs is geproduceerd).

   Ik zou heel graag willen zeggen dat de heer Muller echt betrokken raakt bij andere Europese landen - dat zal geen nadeel zijn met betrekking tot de GM Boys. Ze hoeven zich dan geen zorgen te maken over de concurrentie in China van SAAB. In de GM automodellen en hun super kwaliteit zal waarschijnlijk niet echt grotere concurrentie ontstaan ​​- anders zou de hele groep waarschijnlijk dicht gaan zitten!

   Groeten uit Sleeswijk-Holstein

   • Dus als NISSAN of RENAULT ingrijpen, zou ik persoonlijk moeite hebben om na te denken over het veranderen van het merk ... Beide fabrikanten hebben geen kwaliteitskenmerken die bij SAAB zouden passen en zouden zeker slechter zijn dan GM

    • Beste creativ,

     wat hebben de Chinezen voor kwaliteitskenmerken? Bij Renault leggen de voertuigen van de Mittelkalsse tenslotte nog steeds de nadruk op crashveiligheid en de technologie is niet zo verkeerd - bij mijn weten nog steeds beter dan de middenklasse van Opel!

     NISSAN bouwt goede SUV's!

 • Het voordeel van de Chinezen is dat ze snel kunnen leren en snel de knowhow kunnen integreren / implementeren. Het beste voorbeeld is Volvo ... De merken zijn eenvoudig, zien er niet slecht uit en zijn perfect verwerkt! SAAB zou dus zeker profiteren van deze site in plaats van Renault / Nissan (met beide merken heb ik persoonlijk zeer slechte ervaringen gehad) ...
  Als een geschikte Europese partner kon ik me BMW / Alfa Romeo voorstellen.

 • Achteraf vraag ik me af waarom VM niet meteen op Fiat (Lancia / Alfa) heeft geklopt - of misschien een andere Europese fabrikant ....

  Het had voor hem duidelijk moeten zijn dat GM een beangstigend "nee" zou produceren bij het verlenen van vergunningen aan SAAB op de Chinese markt. Het geheel is niet erg intelligent en dus niet echt voordelig voor SAAB!

  Hopelijk krijgt Guy Lofalk iets "gebakken" in de richting van Europese bedrijven - de enige focus op China is waarschijnlijk een beetje te eenzijdig en neemt uiteindelijk te veel tijd in beslag.

  DR

 • Apropo Volvo. Ze willen nu nieuwe werknemers van 10.000 inhuren. Als ik als Saab-medewerker niet volledig geworteld ben in Trollhättan, weet ik wat ik moet doen.
  Een half jaar eier-dansen is genoeg.
  Laten we onszelf niet voor de gek houden, zal Sabb de geschiedenis ingaan. Als autofabrikant met de langste Prodktionsstillstand, geweldige auto's die helaas niet geproduceerd en verkocht worden en een Nederlandse met grote ogen, die zich te laat realiseerde dat dit ding één maat te groot voor hem is.

  • Wel, Dieter, maar je zou moeten emigreren naar China, waar de 10.000-banen worden gecreëerd. 😉

   • Ik vind het leuk

   • In alle reacties staat "meest in China". Sommigen zullen zeker voor Zweden vallen.
    Ik zie alleen dit gevaar, als niet eindelijk een oplossing tot stand wordt gebracht.

 • Hallo,

  Eerlijk gezegd, wie moet zich nu vrijwillig aansluiten bij Saab na deze "eierdans"?

  Lancia / Fiat? Bij Lanica heeft Fiat zelf genoeg te doen, ze hebben geen andere werklocatie nodig.
  Apropo Lancia -> Kent iemand de Saab - Lancia 600? Het ding was iets heel leuks ......

  http://en.wikipedia.org/wiki/Saab-Lancia_600

  Renault / Nissan? Waarom zouden ze erger zijn dan GM / SAAB / Opel? Ze hebben Infiniti en zijn dus zeer goed gepositioneerd in het Permium-segment. Vooral in de VS etc.

  Maak je geen zorgen dat de sprookjesles van Trollhättan voorbij is, ik vind het niet leuk, maar het is de realiteit.

  Ciao

  kader

  • De dobbelstenen zijn nog niet gevallen (!). Helaas, de SAAB-Lancia weten nauwelijks wat ... Door zelf, het idee was niet zo slecht, een kleine (est) onderneming te produceren en ik ben er zeker van dat dit door middel van zou komen wanneer de verwarming niet zo verschrikkelijk werkte ...

   Trouwens: niet iedereen moet slechte ervaringen hebben gehad met Renault / Nissan ... Zeker, de reputatie is zeker niet de ergste, maar aan de andere kant, de invloed van deze "pannenkoeken" zou Saab geen goed doen ...

 • Renault / Nissan heeft echt iets te bieden met INFINITI in het premiumsegment, maar hier in Duitsland is het nog bijna onbekend maar misschien kan het saab zijn bij Infiniti
  Krijg GM-gelicentieerde onderdelen wanneer Renault / Nissan binnenkomt ???

Reacties zijn gesloten.