Saab-nieuws Duitsland: Saab notities uit Duitsland

Als ik mijn e-mails bekijk, komt het onderwerp Saab-dealers in Duitsland steeds vaker naar voren. Sommigen, en als ik het goed zie, verlaten nogal wat Saab. Veel van deze dealers stromen over in het Koreaanse Chevy-magazijn, wat op zichzelf al straf genoeg is, en zien daar een kans op economisch overleven. Dat is begrijpelijk, want een dealer leeft van autoverkoop en de daaruit voortvloeiende werkplaatsomzet. De situatie is echter niet zo zwart als het lijkt.

Vanwege andere Saab-dealers krijg ik ook signalen dat men gelooft in het voortbestaan ​​van Saab en achter het merk blijft staan. Het is prettig dat deze dealers, naar mijn mening, degenen zijn die zich in het verleden bijzonder sterk hebben gemaakt voor het merk. De Saab vuurtorens, om zo te zeggen, in de oceaan van automotive trivia. Vermoedelijk zijn het ook die dealers die in het verleden de belangrijkste verkopen hebben gedaan.

De intenties voor beëindiging en sluiting van veel Saab-partners hebben betrekking op het einde van het jaar. Tot die tijd moet Saab Zweden zich in veilige wateren bevinden en moet de productie draaien. Of we staan ​​op het punt de productie te starten. In ieder geval moet Saab Automobile tegen die tijd sterk, veilig en onafhankelijk zijn op de lange termijn.

Ik hoop dat sommige van deze dealers op het laatste moment als het ware de beslissing kunnen herzien.

Op de blog van de afgelopen dagen een interessante discussie over de activiteit of passiviteit van Saab Duitsland. Zelfs als het onderwerp soms helemaal voorbij was 😉. Ik liet de discussie bewust los omdat de blog ook openstaat voor frustratie en kritische opmerkingen. Ook kwamen er veel mails over het onderwerp, nou ja, mensen, en ik moet zeggen dat sommige nogal moeilijk waren in het vonnis.

Een paar Saab-fans en lezers hebben gezegd dat internet transparant is, de huidige winteractie van Saab UK. Dit gaat via de pers, want bij Saab is Engeland altijd een bijzonder competente PR-afdeling geweest.

Goed, we moeten eerlijk zijn. Saab in Engeland is een onafhankelijk, winstgevend bedrijf. De reconstructie in Zweden wordt niet beïnvloed.

Saab Duitsland is helaas een dochteronderneming van Saab Automobile AB. De mogelijkheden zijn dus beperkt, een wordt rechtstreeks beïnvloed door de reconstructie in Trollhättan en moet wachten op instructies van de beheerder. Dat is een feit, daar kunnen we niet overheen komen.

Voorafgaand aan de reconstructie, had ik een kort gesprek met Saab Country Manager Shoemaker over toekomstige plannen voor goedkeuring van het reconstructieverzoek. In Frankfurt liggen plannen en ideeën in de la en Saab Duitsland maakt vast en zeker gebruik van de tijd tot het begin van de productie.

Het duurt even, omdat Guy Lofalk de beheerder een paar dagen nodig heeft om erbij betrokken te raken. Ik heb nauw samengewerkt met Saab bij het ontwerpen en organiseren van het alternatieve IAA-uiterlijk. Saab heeft het onmogelijke (bijna) mogelijk snel en met grote inzet gemaakt. Het feit dat het niet naar de Saab-show in Frankfurt kwam, was te wijten aan de gebeurtenissen in Zweden en niet aan Saab Duitsland.

Daarom ben ik de komende weken en maanden optimistisch over de Saab-situatie in Duitsland. Saab-baas schoenmaker en marketingdirecteur Claesson zal van de kansen profiteren. Je zult misschien onconventioneel en creatief zijn. U zult waarschijnlijk ook directer communiceren met de Saab-gemeenschap. Omdat ik me geen "business as usual" voor Saab kan voorstellen.

Uiteindelijk wil ik eigenlijk het stomme "G"-woord vermijden, omdat het ons achtervolgt.

Helpt niet. We hebben nog steeds geduld.

