Saab Zweden en Duitsland: Saab News op vrijdag

Nadat de situatie een beetje is gekalmeerd, terug naar de echt belangrijke Saab-dingen. De gemeente in Trollhättan repeteerde in de loop van de Zweedse misdaadthriller rond onze autofabrikant nogal wat scenario's om de werkzoekenden te ondersteunen.

In tegenstelling tot alle voorspellingen, hebben maar heel weinig Saab-werknemers zich geregistreerd als werkzoekende. Dat, hoewel 6 maanden de productie staat. De medewerkers verwachten een goede exit in Trollhättan, volgens de lokale TTELA.

In tegenstelling tot de ingenieurs, waar sprake is van een trend naar emigratie, is het productiepersoneel loyaal aan de werkgever. Voor Saab is dat goed, want zonder goed opgeleide en ervaren werknemers in productie komen er geen goede auto's van de rij.

Maar nu komt het beroemde "maar". Het rationalisatie- en stroomlijningsplan is in volle gang en zal tegen het einde van de maand voltooid zijn. Het overschot aan productiemedewerkers ligt voor de hand en zal dus naast banen in de administratie en werknemers van de productie staan.

Vanuit China lijken de fondsen nu fragmentarisch op weg naar Zweden. Youngman lijkt de toezeggingen na te komen en Saab lijkt door te kunnen gaan met de wederopbouw, zelfs na het einde van de loongarantie. Dit zijn, heel voorzichtig, goede signalen.

Een ding in Trollhättan maar brengt me op de palm. Het is Hans Ryberg, de baas van Kronofogden in Uddevalla. Hij wil mijn humeur op deze mooie, zonnige herfstdag bederven en spreekt nogmaals van een verplichte veiling van de Saab-collectie. Hij heeft al 50 tot 60-vooruitzichten en vorderingen op 2.5 miljoen. Als de reconstructie voorbij is, wil hij opnieuw toeslaan.

Maakt de man vrienden? Nee, dat doet hij niet en hij voedde een discussie die onnodig is zoals de struma en die alleen negatieve restjes produceert. Als de reconstructie slaagt en volgens plan verloopt, worden de claims gedebiteerd aan 100% en wordt het museum opgeslagen.

Niet zo goed zijn de signalen uit Duitsland. Het oude onderwerp zijn de handelaren die van boord gaan. Helaas wordt hun Saab-schild steeds droeviger verworpen. Dat is moeilijk en ik durf niet te voorspellen hoeveel dealers we tegen het einde van het jaar op onze lijst zullen zien. Ik heb nog steeds de hoop dat de trend zich op het laatste moment zal keren, maar op dit moment ziet het er niet zo uit.

In ons huis zijn enkele tekenen van crises in het verleden. Gelukkig is ons huis niet in orde en is er voldoende ruimte. Dus staat er bij ons een Saab Scania-neonbord, uit de tijd van GM-overname van Saab. In die tijd werden veel kleine Saab-dealers verkocht ten gunste van Opel-fabrieken. De advertentie kwam van een van de erg oude Saab-dealers.

Dan is er een Saab-dealer kolom in de huidige versie, die overboord ging in de laatste Saab-crisis bij een Saab-partner uit Hessen.

Volgende week zal een Saab-lichtreclame worden toegevoegd, die vóór 14-dagen in Zuid-Duitsland werd losgeschroefd. Dat is een beetje triest en toont het drama over Saab.

Geen reden om ons in het zand te steken. Als de Saab-productie opnieuw begint en de toekomst veiliggesteld is, zullen er nieuwe dealers en een nieuw perspectief zijn. Oude dingen verdwijnen en nieuwe dingen komen. Voorbeeld Land Rover / Jaguar. Nadat Ford uit de greep van Ford is geraakt en goede, verantwoordelijke eigenaren heeft gevonden, gaat het in de richting van de toekomst.

Jaguar was tot nu toe slecht vertegenwoordigd in mijn vaderland, een oude, miserabele autodealer blies de zeilen jaren geleden uit, dus hebben ze nu een nieuwe dealer gevonden, die eerder gebruikte, dure Mercedes en Porsche verkocht. De dealer, die zich in een uitstekende positie bevindt en financieel sterk is, is nu echt op het gas.

