Achteruitkijkspiegel: Saab locatie Zweden en een première in Duitsland

Mijn Saab-dag was gisteren iets langer dan verwacht en nadat ik weer achter mijn bureau zat, moest ik aan iets uit mijn "echte leven" werken. Nadat de tour was afgelopen, was ik donderdag enige tijd in Saab Duitsland in Frankfurt om informatie te krijgen over de situatie in Zweden.

Saab 900 II en Saab 9-5 sportkleding
Saab 900 II en Saab 9-5 sportkleding

Wat ik heb gehoord, maakt me optimistisch, omdat informatie uit de eerste hand altijd betrouwbaarder is dan persinformatie of andere kanalen. De reconstructie in Trollhättan is in nauwe samenwerking met Guy Lofalk, omdat hij momenteel de belangrijkste acteur aan boord is. De onderhandelingen van de investeerders met General Motors zijn zeer intens en ook daar vind ik dat we voorzichtig optimistisch moeten zijn.

Het proces kan nog enige tijd duren, contracten voor octrooien en het gebruik ervan worden niet op korte termijn overeengekomen. Dus, zoals altijd, rust en geduld.

In Duitsland was er een première, voor het eerst mocht een Saab-klant de nieuwe 9-4x en de Saab 9-5-sportwagen besturen. De lezers op de blog zullen Mark zeker onthouden, die deze zomer een 9-5-sportpak bestelde, en kort daarna een Saab 9-3-sedan voor zijn vrouw.

Op onze dealer tour in Dresden, op het Mobile Forum, ontmoetten we Mark en sinds hij jarig was op deze dag kwam de spontane uitnodiging van Saab Duitsland baas Jan-Philipp Schuhmacher naar Mark om ons te vergezellen naar Bremen.

Op woensdag waren Mark en ik op reis met de 9-5-sportwagen, op donderdag met de Saab 9-4x. We hadden veel plezier en het eerste testritrapport van een Saab-klant naar de nieuwe preproductiemodellen komt de komende dagen op de blog.

Ik denk dat dit een van de andere verhalen is die alleen Saab en Saab hebben. Pre-productie modellen in de handen van de klant. Het toont ook veel over het nieuwe, frisse denken in het hoofdkantoor van Frankfurt Saab. Saab is een kleine fabrikant die zijn wortels en sterke punten onthoudt en nu dichter en dichter bij de Saab-gemeenschap komt.

Mark, ik kijk uit naar je verslag, ik hoop dat je weer op de been bent 😉, en je hebt net zoveel plezier beleefd aan de rit als ik.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Achteruitkijkspiegel: Saab locatie Zweden en een première in Duitsland"

  • En opnieuw een bouwplaats!
    Zoals in het echte leven.

    Interessant om de twee auto's naast elkaar te zien.
    ongeveer 15 jaar verschil, heel anders en toch zo vergelijkbaar.
    Saab stopt.

Reacties zijn gesloten.