Tekst: tom@saabblog.net

12 gedachten over 'Saab-nieuws Duitsland: Saab notities uit Duitsland"

 • Ik denk ook dat het geen glazen paleis hoeft te zijn. een bekwame, kleine workshop is belangrijker voor mij dan de gestlyte overkill. helaas is de trend gericht op grote uitvoeringen, zie audi, bmw en co.

  Saab zou meer moeten zorgen voor de kleine en toegewijde bedrijven

  openhartig

 • Ik ben benieuwd hoe het dealernetwerk in de toekomst zal worden opgebouwd. Mijn dealer is een uur rijden, maar buitengewoon aardig en bekwaam. Helaas hoor ik in mijn omgeving steeds dat SAAB geweldige auto's bouwt, maar het dealer- of, beter, het werkplaatsnetwerk is te dun. Ik zie het helemaal niet zo, want - hoewel ik een langeafstandscoureur ben - ik ben zeer zelden in de werkplaats - kun je dat zeker plannen (meestal ...).

  Maar misschien bouwt u een netwerk van werkplaatsen en dealers op? Tegenwoordig zijn er al een paar kleine, fijne workshops die zich hebben toegewijd aan SAAB, maar geen ambities hebben om stijlvolle showrooms op te zetten. Misschien moet je ze opnemen?

  groeten

  Pussel

 • blanco

  Addendum bij 2. Saab dealer:
  .. en ik weet niet eens zeker of er nog steeds een "echte" Saab-dealer in de stad is of opnieuw.

 • blanco

  Ik zou blij zijn als een van de eerste dingen die de dealer lijst bij saab.de op het web correct is bijgewerkt.

  Ik bedoel bijvoorbeeld dat minstens één van de beursgenoteerde dealers uit het (bredere) gebied niet eens meer op autohandelaars lijkt.
  En als je kijkt naar de websites van een aantal andere dealers die daar genoemd worden, verschijnt soms zelfs alleen Opel.

  En misschien zou een betere onderverdeling tussen een nieuwe autohandelaar en mogelijk servicestations of zo mogelijk zijn ....

  Hoe graag ik onze Saabs ook vind, we hebben altijd "onze zorgen" gehad bij dealers en werkplaatsen:
  - 1e Saab-dealer (zelfs ter plaatse) is helaas failliet gegaan (intern bedrijf en vooral familieredenen)
  - 2e Saab-dealer (volgende grote stad) ging failliet en ik ook.
  - 3e Saab-dealer (naburige districtsstad) is ook failliet gegaan (ondanks Opel en andere merken daarnaast)

  Na het faillissement van de 3e dealer heeft onze huidige auto alleen nog een onderhoudsbeurt gehad in een "achtertuinwerkplaats" (vermoedelijk een officiële Saab-partner) in een kleinere naburige gemeente, voordat we even overstapten naar de dealer uit de "wijde omgeving" (zie hierboven) zijn. Omdat dat ons ook te "dubieus" leek, zijn we voor het laatst (na intensief internetonderzoek) overgestapt naar een onafhankelijke werkplaats in een andere naburige stad, waarvan de eigenaar als Saab-expert op het netwerk werd gemeld. En een gratis lokale werkplaats kon / wilde niet eens tussendoor iets aan de Saab repareren)

  Natuurlijk wil ik graag doorgaan met het rijden met Saab. Maar ook gewoon een betrouwbare workshop hebben met dealers (en graag opzoeken als de huidige lijst op saab.de).
  Ik geloof echt dat er meer mensen geïnteresseerd zijn in Saab-auto's. Maar weinigen van hen zijn geïnteresseerd in zulke “workshop zorgen” als wij hebben meegemaakt en nog steeds doen.

 • blanco

  hallo leif,

  Het antwoord is vrij eenvoudig: omdat ik ook een baan heb en het absoluut voldoende is om op een forum te werken.
  Bovendien kost het hele ding echt veel geld. aangezien ik niet bij ons wil adverteren, betaal ik ervoor. ook om deze reden is een forum volkomen voldoende ...