Dus het kan gaan met Saab, 2012 of 2013, met nieuwe modellen en nieuwe eigenaars. De toekomst is open wanneer Zweden in de toekomst voorzichtiger en verantwoordelijker optreedt.

Kleine, onzekere stappen zijn al tijdens deze week genomen. Nu is het tijd om opnieuw te leren hoe te rennen.

Tekst: tom@saabblog.net

23-gedachten ook "Saab Zweden en Duitsland: Saab News op vrijdag"

 • Gelukkig zal mijn SAAB-centrum Frankfurt niet zo snel sluiten, dat is het enige goede ding =)

  Ik wil een neonbord hebben ...

 • Hi Tom,
  monteer de hele Saab-advertentie duidelijk zichtbaar aan de buitenkant van je huis en richt je op in een ontspanningsruimte met een café en informatiewinkel voor de gestresste Saabfahrer

  Ik kan het bijna niet meer horen als mensen om mijn auto vragen of er commentaar op geven. Voortdurend moet je het negatieve nieuws van de pers op Saab weerleggen, de volgende varianten zijn met de mensen aangekomen:

  a) Saab, waarom problemen? Ik wist het nog niet. Dit is vrij zeldzaam en komt eerder van mensen die Saab alleen op de rand kennen als automerk, dus geen autofans.

  b) Saab, ze zijn blut of juist? Dit is de meest voorkomende variant, meer is er niet bij mensen aangeland. Nou, ik heb het over het grote publiek, echte autoliefhebbers met een interesse weg van de mainstream weten al meer details tot aan de huidige status

  Maar ik hou van informeren, ook al voel ik me al een voorganger van de missie

  LG uit Oostenrijk,
  Phil.

  • Je bent helderzienden, toch? Het zal niet zo extreem zijn en alles zal niet onthuld worden

   Veel succes met je missie!

   • Ja, blijkbaar heb ik zulke vaardigheden

    • Nou, ik denk dat als ik het op straat zet, Saab mij heeft aangeklaagd. Geloof dat er geen humor is. Nee, de kolom is niet zichtbaar in het privégedeelte, alleen voor insiders. Met Saab-werkplaats en garages

     Prettig weekend

     Tom

  • Dus ik weet alleen: "Waarom koopt u uw SAAB? Ben je stom? Ze zijn bankroet! '
   Ik alleen: "Ze zijn niet failliet, omdat het laatste woord niet wordt gesproken !!!"

   : DDD

   Alle Doofis -.- ^^

   • Klopt, maar nu sta ik erover. Ik hoor altijd: "je raakt er nooit vanaf". Ik wil het niet.

    Het gaat door, omdat het moet. Op een gegeven moment in Zweden kom je tot de oplossing.

    LG

    Leif

    • Verkeerde houding van de mensen om een ​​auto te kopen met de wil om er weer vanaf te kunnen komen. Dat heb ik nooit gedaan en dat doe ik ook niet. Tot nu toe heb ik elke auto "door de koop" "weggedaan". Dan hebben mensen een auto waar ze van af kunnen komen, dat ze het misschien niet leuk vinden. Ik heb mijn hele leven exoten gereden, wederverkoop was nooit een probleem.

     Maar de houding strekt zich ook uit tot onroerend goed, alles moet weggooien, flexibel zijn. * * Kopfschüttel

     Ik heb nu vier oude Saabs die op twee borden lopen. Mensen vermoeden dat ik iets van plan ben, ik weet gewoon niet wat.

