Swedish Automobile: buitengewone algemene vergadering gepland

Sinds de beheerder van de rechtbank, Guy Lofalk, bij Stallbacka is ingetrokken, zijn de koppen rond onze autofabrikant geslonken. Dat is een goede zaak, want nu tellen alleen feiten en tot het einde van de vergadering van schuldeisers aan het einde van de maand is niet veel tijd. Tot die tijd moet Saab een goed plan en hard bewijs voor de toekomst hebben.

Guy Lofalk en Martin Larsson waren vorige week in China, bezochten de nieuwe Saab-bezitters Pang Da en Lotus Youngman Automobile. Het nieuwe bedrijfsplan en de Saab-toekomst werden besproken, evenals de Zweedse ambassade in Beijing.

Martin Larsson, zo wordt gezegd, werd zeer goed ontvangen door de Chinezen. Een bron zei zelfs "... de Chinezen houden van hem". Larsson is de favoriet om Victor Muller op te volgen, die in de toekomst alleen in de raad van commissarissen zal zitten.

De klok tikt, en ik denk dat we binnenkort de eerste effecten van de reconstructie zullen zien. Annuleringen worden verwacht in de komende paar dagen, de toetreding van investeerders uit China zou formeel door Beijing tot medio oktober moeten worden vrijgegeven. Als het bedrijfsplan van Saab de goedkeuring van de schuldeisers vindt, kan onze autofabrikant de reconstructie in november met succes voltooien.

Op de 11. In november zal Swedish Automobile een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen om de statuten te wijzigen en de vertegenwoordigers van Pang Da en Younman Automobile op te nemen in de raad van bestuur van de onderneming.

Saab zou dan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf ingaan en de automobielproductie in Trollhättan zou worden veiliggesteld. Dat klinkt allemaal goed, maar het is veel werk voor alle betrokkenen. De strijd voor en voor Saab gaat door. Niet alleen in Zweden, maar ook in Duitsland wordt hard aan de toekomst gewerkt. Het is goed, de cursus is goed en ik ben optimistisch dat we een "happy end" zullen zien.

Vandaag is "langzaam bloggen" weer in de mode. Ik heb een gezinsmissie, want er is ook een leven buiten Saab. 😉

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Swedish Automobile: buitengewone algemene vergadering gepland"

  • Bedankt Tom, de zondaglezing is er, als een Zwitsers horloge. Ja, langzaam wordt bloggen aangekondigd, ik zou heel blij zijn als de spanning wegebt en Saabi de mooie nieuwe auto's naar de mensen brengt. Er zijn er nu veel en ik kan dan zorgen voor mijn 3 generaties Saab, vorstbescherming, winterbanden etc. Happy Sunday en de week

  • hallo Tom

    wanneer wordt verwacht dat het wordt geproduceerd?

    betreft de

    Carlson

Reacties zijn gesloten.