Saab-dealer tourt rotsen en de toekomst van SWAN

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

Duitsland was ooit een van de belangrijkste markten voor Saab. De afdaling begon voor mij met de verhuizing naar Rüsselsheim, waar Saab alleen als een niet geliefde dochter werd gezien. In de daaropvolgende jaren verloor Duitsland steeds meer belang op de Saab-kaart. Des te belangrijker voor ons is de Saab Dealer Tour, een idee van Saab Duitsland afgedwongen tegen aanvankelijke Zweedse zorgen.

Na Duitsland en Oostenrijk wordt het evenement steeds internationaler. De tour loopt momenteel in Frankrijk, gevolgd door Spanje. De internationale Saab-forums lezen dat Saab's idee op alle andere markten moet worden gebruikt. Dat zou goed zijn. Niet alleen omdat de suggestie uit Duitsland kwam, maar ook omdat deze tour veel vertrouwen zou wekken bij klanten en dealers.

Door de rondleiding kunnen we veel leren. Over de Saab-gemeenschap, de Saab-dealers en hoe de klanten reageren op de nieuwe modellen.

Een artikel hierover, dat vrij lang maar interessant zal zijn, is momenteel in de maak. Precies zo lang van tevoren ziet de Saab-toekomst er goed uit in Duitsland. Tenminste als onze Zweden de komende dagen hun huiswerk maken.

De klok loopt. We hebben nog steeds een goede week, tot die tijd zou alles moeten stoppen. De 21.11 is de zuurproef, daarna moet de betaling van de schuldeisers worden vastgesteld.

SWAN heeft al de toekomst achter de rug

Hoe het ook gaat in Trollhättan. "Swedish Automobile" - voorheen Spyker - zou de toekomst moeten hebben. SWAN zal niet schommelen, want zelfs na de verkoop van Saab Automobile en de mogelijke verkoop van Spyker zijn er nog steeds 4,0 tot 5,0 miljoen aan passiva. Dat is de frustrerende uitkomst van de buitengewone algemene vergadering van vrijdag.

Afgezien van het feit dat de Spyker-verkoop aan North Street Capital slechts een intentieverklaring is, meer in overeenstemming met de 'grote witte konijnen' uit de hoed van Victor Muller, ziet het er erg zwart uit voor aandeelhouders.

Van de verkoop worden hoofdzakelijk de "Tenaci" van Victor Muller en vervolgens de andere schuldeisers bediend. Voor de aandeelhouders muteert het SWAN-aandeel dus in een "hoopwaarde" zonder hoop en inhoud. Een mogelijke liquidatie van de SWAN werd vrijdag bekendgemaakt, zodat een of andere illusie verdwenen zou zijn.

Degenen die niet uit deze krant zijn kunnen de voorraad aan hun kinderen laten zien als een herinnering aan een turbulente tijd of deze op eBay veilen. Of er gebeurt een wonder, of een heel, heel groot konijn komt uit een van de vele cilinders. Maar dat is zeldzaam, zelfs in Nederland.

5-gedachten ook "Saab-dealer tourt rotsen en de toekomst van SWAN"

 • Hallo Tom ....
  is echt heel chic de foto ... 😉
  Stuur mij de anderen ...

  Bedankt ...

  Ciao Alex

 • Hi Tom

  Ik ben blij dat de dealertocht een groot succes is. Het wordt steeds internationaler en alleen Italië ontbreekt, dus het heeft overal in Zwitserland plaatsgevonden - waarom niet IN Zwitserland?

  Ok, we zijn een klein land - maar ik vind dat geen schande. (Misschien is daar een plausibele verklaring voor, kun je mijn ogen openen?

  Nu hoop ik op een groot konijn!

  • Hallo McLee,

   De Zwitser had al de vreugde van een Saab-tournee in de lente. 🙂 Daarom ben ik bang dat er vandaag geen groot konijn naar Zwitserland komt. Ik denk dat 2012 doorgaat ...

 • Hi Tom

  In het voorjaar - sorry dat ik niets gemerkt heb en dat is een grote verrassing, sinds april ben ik 2011 een actieve Kunnde die alles leest wat naar SAAB gaat. Mijn dealer heeft het mij ook niet verteld. Weet jij waar de tour plaatsvond?

  Kortom, ik heb met plezier gelezen dat SAAB zonder GM zou kunnen leven. Maar voor mij maakt het me een beetje zorgen - ik wacht nog steeds op een 9-5 Vector?

  Bedankt voor je berichtgeving - is altijd heel spannend en opwindend!

Reacties zijn gesloten.