Saab-nieuws: updates uit Zweden en Londen

Mijn gisteren was een enkel, zeer privé, drama. Dus de blog en de Saab-gemeenschap moesten wachten, omdat in sommige situaties andere dingen belangrijker zijn. Zelfs een vriend had gisteren geen goede dag, hij kreeg slecht nieuws. Als hij dit leest, weet hij dat ik aan hem denk. Terug naar Saab en de blog. Het heeft veel gedaan en echt leuk schrijven levert niet op.

In Londen bezocht Vladimir Antonov als een korte-termijn bezoeker van een staats-Verwahranstalt maar nu op borgtocht om van de vrijheid te genieten. Blijkbaar lijkt zijn vrijlating tegen de bezwaren van de Baltische staten te zijn geweest, waar hij een chaotische puinhoop achterliet. Twee van haar banken gaan failliet, Snoras Bank en Krajbanka zullen niet langer bestaan.

Dat brengt ons bij het onderwerp. Gistermorgen kwam het "Saab" -woord uit de Baltische staten, waar u uw geld graag terug zou willen krijgen. Dit is in de eerste plaats behoorlijk effectief in de media, maar ook erg speculatief. Victor Muller heeft gisteren een openbare verklaring over Antonov afgelegd. Zijn bedrijf Tenaci werd gefinancierd door de Rus, Muller ontving voor het laatst geld van Antonov in februari een jaar geleden, zei hij. Als deze informatie correct is, is het risico voor SWAN en Saab minimaal.

De vraag in deze media Antonov ramp is of de Chinezen zich terugtrekken of dat ze willen blijven investeren. Gisteren kwamen vrij duidelijke signalen indirect dat de onderhandelingen doorgaan. Vandaag meldde het Zweedse nieuwsagentschap TT dat Youngman en Pang Da een nieuw voorstel aan de Amerikanen hebben gedaan.

In plaats van de industriële partner Youngman zou de handelsgroep Pang Da de meerderheid in Saab moeten overnemen. Dit wordt niet bevestigd door de officiële kant, misschien zullen we meer leren over het weekend.

Als je nog steeds iets ontspannen wilt doen voor onze Zweedse autofabrikant en dit nog niet hebt gedaan, kijk dan eens naar de Facebookpagina van GM laat een leuk en vriendelijk bericht achter.

Dus we vergeten niet dat Saab, lang geleden, soms auto's gebouwd heeft, The Guardian heeft een rapport geschreven over de Saab 9-3x.

Er staan ​​veel e-mails in mijn mailbox die wachten op antwoord. Het zal, zeg ik zo, een paar dagen duren omdat andere dingen op dit moment gewoon belangrijker voor me zijn. Ik vraag uw begrip en geduld.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab-nieuws: updates uit Zweden en Londen"

 • Privé-dingen gebeuren altijd en ik wens dat alles weer goed komt.

  • @ Alle

   Dank aan iedereen, voor de lieve mails, opmerkingen en telefoontjes. Het leven gaat verder en ik heb het weekend gebruikt om mezelf opnieuw te ordenen. Saab heeft het 9-leven, ook de blogger. Dank je wel!

 • blanco

  Ik wens je veel energie voor je andere belangrijke dingen.
  Ik hoop dat je je snel beter voelt.

  Groeten uit Zwitserland.

  Gabi

 • blanco

  Geen reden om in een depressie te vervallen - met de inmiddels sterk verlaagde aankoopprijs van SAAB kan het zijn dat andere geïnteresseerde partijen (zonder de Chinezen) willen staken.

  De gg-mensen moeten zeker niet worden overschat. Moeten ze alleen worden gelaten met de licenties (voor technologieën waarvan kan worden aangetoond dat ze zijn ontwikkeld in Trollhättan!). Er zijn ook andere opties om nieuwe auto's te ontwikkelen - de smederij voor nieuwe ideeën die op korte termijn kunnen worden geïmplementeerd, is uiteindelijk beschikbaar in Trollhättan. Een investeerder als Ratan Tata (Jaguar) zou aan land moeten worden getrokken. Nieuwe modellen zijn daar pas geleidelijk opgekomen - nu, na een paar jaar, rijdt Jaguar veel beter dan in Ford-tijden en er is zelfs ruimte voor verbetering!

  Blijf gewoon niet als het konijn voor de GM-rij - een volkomen verkeerde beslissing!

  Groeten uit Stormarn in Sleeswijk-Holstein

  Julie + familie

Reacties zijn gesloten.