 • Hi Tom,
  ook wij hier in Mainz, (Autohaus Scholl GmbH sinds 37 jaar Saab) naar Saab en onze trouwe klanten De afgelopen drie jaar waren zwaar en niet altijd gemakkelijk, maar we hebben altijd
  Optimisme uitgezonden, we hopen natuurlijk dat het doorgaat en we de prachtige grote Saabs aan de man of vrouw kunnen brengen. Iedereen wacht met spanning en we hopen op een goed einde of een nieuw, hoopvol begin.
  Groeten uit Mainz,
  Charly

 • Om positief te zien: nieuwe tekens worden snel teruggedraaid en glanzen dan nog mooier dan de oude. Frisse wind kan je ook goed doen.

  groeten

  Pussel

 • gewoon de man van de pakketdienst:

  ja, wat is dat - is dat de saab s-klasse?
  een enorm schip!

  ook leuk.

  • Mijn nieuwe inzending 9-5 Sport Combi 2,2 TiD Vector in cosmos blue met de coole velgen en volledige uitrusting heeft al wat opwinding veroorzaakt. Hij is 2002 gebouwd en vertoont tekenen van slijtage. Iedereen denkt dat dat precies is hoe het is gemaakt. Hij is gewoon cool en boven modieuze franjes.

   Op de snelweg, ondanks de 2.2 TiD-motor achter, durfde niemand me lastig te vallen. Een nieuwe ervaring.

   • Hallo Philmos;

    het is altijd anders met mij. Vanwege het 1.9 TiD-schild verdringen veel beamers, Mercs, enz. Helaas heeft het hertenetiket een verkeerde interpretatie: o))

    Veel van de boeren zijn verdwenen na het accelereren ...

    • Ik vind het leuk om dat te doen met mijn 9-3-serie I 2.2 TiD, die als een hel gaat en in zulke versnellende orgieën verbruikt. Omdat ze allemaal ijverig verdringen, hoewel hij geen motorplaat achter heeft, alleen de typeaanduiding 9-3. Niemand herkent de oude 9-3 als iets bijzonders ...

     In Oostenrijk is het moeilijker om afhankelijk te zijn van grotere sedans en SUV's, omdat ze bijna allemaal een dieselmotor met hoog koppel hebben (het aandeel diesel in Ö is 70%). In Duitsland rijden Audi, BMW en Mercedes vooral als benzine, omdat het een gemakkelijk spel is.

     • verbruikt weinig, ik wilde zeggen.

 • Hallo mensen

  Ik denk dat het na al wat er tot nu toe is gebeurd is, dat de Saab-chauffeur ons opnieuw kon begroeten als voorheen. Dat zou voor mij een teken zijn van saamhorigheid en de band met ons merk.
  Het was zo: ;-)

  Groetjes Tini

 • Ik heb het verschillende keren geprobeerd - het maakt niet uit of met 900er of de nieuwe 9-5 geen aas terugkomt.
  Ik heb het daarom opnieuw geplaatst, dus ik heb het dan niet.

  • Ik heb het vaak geprobeerd. Zelden kwam een ​​groet terug ... Jammer!

 • Een Tini: ik doe ...
  Markeren: Hoe, gewoon weg ... ik weet niet wat je bedoelt 😉
  Jullie allemaal een kleurrijk weekend

 • Collega vandaag: ja, is nog steeds een jonge auto 2-3 jaar ...

  En ik alleen: "dat is bj. '05 ... "

  Ik had mijn 9-3 2.0T gisteren veel plezier met zijn touareg 🙂

  Ik hou gewoon van mijn saab <3

 • Dus wij oude 99 en 900 begroeten elkaar nog steeds. Ok, niet alles, maar vaak en vreugdevol. Dat is hoe het zou moeten zijn.

  Te beginnen met de 9-3 zal het spannend zijn. Ergens was er een pauze. Sommigen kunnen gewoon niet zoveel nabijheid hebben

  Ik blijf groeten. Nu alle lezers. Everton

  • In de oude 9-3 wordt ik vaker begroet dan in de 9-5 I. In gebieden waar Saab minder gebruikelijk is, dwz op het platteland, aanzienlijk meer. Helemaal niet in steden. In Potsdam ben ik verschillende keren begroet door Saab-coureurs, ik zat in de 9-3 I-limousine.

 • Dus ik woon in Siegen en hier word ik bijna nooit meer begroet ... jammer!

Reacties zijn gesloten.