Saab-nieuws: laat nieuws uit Stockholm en nieuw nieuws van Antonov

Omdat de Zweedse pers zwijgt, neem ik bijna elke dag de telefoon op en bel ik Stockholm. De Saab-onderhandelingen worden achter gesloten deuren gehouden. Althans sinds een bepaald lek was gesloten. Op dit moment worden er zeer intensief onderhandeld over details, omdat de eerste, niet-bindende intentieverklaring gisteren is verlopen.

Dat doet echter niets af aan de zaak, want de verkoop en de wederopbouw gaan door. De nieuwe overeenkomst moet als het ware "waterdicht" zijn, zodat deze kan worden omgezet in een definitief verkoopcontract. Dat kost tijd en veel minutieus detailwerk. Ik denk dat het schema wankel kan zijn. Alles is echter in orde voor Saab, geen gevaar. Ik heb dat vandaag heel duidelijk gehoord. Meer details volgen (mogelijk) zodra informatie beschikbaar is.

Laten we aan Vladimir Antonov denken. De man die door de ECB als Saab-aandeelhouder werd afgewezen omdat de Nationale Bank van Litouwen zijn bank als, nou, wankel beschouwde? Antonov had een lening verstrekt aan een Russisch bedrijf dat eerder bij alle banken was neergestort. Dat was niet goed. Er waren ook andere aantijgingen en vreemde aandelendeals.

Nu is het gebeurd. Vladimir Antonov heeft een slechte dag vandaag. De Litouwse Nationale Bank verzilverde Antonovs bank "Snoras". Dus onder curatele gesteld. Te veel slechte leningen. Lars Carlström, de woordvoerder van Antonov, zei dat ze "... overrompeld waren ..."

Misschien had de Luxemburgse bank toch gelijk? Zou Antonov niet de oplossing zijn geweest voor de problemen van Saab, maar zou hij op middellange termijn zelf een probleem zijn geworden? Wat dan ook. Morgen is een nieuwe dag en het leven gaat door. Ook voor Vladimir Antonov.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Saab-nieuws: laat nieuws uit Stockholm en nieuw nieuws van Antonov"

 • Ik noem de winstmaximalisatie bij de moedermaatschappij ten gunste van de aandeelhouders in de VS.
  Echter, Opel, dat in Rüsselsheim ook een ontwikkelingscentrum is voor
  GM opereert wereldwijd en is ermee belast en de licenties bevinden zich dan in Detroit

 • Hi Tom,

  aan een andere van uw bijdragen, had ik (analoog) de volgende vraag gesteld: is het lichaam (ontwerp) van de huidige 9-5 onder de licenties die moeten worden verworven, waarin General Motors tot nu toe blokkeert? Voor een antwoord zouden we hier dankbaar zijn in de kleine SAAB-ronde in Hamburg.

  Ons "bijbedoeling" is dat als het ontwerp vrij beschikbaar is, de 9-5 met een iets andere "innerlijke werking" een verkoopbare "gap filler" zou kunnen worden tot aan de serieontwikkeling van de Phoenix-modellen - het voordeel zou zijn dat hier in ieder geval het eerder bedrukte uiterlijk / ontwerp (dat bij veel kopers erg populair was) kon in eerste instantie behouden blijven.

  Dit zou natuurlijk alleen interessant zijn als GM blijft bestaan ​​in dit rare blokkadebeleid.

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg

  • blanco

   Hé Joachim,

   alle huidige Saab 9-5 zijn gelicentieerde producten. Hoe vreemd het ook is. De ontwikkeling van 9-5 en 9-4x werd betaald door Saab, of Saab werd in GM-tijden in rekening gebracht. Toch zijn de contracten zo opgesteld dat het om licenties gaat. Alleen degenen die aan de onderhandelingstafel zaten, weten waarom ...

Reacties zijn gesloten.