Zweeds Automobiel Nieuws: Spyker mogelijk verkocht en Jensen

Update: 17: 27 / 21: 54

De vrienden van Saabsunited hebben het gisteren al gemeld. Spyker Cars is mogelijk verkocht aan een Amerikaanse beleggersgroep genaamd "North Street" voor 32 miljoen. Het bericht is niet echt interessant, omdat de verkoop volgens mij onbelangrijk is.

De opbrengst gaat naar de investeringsmaatschappij "Tenaci", die de activa van Spyker heeft verpand. "Tenaci" is een investeringsmaatschappij onder de controle van Victor Muller. Via "Tenaci" zijn tot het einde van 2010-leningen aan Saab Automobile AB ongeveer 60 miljoen € geïnvesteerd. De financier achter "Tenaci" is wederom Antonov, zodat Muller in principe het inkomende geld doorgeeft aan Antonov.

Dit zal de schuld van SWAN en Muller bij Antonov verminderen, maar voor Saab brengt de verkoop niets. De vraag is, als je het geld niet beter investeert in de herstructurering, maar dat lijkt niet zo te zijn.

Vooral omdat de contracten nog niet wettelijk zijn ondertekend en de onderhandelingen, die door Swedish Automobile worden aangeboden, nog steeds mislukken. Spyker Cars is al verkocht aan investeerder Vladimir Antonov, maar de verkoop is nooit voltooid.

Ik heb het onderwerp van de nieuwe website van Vladimir Antonov nooit afgemaakt. Als ik naar de pagina kijk, lijkt het mij dat Antonov zichzelf als Spyker-eigenaar ziet. Tenminste het Zweedse persbureau TT meldt vanmiddag dat de door Antonov gecontroleerde CCP Holding nog steeds geïnteresseerd is in Spyker.

Maar misschien ben ik gewoon een kleine persoon die sommige dingen te eng ziet. Omdat Antonov al lang een nieuw speeltje heeft, dat heeft hij aangekondigd. Zijn CCP Global Holding kondigt de bouw aan van de nieuwe supersportwagen Jensen Interceptors. Je kunt in de huidige spiegel lezen dat autoliefhebbers hier al (en opnieuw) met blanco cheques zouden moeten zwaaien.

Overigens blijft Victor Muller na de verkoop CEO van Spyker Cars. Hmm.

De prijs van de Zweedse auto-voorraad maakte vandaag een speculatieve sprong, handelend op 1.16 €.

Een blogger heeft het recht om sommige berichten te interpreteren. Zoals gebruikelijk in de journalistiek. Ik onthoud me bewust van opmerkingen van vandaag.

Tekst: tom@saabblog.net

4-gedachten ook "Zweeds Automobiel Nieuws: Spyker mogelijk verkocht en Jensen"

  • Als de heer Antonov de zaak liever had afgemaakt bij Saab ... 🙁

    • Nou, als je naar zijn zijde kijkt, dus ... understatement is anders, toch?

  • Je zou bijna mijn molenaar en Antonov met Saab aan de Chinezen kunnen overlaten,

    ze zijn bang om toch door die te worden gecomplimenteerd,

    Ik hoop dat de toekomstige "heersers" bij Saab het beter zullen doen

    Saab-hoeden verdiend.

Reacties zijn gesloten.