Saab Nieuws Zweden: Saab notities

Update: 18: 41

Er is echt niet veel gebeurd in Zweden op Saab. Terwijl Saab-dealers ANA, Saabsunited, Maptun Performance en Hirsch Performance het Saab Oktoberfest in Trollhättan voorbereiden, wachten we nog steeds op positieve signalen. De Zweden en de bezoekers van het Oktoberfest hebben het erg naar hun zin. ANA biedt Saab aluminium velgen aan met 50% korting en met tranen in je ogen kun je nieuwe Saab uit voorraad kopen.

ANA heeft de nieuwe Saab 9-5 en Saab 9-3 op voorraad voor een goede prijs. Terwijl hier al maanden alles min of meer opgedroogd is en Saab-rijders van merk veranderen, is er nog steeds een goede voorraad in Zweden, het VK en de VS.

De vakbond IF Metal heeft vandaag in Vänersborg de faillissementsaanvraag tegen Saab Automobile AB en Saab Powertrain AB ingetrokken. Dat is een goed teken van de unie, zelfs als het meer symbolisch is. Omdat alle faillissementsaanvragen sluimeren tijdens de reconstructiefase.

De salarissen van september voor de Saab-werknemers werden vandaag betaald op de trein van de staatsloongarantie. De betalingen in augustus en september zijn gestroomd en op zijn minst zouden de families in Trollhättan op korte termijn wat minder zorgen moeten maken.

Nog niet in zicht zijn helaas de 640 miljoen kronen van Youngman. Saab had met reconstructieverzoek de rechtbank verzekerd dat het geld binnen twee weken zou komen. De Youngman-fondsen zijn een belangrijke voorraad voor een succesvolle wederopbouw. Tegenwoordig heeft Gunilla Gustavs van de Saab PR-afdeling de vertegenwoordigers van de pers gerustgesteld dat de fondsen onderweg zijn en deze week worden verwacht.

Het is vandaag woensdag. De week duurt niet lang en ik zou me beter voelen als het geld in de rekeningen zat. Nou, misschien zijn mijn specifieke zenuwuiteinden van Saab behoorlijk gedaald als gevolg van de lange crisis.

Over de markt in Duitsland valt nog een paar dingen te zeggen. Maar eerst moet ik mijn e-mails checken ... Tot dan.

Tekst: tom@saabblog.net