Saab-dealer tourt rotsen en de toekomst van SWAN

De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers
De terugblik: de achteruitkijkspiegel van Bloggers

Duitsland was ooit een van de belangrijkste markten voor Saab. De afdaling begon voor mij met de verhuizing naar Rüsselsheim, waar Saab alleen als een niet geliefde dochter werd gezien. In de daaropvolgende jaren verloor Duitsland steeds meer belang op de Saab-kaart. Des te belangrijker voor ons is de Saab Dealer Tour, een idee van Saab Duitsland afgedwongen tegen aanvankelijke Zweedse zorgen.

Na Duitsland en Oostenrijk wordt het evenement steeds internationaler. De tour loopt momenteel in Frankrijk, gevolgd door Spanje. De internationale Saab-forums lezen dat Saab's idee op alle andere markten moet worden gebruikt. Dat zou goed zijn. Niet alleen omdat de suggestie uit Duitsland kwam, maar ook omdat deze tour veel vertrouwen zou wekken bij klanten en dealers.

Door de rondleiding kunnen we veel leren. Over de Saab-gemeenschap, de Saab-dealers en hoe de klanten reageren op de nieuwe modellen.

Een artikel hierover, dat vrij lang maar interessant zal zijn, is momenteel in de maak. Precies zo lang van tevoren ziet de Saab-toekomst er goed uit in Duitsland. Tenminste als onze Zweden de komende dagen hun huiswerk maken.

De klok loopt. We hebben nog steeds een goede week, tot die tijd zou alles moeten stoppen. De 21.11 is de zuurproef, daarna moet de betaling van de schuldeisers worden vastgesteld.

SWAN heeft al de toekomst achter de rug

Wat er ook gebeurt in Trollhättan. "Swedish Automobile" - voorheen Spyker - heeft waarschijnlijk de toekomst achter zich. SWAN zal niet meer rocken, want zelfs na de verkoop van Saab Automobile en de mogelijke verkoop van Spyker zijn er nog € 4,0 tot 5,0 miljoen aan verplichtingen. Dat is het frustrerende resultaat van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van vrijdag.

Afgezien van het feit dat de verkoop van Spyker aan North Street Capital slechts een intentieverklaring is die nauwer verwant is aan de "grote witte konijnen" uit de hoed van Victor Muller, ziet het er pikzwart uit voor aandeelhouders.

De “Tenaci” van Victor Muller wordt voornamelijk bediend vanuit de verkoop en vervolgens vanuit de andere schuldeisers. Voor de aandeelhouders muteert het SWAN-aandeel in een “hoopwaarde” zonder hoop en inhoud. Een mogelijke liquidatie van SWAN werd vrijdag openbaar gemaakt, dus sommige illusies hadden moeten verdwijnen.

Degenen die niet uit deze krant zijn kunnen de voorraad aan hun kinderen laten zien als een herinnering aan een turbulente tijd of deze op eBay veilen. Of er gebeurt een wonder, of een heel, heel groot konijn komt uit een van de vele cilinders. Maar dat is zeldzaam, zelfs in Nederland.

5 gedachten over 'Saab-dealer tourt rotsen en de toekomst van SWAN"

 • blanco

  Hi Tom

  In de lente - sorry dat ik niets heb gemerkt en dat is heel verrassend, aangezien ik sinds april 2011 een actieve klant ben, die alles over SAAB leest. Mijn dealer heeft me er ook niets over verteld. Weet jij waar de tour plaatsvond?

  Kortom, ik las met plezier dat SAAB ook zonder GM zou kunnen leven. Voor mij baart het me echter een beetje zorgen - wacht ik geduldig op een 9-5 Vector?

  Heel erg bedankt voor je rapportage - het is altijd heel spannend en spannend!

 • blanco

  Hi Tom

  Ik ben blij dat de dealertour een groot succes is. Het wordt steeds internationaler en het enige dat ontbreekt is Italië, zodat het overal in Zwitserland heeft plaatsgevonden - waarom niet IN Zwitserland?

  Ok, we zijn een klein land - maar ik vind dat toch jammer. - (Misschien is er een aannemelijke verklaring voor? Kun je mijn ogen openen?

  Nu hoop ik op een groot konijn!

  • blanco

   Hallo McLee,

   de Zwitsers genoten in het voorjaar al van een Saab-tour. 🙂 Daarom ben ik bang dat er vandaag geen gigantisch konijn naar Zwitserland komt. Ik denk dat 2012 doorgaat….

 • blanco

  Hallo Tom….
  de foto is echt heel chic geworden ... 😉
  Stuur mij de anderen ...

  Dank je…

  Ciao Alex

Reacties zijn gesloten.