 • blanco

  Ja, het G-woord moest de afgelopen maanden gespannen zijn. Ik ben al weken enthousiast, veel dank aan de moderator Tom, die ons zoveel informatie geeft!
  Maar is het niet een beetje zo: de anticipatie is de grootste vreugde! Daarom denk ik er in de verste verte niet aan om de bestelling voor mijn toekomstige TTiD4 cabrio 'mit Hirsch' te annuleren! Nadat ik niet weet hoeveel SAAB's ik heb gereden, kan ik niet opgeven! Alleen al de ervaring om op een gegeven moment in het nieuwe voertuig te zitten en de twee kleine turbines te laten spinnen, is het wachten waard. Ik hou ook van mijn SAAB-dealer, trouwens de beste ter wereld ...; o), en daarom laat ik ze niet graag in de steek. Zo'n klein merk staat of valt met de inzet van de klant. Ik rijd liever wat meer met mijn SMART (oeps, maar het is maar de stadsauto...) tot het zover is.
  Tot op heden bouwt SAAB technisch en formeel fascinerende voertuigen voor individualisten tegen een prijs die niet volledig uitgesloten is in het licht van andere exoten. Je moet ook opruimen. Het is een evenwichtsoefening om zo'n bedrijf levend te houden, natuurlijk. Geen massamarkt. Als je een beetje over de auto-industrie weet, hoef je niet te verbazen dat het er was met GM.
  Nu houden we onze vingers gekruist zodat we in de toekomst het gaspedaal van onze nieuwe SAAB's weer kunnen indrukken. Het glas is nog half vol ...!

 • blanco

  hi tom,

  het is zeker de beurt van een bloogers om de onderwerpen te doen alsof, dat is wat een blog anders maakt dan een forum.
  het is echter soms onvermijdelijk om ook andere dingen aan te pakken. als de Duitstalige saab-forums niet zo "besmet" waren door profielneuroten die niet van saab houden en voor altijd in het verleden blijven, zou hier zeker een beter platform voor zijn. dus ik hoop dat op een dag iemand zal opstaan ​​en een nieuw saab-forum in duitsland zal beginnen.
  tot die tijd vraag ik om toegeeflijkheid.
  iets anders om Duitsland te saab:
  Ik had technische informatie over de hotline opgevraagd en werd doorgestuurd naar een privébedrijf dat alle technische zaken voor saab Duitsland verwerkt. dit bedrijf werkt ook voor andere bedrijven.
  dit kan niet de toekomst van saab zijn - ik wil niet opschrijven wat ik daar heb meegemaakt, want niemand zou het toch geloven ...

  • blanco

   Moin Marcus,

   maar ik begrijp dat, is geen probleem. Ik hou niet meer van de verhalen in het callcenter dan jij. Geen vraag. Ik kan me voorstellen wat je daar hebt meegemaakt.

   Groet

   Tom

   • blanco

    @Marcus

    Ik ken de volledig vervuilde forums in D, vooral een zekere waar elke Saab na 1992 een doodzonde is. Denk je dat iemand met deze clientèle een nieuw forum gaat openen?

    De Saab-klantenservice heeft behoefte aan veel verbetering. Call centers zijn leuk. Tussen de regels door lees ik echter Tom's hoop voor de toekomst.

    • blanco

     hallo leif,

     De mens leidt ook een forum, zonder dat we daar ontgroeien. Het geheel heeft iets te maken met regels en leiderschap.
     Ik heb zelf jarenlang een forum gerund op een heel ander gebied en we hebben geen problemen, omdat we altijd zeer beledigend zijn geweest in beledigingen enz., Anders is het dat niet.
     aangezien we het volledige postadres nodig hebben voor registratie, zijn zelfs de vele anonimerken die zich achter hun anonimiteit verbergen niet bij ons, maar in andere fora om te argumenteren en zelfs de forums op te lossen.
     Hoewel dit voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, werkt het.

     veel groeten

     marcus

     • blanco

      Hallo Marcus

      Je bestuurt een nieuwe 9-5 en je bent een fan. Waarom maak je geen forum? Ik zal het gewoon vragen. Het zou goed zijn voor het merk. Ik zie een behoefte aan de toekomst.

      LG Leif

 • blanco

  Hallo meneer Admin.,

  wat is het G… .. woord?

  LG

  kader

Reacties zijn gesloten.