Saab-locatie Zweden: update over de situatie ...

Update: 15: 07

Een korte update over de huidige situatie in Zweden. Ik denk dat we de positieve geluiden over de situatie horen. De beheerder, Guy Lofalk, heeft vandaag een aanvraag ingediend voor sloop van de 10.00 Watch. Hij ziet het vorige plan als niet langer levensvatbaar en stelt de schuldeisers een volledige overname van Saab door Youngman en Pang Da voor. Met investeerders uit China ziet Lofalk de financiering op de lange termijn veilig.

Saab, of de eigenaar Swedish Automobile, is tegen het plan en wil Lofalk graag als beheerder terugroepen. De rechtbank zal nu de schuldeisers horen, een verklaring van Saab ontvangen en dienovereenkomstig beslissen. Niet vandaag en het lijkt zeker dat de reconstructie naar de 31. Oktober wordt voortgezet.

Door Lotus Youngman en Pang Da Saab Automobile volledig over te nemen, is de locatie Trollhättan nog steeds veilig. Omdat de handelsmerkrechten nauw verweven zijn met Trollhättan. Of Mullers plan met een Amerikaans hedgefonds het betere alternatief is, iedereen zou voor zichzelf moeten beslissen.

Volgende week gaan we pokeren in Zweden. Het feit dat het voortbestaan ​​van Saab met de Chinezen voor de beheerder als veilig wordt beschouwd, we hebben goede kansen om in de toekomst auto's uit Trollhättan te zien. Zelfs als de weg een beetje hobbelig zal zijn.

Een korte update, heeft een vriend uit Stockholm me net verteld. Lofalk zal volgende week in Beijing zijn en zal daar een afspraak hebben met de NDRC via de Zweedse ambassade.

We zijn niet allemaal zakenbankiers of eigenaren van hedgefondsen. In ieder geval heeft nog niemand ge. We moeten ons dus concentreren op wat echt telt voor de komende weken.

We kijken naar de nieuwe producten van Trollhättan. Er zijn, we moeten overwegen, exclusieve pre-productie modellen gepresenteerd aan ons Saab Duitsland. Maar als Saab-fan en -rijder kunnen we ons een mening vormen over de toekomst en de nieuwe producten van ons merk.

Omdat dat het punt is. Geen geruchten, geen speculaties. Auto's uit Zweden, dat zou voor ons moeten meetellen.

Tekst: tom@saabblog.net

12 gedachten over 'Saab-locatie Zweden: update over de situatie ..."

 • Hallo Marcus!

  De afgelopen maanden (en eigenlijk al toen de samenwerking met GM werd beëindigd) durfde geen financieel sterke onderneming het echt aan - ook nu zijn er eigenlijk alleen de Chinese bedrijven. Deze zullen zeker een beter concept opleveren dan GM.

  Bij Volvo ziet het er redelijk goed uit, behalve de stopgezette cabrioletproductie. VM heeft tot dusverre niet veel te bieden, afgezien van zijn twijfelachtige bedrijven - hoewel het oorspronkelijk de Chinezen aan boord bracht. Men moet hier rekening mee houden.

  Dat ze nu het roer willen overnemen is niet de prima Engelse manier, maar het heeft naar mijn mening meer voordelen dan nadelen. Voor de SAAB-gemeenschap is het simpelweg van groot belang dat er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn - alleen dan kunnen, zoals bekend, echt worden gerealiseerd. Naar mijn mening zou de Chinese kant ook vaardigheid tonen met betrekking tot de productielocaties - Trollhättan zou er zeker bij blijven. Dit is de enige manier om in de toekomst de naam SAAB te blijven gebruiken en zo de Scandinavische oorsprong te behouden op een manier die de verkoop bevordert.

  DR

 • Ik begrijp niet helemaal dat sommigen hier de voorkeur geven aan een hedgefonds als eigenaar.
  Voor hen was het en gaat het nooit over het bedrijf en zijn producten, maar alleen over
  hoogst mogelijke winst. Met betrekking tot SAAB zou dit onvermijdelijk leiden tot een breuk en
  Het uitverkopen van de winstgevende delen zal resulteren.

 • hallo Tom
  een heel praktische vraag:
  de Chinese koop geaccepteerd, toegekend door de beheerder,
  Saab omhoog,
  Zijn de orders dan uiteindelijk uitgevoerd of verlopen?

  groeten van

  Carlson

 • vm alleen, ik weet zeker dat je gelijk hebt - daar gaat het niet om.
  hij zal ook financiers nodig hebben en vinden wanneer de start weer succesvol is.

  Als 100% Chinees bedrijf is saab niet nodig in Europa - en zelfs niet in de VS.
  wat maakt saab speciaal? het zijn zeker niet alleen de auto's, maar alleen het verschil, inclusief de Scandinavische afkomst.
  Als dit spektakel hier voor de Chinezen zou slagen, zal ik mijn nieuwe saab verkopen, want ik ben altijd fatsoenlijk en geen geld en niet elke fout met de mondiale unfung is verschoonbaar.
  Wat voor soort denken is dat? het is nodig en dan maakt het middel niet uit?
  niet met mij.

 • Autofabrikanten die wereldwijd vertegenwoordigd zijn, staan ​​onder zeer hoge concurrentiedruk en worden gedwongen te “huilen met de wolven” - potentiële kopers / kopers verwachten gewoon regelmatig nieuwe modellen.

