Saab-nieuws: geen commentaar van Victor Muller

Het Saab-drama in Zweden brandt en tikt de klok aan. Niettemin proberen we zo kalm en objectief mogelijk te rapporteren. De lokale krant in Trollhättan probeerde Victor Muller op zijn mobiele telefoon te bereiken.

De Saab CEO was in een vergadering, zei hij, en wilde geen commentaar geven op recente gebeurtenissen. Noch de vraag waarom er geen licentiefondsen aankomen, noch de vraag of Guy Lofalk moet worden vervangen, kan en zal worden beantwoord.

De klok loopt, en dat is letterlijk. Het kan zijn dat we in het ergste geval de laatste handeling ervaren. De bezoldigde ingenieurs bij Saab lijken het zo te zien en het personeelsverloop stijgt. Begrijpelijk.

Wat nu?

De situatie is moeilijk, dus zoeken naar goed nieuws is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Wat we als positief moeten melden, is een bezoek van de "Evaluatiecommissie" van de NDRC aan Pang Da en Lotus Youngman tijdens het weekend. Overheidsfunctionarissen zouden positieve signalen hebben afgegeven. Dat komt goed uit, want de definitieve beslissing van de NDRC wordt vrijdag verwacht. Misschien komt toch alles goed?

Het is de beroemde zijden draad die we al maanden bedekken. Bij deze draad, die momenteel erg dun lijkt, staat en valt alles. De kranten in Zweden zitten er vol mee en het lijkt erg persoonlijk erachter. Na het lezen van alle belangrijke kranten en het controleren van mijn mailbox, kon ik er nog veel meer over schrijven.

Maar dat is mijn persoonlijke boodschap, ik heb er geen zin in. De afgelopen maanden heb ik altijd geprobeerd om pro Saab te schrijven en de schade aan het merk te beperken. Voor sommige dingen moest ik mezelf vaak tegenhouden en ik kon en wilde geen informatie uit Zweden naar het publiek brengen. Voor een tijdje, dat was zeker logisch, ik denk dat de blog op zijn minst gedeeltelijk succesvol was voor Saab.

Momenteel zie ik de ontwikkeling in Trollhättan als contraproductief. Het gevoel om door te gaan met bloggen is meer dan twijfelachtig. Dus ik heb vandaag een persoonlijke deadline gesteld.

Als de situatie in Zweden niet naar de toekomst kijkt, zal er binnen afzienbare tijd een blog minder zijn. Dit is geen drama, want er zijn andere informatiebronnen voor de community en ook twee andere Duitse blogs.

Het zal niet vandaag zijn, noch morgen. Maar ik denk dat het einde van de maand daar een goede datum voor is. In deze betekenis…

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Saab-nieuws: geen commentaar van Victor Muller"

 • Hi Tom,

  Ik kan je frustratie begrijpen! Ik denk ook wel eens dat het misschien beter is om 'ons' bedrijf (dat nog steeds een goede reputatie heeft) dood te laten gaan, dan zijn reputatie kapot te maken.
  Als je echt afsluit met deze blog, zou ik zeker iets missen. Dus mijn verzoek, ga je gang!. Mocht 'ons' bedrijf op een gegeven moment niet meer bestaan ​​(of niet zoals we dat zouden willen), dan hebben wij (trouwblijvende) mensen zoals jij des te meer nodig.

  Het is duidelijk dat we niet veel kunnen doen voor ons bedrijf dan om onszelf te informeren. tenzij
  we zouden een 'soort reddingsbedrijf' kunnen opzetten en zo 'ons' bedrijf financieel kunnen ondersteunen. 1000 fans maal 1000 euro is 1 miljoen, maar dat zou alleen maar zakgeld zijn voor 'ons' bedrijf. Zelfs tien keer het bedrag (als voorschot voor de volgende nieuwe aankoop met het risico van totaal verlies) per fan zou de dag niet redden.

  Maar er zijn ook meer aangename onderwerpen waarover u / wij kunnen schrijven als uw Sabine of mijn Sabrina.
  Mijn Sabrina is een 9-3 2.0T Aero Machine MY'04, voorzien van extra verwarming nog steeds de fabriek schoon', niet zo half hingepfuscht als twee collega's, die zij in hun BXX dealer of Bxxxx dienst kan achteraf worden ingebouwd in nieuwe auto's.
  Ik ben zo blij met mijn Sabrina dat ik het heel moeilijk zou vinden om haar te vervangen door een van haar nieuwe broers en zussen. De Duitse massaproducten (hoe goed ook) zouden deze gezinsband nooit bereiken.

  In de verpleging komt Sabrina regelmatig naar mijn dealer op ongeveer 50km afstand. Ze kennen ons nog steeds bij onze naam en niet bij ons klantnummer en dat, ook al is Sabrina de eerste vertegenwoordiger van haar merk in mijn familie!

  Dus ik maak me niet alleen zorgen om de ouders van Sabrina, maar ook om hun zorg.
  Ondersteunt op zijn minst de verpleegafdeling met een check-up en verandering van zomerschoenen met winterschoenen.

  Beste Tom, ik wou je alleen maar afleiden van het bovengenoemde schrijven en ik hoop dat je hiermee doorgaat.

  Groeten uit Braunschweig
  JvW

 • Geen drama? Hoe dan ook, ik zou iets missen - ik vermoed ook vele anderen.
  Laten we afwachten wat er nog meer in Zweden gebeurt.

 • Als een loyale lezer, weet ik niet wat ik moet zeggen. De Chinezen zijn goede handelaars en zullen hun investering waarschijnlijk niet in gevaar brengen. Het is een machtsspel en Muller heeft Youngman in het voorjaar beledigd. De jongens hebben dat opgemerkt, nu komt de Retorkutsche. 😉

  Ik denk dat ze Saab willen en gewoon van Muller af willen of als ontbijtmanager. Hoe was dat? Spyker is verkocht en Muller blijft daar de baas. De uitgiften.

  Saab-groeten

  openhartig

  Tom, ga door, hoor je!

 • Beste Tom,

  Misschien is het het beroemde poker op de thuisbaan.

  Met vriendelijke groet

 • @ Tom

  Instappen is ned. Trouwens, alles komt goed!

  Groeten uit Franken!

Reacties zijn gesloten.