Youngman: Saab strategische langetermijninvestering

Van de onderhandelingen met GM was er morgenochtend niets nieuws. Victor Muller, CEO van Saab, stuurde in het weekend een sms naar de lokale krant in Trollhättan dat er meer informatie naar de Amerikanen was gestuurd. De geruchtenmolen, onbevestigd, vertelt het volgende.

General Motors blijft aan boord als motor- en transmissieleverancier voor de volgende generatie voertuigen. Volgens de bron is dat de wortel die Youngman voor de neus van het genetisch gemodificeerde konijn houdt. Het is niet zeker of Detroit zal reageren. Maar, zoals ik al zei, een gerucht, niet bevestigd.

Een woordvoerder van Youngman bevestigde vandaag de ernst van de investering. Hij vertelde Reuters dat ze waren gekomen als een "strategische langetermijninvesteerder". Hoe langer ik naar de onderhandelingen kijk, hoe meer ik vermoed dat Youngman en Pang Da, in het ergste geval, Saab zelfs zonder GM-licenties zullen kopen.

Dat zou niet optimaal zijn, en ook niet wat we zouden willen. Maar een optie voor de toekomst.

Omdat we het nu over opties hebben. Dat is een paar dagen geleden Winkelmanager publiceerde een artikel over Victor Mullers vrienden Antonov en de "brievenbusinvesteerder" North Street Capital. De beroemde konijnenvergelijking lijkt van toepassing te zijn op North Street Capital. Want volgens onderzoek van Manager Magazin zit de eigenaar in de “dierbenodigdheden industrie”. Hmm

Onze vrienden van de andere blogs noemen North Street nog steeds een serieuze investeerder ...

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Youngman: Saab strategische langetermijninvestering"

  • Als GM zich volledig zou terugtrekken, zou dat pure domheid zijn. De dealertour leverde geweldige reclame op voor "GM-modellen" en trok veel nieuwe potentiële klanten naar Saab. Dit zou dan absoluut achterhaald zijn. Wat echter moet worden veranderd als 9-4x en 9-5 worden geproduceerd, zijn de interieurs. Het is echt gênant om dezelfde lichtschakelaars en verschillende knoppen te vinden in een Saab tot 70.000 € als in een Chevrolet Aveo (minder dan 10.000 €). Er valt hier zeker nog veel in te halen, al geloof ik niet dat dit zal veranderen, puur om kostenredenen.

  • Saab moet zo snel mogelijk de verbinding verbreken met alles wat met GM te maken heeft. Als ik de auto's van GM zie, die onder het merk Chevrolet op Duitse wegen vallen, dan krijg ik misselijkheid. Om nog maar te zwijgen over de technologie.

Reacties zijn gesloten.