Saab-nieuws: de Saab-dag achteraf

Iedereen die in het weekend de Amerikaanse pers las, was verbaasd over de positieve opmerkingen over de Saab-toekomst. In principe hebben de media in de VS, de vooruitzichten voor Saab er nooit beter uitgezien. Zelfs als de toekomst nog steeds niet is beveiligd tegen 100%.

Als we het irritante GM-onderwerp waren dat sommige lezers en andere blogs niet liet gaan. In principe schreef een journalist uit de Detroit News dat het geen zin heeft dat GM de deal niet goedkeurt. Aan de ene kant maakt General Motors het goed op de Zweden in de komende jaren en de hoop blijft bestaan ​​dat Saab op lange termijn een OEM-klant blijft. Aan de andere kant heeft de autofabrikant uit Detroit bij elke weigering zijn preferente aandelen gedevalueerd, waarvan hij er zelf veel heeft. Zou dat economisch zinvol zijn? Zeker niet.

En er zou de enorme schade aan GM's imago en de Europese dochters zijn, als ze Saab voor de tweede keer willen afdanken.

Dus waarom het poker van GM? Natuurlijk wil je eindelijk de aandelenmarkt op Saab-aandelen raken en een miljoen verdienen. Vermoedelijk wil men partners SAIC in China sparen en staat het niet toe dat de Saab 9-5 van Youngman-bands draait. Dit zal je respijt geven, je zult de volgende Saab-generatie niet kunnen voorkomen.

In de Zweedse pers circuleert als Saab negatieve boodschap van de dag dat de productie stopt in Mexico van de Saab 9-4x. Het bericht, vermoed ik, zal binnenkort beschikbaar zijn in Duitse krantenkoppen. Voordat complottheoretici van start gaan: de boodschap is de sneeuw van afgelopen winter! Met ingang van de wederopbouwfase en / of aan het einde van het modeljaar was 2011 ook in Mexico het begin met de constructie van het voertuig. In het weekend merkte GM kant op dat de productie vrij snel kon opstarten, sneller dan in Zweden.

Niets uit Zweden en de rest van de wereld, wat nieuw zou zijn. Achter de schermen is poker en afdingen over details. Dit zal, denk ik, een tijdje zo blijven. Op de 11.11. is de aandeelhoudersvergadering van SWAN. Dit is onze volgende afspraak. Of de verkoop van Saab dan op 15.11. eindelijk gedaan ... ik ben onzeker. Het kan zijn dat we vertraging ondervinden omdat het schema erg ambitieus is.

Heeft het ons ingehaald, de G .... Word. Dus wat! Dus we hebben geduld.

Tekst: tom@saabblog.net

4-gedachten ook "Saab-nieuws: de Saab-dag achteraf"

 • Is het niet in de eerste plaats een Buick-model op de markt gebracht door GM in China en vergelijkbaar met de 9-5?

  De angst voor concurrentie is waarschijnlijk het grootste probleem van niet regelrecht groot zelfvertrouwen dat GM-mensen treft. Aan de andere kant is het publiek nu ook duidelijk dat GM niet op hun eigen producten vertrouwt - de foto is dus volledig mislukt!

  Deze zorgen werden bij Ford tijdens de verkoop van Jaguar en Volvo niet gevoeld - Ford lijkt veel socialer en verantwoordelijker te zijn en de kwaliteit van zijn eigen voertuigen wordt waarschijnlijk als goed en dus concurrerend beschouwd.

  De angst voor GM geleden Nischnherstellern als SAAB zou zelfs echte redenen ... Men kan alleen maar wensen dat in de GM chief vloer zo snel mogelijk stoppen sommige soevereiniteit en ook een gevoel van verantwoordelijkheid ten opzichte van de voormalige dochteronderneming van de Groep SAAB. Neem een ​​voorbeeld bij Ford bedrijf !!

  DR

 • die geen nadeel voordeel is misschien niet zo ver ...... waar Saab Saab opgetekend door Jason Castriota zonder GM beïnvloedt licenties en technologie ....... Ik vond niet zo slecht ...... als een perfecte herstart het merk ............ geld dat de Chinese zouden zelfs genoeg hebben ...

 • Langzaam zou je de Amis psychotrope medicijnen moeten voorschrijven, overal en voortdurend kattenkwaad uit de hand van de VS.

  Emely haat erkend, misschien is een technostart-up van "Saab Alone" niet zo avontuurlijk en onmogelijk. We weten niet wat de ingenieurs al hebben voorbereid.

  In ieder geval, mijn persoonlijke vendetta, nooit zal ik in OPel gaan (nooit eerder) en gisteren zei ik in Rage een vriend voordat hij zijn verdomde verkocht ... Adam van O., ik spreek geen woord

Reacties zijn gesloten.