Saab Germany dealer tour 2011 en Saab future

Op dit moment benaderen we de Saab-toekomst vanuit heel verschillende perspectieven. Gisteren hebben we onze nieuwe Saab overgenomen in de Stallbacka en mochten we de eerste tests rijden met de nieuwe Saab 9-5 sportwagen en de Saab 9-4x. Omdat de dealer tour ook en vooral gaat over het feit dat de werknemers van Saab Duitsland de toekomstige producten leren kennen.

Saab 9-5 "Head-up-Display", voor 9-5 sportpak "Bio Power"
Saab 9-5 "Head-up-Display", voor 9-5 sportpak "Bio Power"

En deze producten hebben het allemaal. Onze kleine test vloot bestaat uit een Saab 9-5 sport wagon Biopower, een 9-5 sport wagon TTiD XWD Aero en twee Saab 9-4x.

Gisteren, de hele dag, mocht ik een nieuwe Saab 9-5 TTiD XWD AERO sportwagen besturen. Mijn eerste contact met een auto, wat erg, heel belangrijk zal zijn voor Saab. De sportsets die we in de fabriek hebben opgehaald, zijn pre-productiemodellen en voor de start kreeg ik de opdracht om voorzichtig en voorzichtig met dit zeer waardevolle, deels handzame voertuig om te gaan.

Zo spannend gisteren was mijn Saab-dag. Om ter zake te komen. Iedereen die wacht op de Saab 9-5 sportkleding, die misschien al besteld heeft of de 9-5 op hun verlanglijstje heeft staan, is het wachten meer dan waard. De beslissing is goed. Mijn eerste rijimpressies waren heel, heel positief en op de Duitse snelweg werd de goede indruk nog sterker 🙂. Meer details, de rij-indrukken en vele, vele foto's die we in Zweden hebben gemaakt, zullen de komende dagen volgen.

Ons tweede Saab-model is de nieuwe Saab 9-4x, waarmee ik vandaag zal rijden. Gisteravond waren we kort in Hamburg op weg om ons te versterken na de lange rit in een groot Hamburgs visrestaurant in de haven. Al op de achterbank, als passagier, is de indruk geweldig. De Saab 9-4x belooft een SUV te worden met veel funfactor.

Gisternacht: Saab 9-4x in de haven van Hamburg
Gisternacht: Saab 9-4x in de haven van Hamburg

Hoewel we zeer positief zijn over de Saab-toekomst en nu na het ontbijt het Duitse Saab-team zullen delen om aan de slag te gaan met de dealers, in Zweden en Beijing spelen ze nog steeds poker voor de toekomst.

SWAN (Swedish Automobile) heeft gisteren de overeenkomst met Lotus Youngman en Pang Da beëindigd. De onderhandelingen gaan door. Ik zeg, zoals altijd, blijft cool. Omdat dat de economische thriller is, die nu echt in de laatste ronde zit. De finale is bellen.

Saab heeft het potentieel, sinds de rit van gisteren door Zuid-Zweden, is elke twijfel met mij weggenomen. Dat is de reden waarom Saab binnenkort naar de toekomst zal vertrekken, met welke eigenaar dan ook. Laten we daarom deze week de gelegenheid aangrijpen en onze aandacht een beetje meer richten op de nieuwe auto's.

We hadden genoeg zakelijke misdaden, soms vind ik het onderwerp niet leuk meer. Verslag over auto's uit Trollhättan te weinig. Laten we dat veranderen.

Tekst: tom@saabblog.net

13 gedachten over 'Saab Germany dealer tour 2011 en Saab future"

 • Oh mensen, jij met je economische speculatie. Op de 31.10 is de vergadering van de schuldeisers. Alleen dan weet je meer en niet eerder.

  Wacht maar af wat er gebeurt, zend positieve gedachten naar Zweden, we kunnen niet meer doen.

  SAAB driver Groeten

  Anton

 • Het zou tijd worden voor het goede Zweedse product en ook voor de klanten om eindelijk te weten of en wanneer Trollhättan weer geproduceerd zal worden. De berg van schulden zal zeker niet kleiner zijn als er geen auto's langer worden gebouwd en de automarkt genadeloos bekend is. Om nog maar te zwijgen van de kopers die wachten op de uitvoering van de bestelling. Ik wens ook het beste en het beste voor de werknemers en het hele SAAB-team.

