Saab News: geduld, geduld, geduld ... (herboren ..).

Je ontmoet elkaar altijd twee keer. Minstens. We hadden ons onbeminde woord 'geduld' voor vervroegd pensioen al voortijdig overgenomen. Nu is het weer actief en heeft het ons meer dan ooit onder controle. De situatie in Zweden is deels tegenstrijdig, maar er komen enkele feiten naar voren over GM, Victor Muller en de Zweedse staat.

Het is duidelijk dat je geen haast hebt om in Detroit te beslissen. Afhankelijk van hoe iemand staat voor Saab, schrijft de pers in Zweden over een paar weken, wat enige tijd zou vergen om het uiteindelijk eens te worden. Omdat, tussen de regels, het leesbaar is, gaat een van de toestemming uiteindelijk uit. Welke prijs je ervoor zou betalen. Dit is geen probleem voor GM, voor Saab. Omdat wekelijks stilstand de autofabrikant verzwakt, verhuizen de klanten en trekken de dealers zich terug. Dus waarom niet nog vier weken wachten.

De Zweedse staat wordt achter de schermen steeds actiever. Er worden pogingen ondernomen om een ​​Saab te worden op diplomatieke en waarschijnlijk andere manieren, zowel in China als in de VS. Regeringsfunctionarissen willen met Guy Lofalk naar Detroit vliegen om de onderhandelingen te ondersteunen. Waar is deze verandering van hart veranderd? Welnu, Antonov kan voorlopig worden beschouwd als weggegooid, de overheid zou de Russen toch nooit kunnen verdragen. En Muller komt meer en meer op de zijspoor.

Wat is verbazingwekkend, tragisch en logisch tegelijkertijd. Verbazingwekkend, omdat Guy Lofalk een ongewoon actieve en bijna dominante rol speelt voor een beheerder. Normaal gesproken is een reconstructie in Zweden in coördinatie met de beheerder en het management. Dat een CEO aan de zijlijn zetten is meer dan ongebruikelijk, zeggen Zweedse vrienden. Saab heeft Lofalk als beheerder willen hebben, omdat Lofalk daar al bekend was. Meer specifiek kwam hij op aanbeveling van de hoofdadvocaat, Christina Geers. Heb je een tegenhanger van Muller gezocht?

Het tragische is dat Muller Saab heeft gered. Maar om het bedrijf 12 maanden later in een nog slechtere positie te brengen. Logisch echter, omdat het netwerk van Muller, zeg Antonov, niet langer effectief is. De investeerder uit Rusland heeft momenteel andere problemen, de steun uit Londen mist nu Muller.

Een Zweedse journalist zei dat Muller in de toekomst veel tijd in Mallorca zou kunnen doorbrengen en in het zwembad zou rondspetteren. Dat was zeker niet eerlijk, maar dat is het leven.

In ieder geval hebben de topleden van het Spyker of “Swedish Automobile” managementteam al één ding bereikt. Saab zal waarschijnlijk de langste autoproductie ter wereld hebben als het volledig wordt betaald. Daar zit aan het eind van het jaar ook nog een flinke bonus voor. Wedden?

Tekst: tom@saabblog.net

14 gedachten over 'Saab News: geduld, geduld, geduld ... (herboren ..)."

 • blanco

  De crediteurenvergadering van de 1.11. heeft ingestemd met het bedrijfsplan, dat wil zeggen achter Saab en weet dat de claims (zij het te laat) 2012 volledig zijn gecompenseerd. Ik denk niet dat de leveranciers een serieuze duw in de richting van een snelle productiestart zouden blokkeren!
  De situatie is fundamenteel veranderd met de aanhoudende betrokkenheid van Youngman en Pang Da.
  Nu moet u de activiteiten splitsen en naast de voortzetting van de onderhandelingen met kracht om de voorbereiding van de productie-start te bevorderen, zodat de kerntaak van het bedrijf zo snel mogelijk weer tot leven wordt gebracht!

 • blanco

  Wat ik niet begrijp is het feit dat de productie van de 9-3 niet zal worden hervat. Hier ga je buiten het licentieverbod met GM en kan je een teken instellen
  omdat een productie-opstart zowel loyale Saab-klanten als potentiële nieuwe klanten van één zou kunnen zijn
  Frustkauf om de wedstrijd te houden.

  Een autofabriek moet nu eenmaal lopen, zo niet met het totale bereik dan slechts tijdelijk
  met een model. Dus zou er weer geld in het geld komen, de bestaande Auftäge zou worden verwerkt
  en op zijn minst zouden sommige werknemers die maandenlang gedwongen verlof hadden gekregen, zijn teruggekeerd
  een normale dagelijkse routine. Om nog maar te zwijgen van de adem van de handelaren.

  • blanco

   De productie in Trollhättan is helaas niet te wijten aan problemen met vergunningen, maar als gevolg van niet-betaalde claims van leveranciers ...

 • blanco

  Houd van de eigenaar van de SAAB, blijf geduldig zijn - zelfs als er al hoge kilometers worden weergegeven in de snelheidsmeter. Onze 9-5 heeft straks 220.000 kilometer op de teller en hij loopt (uiteraard met goede zorg) als op de eerste dag!

  daas is nu het meest interessant, niet alleen de show van de Chinese partner met volledige inzet - petje af, maar doe dat nu de autoriteiten in Zweden per SAAB Automobile.

