Saab Lage: Terug naar de onderhandelingstafel (?)

Het nieuws van gisteren was een tegenslag voor Saab en ik had de goedkeuring en beperkingen van GM verwacht. Ik had het mis. Het was geen verrassing voor Victor Muller, hij verwachtte het en is terug in het spel van macht en invloed.

De situatie is niet goed voor onze Zweedse automaker. Ten eerste zijn we weer in de negatieve krantenkoppen, het theater in Trollhättan gaat de volgende stap in. Aan de andere kant is de toekomstige eigendomsstructuur volledig open. Zelfs het ambitieuze schema, de verkoop zou op 15 moeten staan. November is afval.

Hoe deze beslissingen het herstelplan van Youngman en Pang Da, de wederopbouw en koopintenties zullen beïnvloeden, zullen de komende uren en dagen worden ervaren.

Gisteren kwamen er twee signalen uit Zweden. Ten eerste zeiden Zweedse vrienden dat we niet op moesten geven. Aan de andere kant zien ze nog steeds een oplossing die mogelijk is. Deze tips zijn de afgelopen maanden altijd correct geweest, dus we blijven ontspannen.

De Saab-gemeenschap is momenteel behoorlijk verdeeld over zowel Muller als de Chinezen. De ene of de andere opmerking die ik als borderline vond, belandde in mijn mailbox. Ongeacht of u investeerders uit het Middenrijk leuk vindt of niet en of u Victor Muller leuk vindt, we moeten ook in dit opzicht proberen kalm te blijven. Ik probeer ook neutraal te blijven in sommige dingen die ik niet leuk vind ...

Gisteravond was er een opmerking uit China over Saab. Een journalist schreef het volgende: "GM is ertegen totdat iemand zegt dat ze ervoor moeten zijn ..."

Het ding zou nu zeer politiek moeten zijn. Omdat de NDRC in China geen commentaar zal geven op wat er in Zweden gebeurt. Als de belangen en doelstellingen van de commissie worden beïnvloed, zal GM een overeenkomstig signaal ontvangen.

We zullen zien.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Saab Lage: Terug naar de onderhandelingstafel (?)"

 • Het was gewoon vervelend dat een dergelijk cruciaal punt in de oorlog als de GM-licenties duidelijk niet naar behoren waren beoordeeld. Wat wil SAAB doen zonder deze licenties? Alle modelseries aanstampen en opnieuw opbouwen? Dat is de grap van de maand!

  En GM doet alsof ze niets verdienen met SAAB. Als het goed gaat met SAAB, verdient GM veel geld! Wat is dat? BMW verkoopt ook KnowHow aan zijn nieuwkomers op de markt. Dus waarom doet GM dit nu? Uiteindelijk gaat het zoals altijd om geld verdienen.

 • Ik kan alleen maar zeggen dat als GM zich zorgen maakt over zijn knowhow, ze Saab zouden hebben bewaard. Dus ze hadden hun knowhow zeker weten te stellen. Maar dat hebben ze niet gedaan. Dus wat!

 • Dan was deze MOU waarschijnlijk zo slecht voorbereid dat hij weinig kans van slagen had. Het enige positieve voor mij is hoe hoog de SAAB-technologie in de cursus is.

  Laten we hopen dat alle betrokkenen het nodige verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengen om een ​​compromis te vinden.

 • alles wat hier en in de nabije toekomst gaande is, is politiek en mag niet overschat worden - misschien komt er een betere oplossing uit, wie weet?
  Zoals we al hebben vermeld, weten we allemaal te weinig om echt te oordelen.
  Deze machtsspelletjes maken waarschijnlijk deel uit van vandaag, hoewel we zeker zouden willen doen zonder hen allemaal.

 • Beste Tom
  Nu is er geen andere keus dan te wachten. Ik denk ook dat Zweden niet stand zal houden als er veel banen op het spel staan. Zeker in de huidige economische situatie. U kunt de afdeling ontwikkeling en ontwerp scheiden van de SAAB-groep. Dat heeft natuurlijk ook zijn prijs. Maar het is duidelijk dat GM erg geïnteresseerd is in de verkoop van haar producten en haar marktaandeel in China. We zullen zien. Ik heb er alle vertrouwen in.
  Proost
  Walter

Reacties zijn gesloten.