 • Helaas bleken de Chinezen dubieus te zijn - dit is des te meer te betreuren omdat het kennelijk hand in hand ging met de vreemde aanpak van de advocaat Lofalk en daarmee enorme schade aanrichtte aan SAAB.

  Zweedse journalisten zien de heer Anders Borg (Zweedse minister van Financiën) achter Lofalk - naar verluidt contraproductief in SAAB-aangelegenheden.

  We moeten nu op VM en de SAAB onze vingers gekruist, in die zin dat andere investeerders op het toneel en de Chinezen met hun tour niet eens het doel te bereiken (tenzij ze maken nu nog een laatste echt redelijk bod)!

  Julie

 • Wat heb ik gedaan in Hockenheim? De stationwagons maakten eigenlijk een zeer afgewerkte indruk? Zijn er nog steeds kopieën van voor de productie? Misschien hetzelfde?
  Maar dan is het echt de hoogste tijd dat er iets productiefs gebeurt in Zweden.

  Mosch

 • Ik hoop alleen dat alleen overeenkomsten tussen SWAN en de Chinezen zijn beëindigd
  waar geen betalingen zijn gedaan, anders zouden ze weer terug moeten vloeien

 • Vanuit een Westers perspectief zijn de Chinezen misschien niet voor de gek gehouden. Allereerst telt wederzijds vertrouwen. Poker is één ding, maar speel iets anders. En natuurlijk willen de Chinezen zo goedkoop mogelijk naar Saab. Je moet ook veel inbrengen om het merk opnieuw te laten rennen. Er zijn maar een paar loyale Saab-fans zoals wij. En laten we eerlijk zijn, anderen bouwen goede auto's, zo niet met dit beeld.

  Gigi

 • Is het echt duidelijk dat de Chinese kant was verraden? Eigenlijk lijkt het erop dat VM moet worden opgestart!

  De Chinese zijde lijkt SAAB voor heel weinig geld over te willen nemen - dit is eigenlijk niet de prima Engelse manier na de uitgebreide vooronderhandelingen (+ contracten) .Een andere oplossing moet worden gevonden - faillissement zou ook voor de vele schuldeisers zijn erg nadelig in vergelijking met. In dit geval zou de vraag ook zijn of SAAB-auto's dan kunnen worden vervaardigd zoals wij die kennen en hoe het wenselijk zou zijn - maar hier zijn grote twijfels.

  Er zijn nog steeds onderhandelingen gaande (waarschijnlijk niet alleen met de Chinezen) - laten we eens kijken wat hier uitkomt.

  Joachim

 • Nog een zakelijke misdaad. De Chinezen zullen nooit meer met Muller willen doorgaan. In de eerste plaats is het met de Chinezen niet toegestaan ​​om met alle onderhandelingen poker te spelen, om vals te spelen en daardoor het gezicht te verliezen. Dit betekent dat er niets anders te doen is dan Saab failliet laten gaan, zodat Muller uit de macht wordt genomen en vervolgens door de Chinezen wordt overgenomen. Al het andere (voor de X-tijd Plan B) is een illusie.

  Veel groeten uit Zwitserland

  Gigi

 • Ik kijk uit naar de ontmoeting met het konvooi in Leipzig!

  laat wat ruimte naast de 9-4x zodat ik de 9-7x ernaast kan plaatsen 😉

 • Hallo Frank,

  Ja, we zijn verschillende keren gefilmd in Denemarken en Zweden en gefotografeerd door Saab-bestuurders. Een stel uit Nederland, onderweg in Saab 900 vergezelde ons naar de Sontbrug. In Rodbyhaven hadden we contact met voormalige Saab-chauffeurs en degenen die weer een willen worden!

  De feedback was tot nu toe absoluut geweldig!

  Met vriendelijke groet

  Tom

 • Zijn er al reacties van passanten en voorbijgangers?
  Zo'n konvooi is merkbaar ...

 • Je korte uitspraken maken je nieuwsgierig naar meer !!!
  Ik kijk erg uit naar “mijn afspraak”.

  Jij / je hebt plezier en hopelijk alleen positieve indrukken / discussies / resonanties !!!!

  PS:
  Hopelijk heeft dit “andere theater” over Saab eindelijk een (positief) einde !!!!!

 • Als ik de foto's zie, kan ik niet wachten.

Reacties zijn gesloten.