  Dit vereist enorme financiële deposito's die Muller en zijn "investeerders" niet op lange termijn kunnen doen - de financiële spieren zijn simpelweg te zwak.

  Het is alleen maar een feit dat de grote Chinese bedrijven enorme financiële macht hebben.
  Youngman-Lotus is een van deze reuzen - als je in de toekomst financieel wilt rondkomen, kun je er niet omheen. Alle andere tot dusver ingezamelde donateurs bieden simpelweg geen langetermijnperspectief en zijn daarom ongeschikt om een ​​bedrijf met bijna 4000 medewerkers overeind te houden. VM zou dit ook moeten zien - SAAB is een paar formaten te groot voor zijn plannen.

  Groeten uit Sleeswijk-Holstein
  Julie

 • de redding van saab ligt zeker niet in een 100% overname door de chinezen. Daarvoor zijn hun langetermijndoelstellingen veel te ondoorzichtig - dat zien we bij volvo ook niet.
  een vm is een saab-man met heel zijn hart en saab is als weinig andere merken, zeer contantional.
  voor mij is het een feit: mijn nieuwe 9-5 wordt mijn laatste saab, mocht de Chinezen klaar zijn met de linker tour.
  vm maakte zich niet voor gek als niemand anders, hij maakte ook fouten, maar hij verdiende dat niet.
  Voor moch is een hedgefonds met één betrokken persoon veel meer een goede zaak dan de andere optie.
  een man lafok heeft zijn werk gedaan, net als vele anderen - een bepaalde man speelt hier geen rol, en ook geen emoties.
  Saab zonder emtions? onvoorstelbaar en heel eenvoudig: onnodig!

 • Een bedrijf dat zijn schulden niet meer kan betalen, behoort uiteindelijk toe aan de schuldeisers. De beheerder of, in het ergste geval, de beheerder van de insolventie werkt tot op zekere hoogte voor de schuldeisers. Afhankelijk van het juridische kader van een curator heeft de verkoop van activa (Saab's activa van een te Swedish Automobile) schuldeisers of de rechter die hem heeft aangesteld om te dienen. Het is ook denkbaar dat de beheerder een volledig plan indient voor het faillissement van SWAN en de verkoop van Saab op verzoek om de reconstructie te beëindigen, die vervolgens in één keer door de rechtbank wordt verleend. De exacte procedure hangt echter af van het wettelijke kader in Zweden.

 • Wie beslist - eigenlijk Guy Lofalk.
  VM heeft een enorm probleem, het kan alleen kortetermijnfinanciering bieden (dit geldt ook voor het Amerikaanse hedgefonds), maar kan de toekomst van Saab zeker niet garanderen. VM heeft blijkbaar een ander plan waarvoor hij meer tijd nodig heeft die hij niet heeft en probeert tijd te winnen met kortetermijnfinanciering. Guy Lofalk daarentegen heeft op dit moment de betere kaarten om aan de Chinezen te verkopen en heeft als beheerder van de reconstructie ook het recht om ze te spelen.

  Wat beter is voor Saab Alla Long is moeilijk te beoordelen, aangezien de plannen van VM niet echt aan tafel liggen, maar hedgefondsen een gevaarlijke financier zijn. Dit gaat vooral over winstoptimalisatie en niet over de redding van een merk; en hoe verwijder je de geesten die je hebt genoemd?

  De verkoop aan de Chinezen brengt echter het gevaar met zich mee dat het vroeg of laat in China en niet in Zweden zal worden geproduceerd, wat volgens mij SAAB als vanzelfsprekend zal beschouwen en de arbeiders in Trollhätten niet zal helpen. Maar dat is mogelijk, bewijst Volvo.

  Als ik moest kiezen, zou ik toch de voorkeur geven aan de Chinezen, maar alleen op de voorwaarde die nog steeds in Trollhätten wordt geproduceerd.

 • Ik ben het er helemaal mee eens. Het hele heen en weer en de verschillende halfbakken plannen A, B, C, D werken op de lange termijn niet. U kunt dus geen automerk naar een succes leiden dat eerlijk en recht door zee is.

 • Men kan alleen maar hopen dat “achter de schermen” de essentiële punten tussen Lofalk en de Chinese zijde - inclusief de administratie daar (zoals bekend, de definitieve goedkeuring is nog niet afgerond) - voldoende opgehelderd zijn.

  Als dit allemaal in de beroemde “droge lakens” staat, zou Muller eigenlijk buiten beschouwing blijven. Hij zou nog steeds zijn andere speeltje hebben - volgens berichten zal hij blijven functioneren als baas bij Spyker.

  Als alles blijkt zoals nu wordt aangenomen voor SAAB-auto's, zou Lofalk zelfs een echte meevaller zijn - het spook zou eindelijk voorbij zijn!

  Joachim

 • Hallo mensen
  Wie beslist er eindelijk over de verkoop van Saab aan de Chinezen of de Amerikaanse beleggers?
  Groet

 • De Nederlander heeft verloren. Hoewel de Chinezen volledig de baas zullen zijn over Saab, zijn er maar weinig autoliefhebbers en geen financiële speculanten. Dus uiteindelijk komt er vrede en Volvo is zo ver onder Chinese heerschappij, dus niet zo slecht. Ik zie het ding positief.

Reacties zijn gesloten.