  Deze moedige belangenbehartiging moet en moet worden geïntensiveerd met het oog op het oneerlijke gedrag van GM (hier wordt alles bewust onnodig naar voren gehaald). Deze GM-mislukkingen die door overheidsfondsen worden gered, moeten van alle kanten "in brand worden gestoken" - echt egoïstische en onaangename mensen!

  Joachim

  • blanco

   Zelfs 220TKm is nog relatief klein 😉 Mijn 93 (2.2 TiD - 125pk) van 2001 had ik bijna een jaar geleden gekocht met 280TKm en loopt nog steeds, ook al geeft hij nu al zonder problemen 350TKm aan. Moge het het elektrische systeem, het chassis of de motoriek zijn ... alles perfect en foutloos!

   Je kunt zeggen wat je wilt: SAAB bouwt gewoon mooie, ongecompliceerde en vooral robuuste auto's die bedoeld zijn om lang mee te gaan en niet altijd na 3-4 jaar "uitgezet" hoeven te worden zoals sommige merken uit Duitsland.

   Ergo: Eenmaal SAAB, altijd SAAB 😉

 • blanco

  ... .ziet het uit ... dus gelukkig is het een Skoda geworden ... want als Saab weer auto's bouwt, komt de klant weer terug! 🙂 als hij een individualist is ...

  Je kunt niemand die een nieuwe auto wil hebben de schuld geven van het feit dat hij naar een ander merk gaat als er geen bij SAAB is!

  Je kunt alleen maar hopen en geduld hebben 😉 dat de banden binnenkort weer zullen rollen en dat de auto's dan op magische wijze hun "oude klanten" weer zullen aantrekken ... en ik begrijp de dealers ook ... zelfs als de SAAB Tour een zeer , heel mooi evenement ... Riemen gaan binnenkort weer lopen en niemand hoeft geld te verdienen met nieuwe auto's van dealers !!!
  Dus hou je vingers gekruist dat ze binnenkort uit hun zakken zullen zijn….

  • blanco

   Zoals Victor Muller zo mooi zei kort na de aankoop van Saab: "We hoeven er niet op uit te gaan om nieuwe klanten te vinden". "We moeten alleen degenen terugwinnen die we hebben verloren"

 • blanco

  We hebben nu 130000 km naar beneden met onze 2002 9 5 SportCombi Arc.

  Van tijd tot tijd flirtten we met een stationwagen van een ander merk (vooral vóór het "Müller-tijdperk" toen het slecht ging met Saab en Saab al tijden geen nieuwe stationwagen meer heeft gepresenteerd).

  Maar sinds de introductie van de nieuwe 9-5 hebben we besloten om "het vol te houden".
  En sinds de stationwagen werd geïntroduceerd, is het duidelijk: bij het kopen van een nieuwe auto kan het eigenlijk alleen een nieuwe Saab zijn (of het nu een stationwagen is of, als alternatief, deze tot voor kort "onbeminde" SUV).

  En de paar meer maanden (hopelijk!?) Kunnen we nu ook losjes wachten!
  Indien nodig gaat de SC jaren mee! 😉
  En echt slecht de oude Arc is inderdaad nog niet oud - zo rondrijden en nauwelijks echt wat missen met technologische innovaties vergeleken met de huidige auto's.

  En onlangs, heeft een oudere heer de auto voor een huidig ​​model gehouden en me aan geïnteresseerden gevraagd.

 • blanco

  Hij zocht en vond niets. Een gebruikt met bijna 100.000-kilometers is ook geen alternatief voor een oud exemplaar met 164.000. Daar werd het in plaats van een SAAB een Skoda, wreed! 🙁

  • blanco

   slechts? 164TKm Dat is geen leeftijd voor een SAAB. Dit grenst bijna om zo'n auto bijna te minachten om in een Skoda te ruilen ... Hij heeft waarschijnlijk niet zo overdreven lang gekeken 😉
   Welnu, hier het koren van het koren, wat echt jammer is, scheidt gewoon letterlijk ...

   • blanco

    Er ontbrak gewoon het geduld 🙂

  • blanco

   Van Saab voor Skoda die zeer sterk grenst aan zelfverminking. Voor mijn Saab reed ik 12 jaar Toyota en was altijd erg blij met mijn auto. Maar zodra billen in Saab, en 12 jaar Toyota loyaliteit en tevredenheid waren één slag volledig ausradiert.Da plotseling een licht gaat op en je begreep wat je hebt gedaan om zijn kont voor de komende jaren hat.Mein mededogen, de armen Skoda bestuurder, maar hij is jouw schuld

 • blanco

  Altijd gewoon geduld. Een goede vriend van mij heeft nu de handdoek in de ring gegooid en zijn SAAB verkocht. Ik denk dat steeds meer SAAB-chauffeurs dit doen. Op een gegeven moment heb je gewoon een nieuwe auto nodig.

  • blanco

   Het hoeft niet altijd een nieuwe auto te zijn 😉 Gebruikte Saabs met een zeer goede prijs / prestatieverhouding zijn nu bijna overal verkrijgbaar, en degenen die niet overwegen om een ​​van hen te krijgen, zijn schuldig.
   Het is jammer dat sommigen alleen omdat een, zij het groot, kiezelsteen op de baan maakt die eerder omkeert dan om een ​​alternatief te zoeken in hetzelfde kamp ...

Reacties zijn gesloten.