Saab Museum Trollhättan: reddingsoperatie start!

Het verhaal van de Kronofogden, die op het laatste moment voor de wederopbouw een handje naar de historische Saab-collectie leende, heeft echt op mijn zenuwen gewerkt. Aan de ene kant omdat de actie zinloos is, aan de andere kant omdat het geen betekenis heeft voor de gevoelens van veel mensen in Trollhättan en de Saab-wereld.

Op dit moment is de verzameling veilig. De beslaglegging blijft behouden tijdens de reconstructiefase, maar slaapt. Alleen als de reconstructie moet worden gestopt of mislukt, alleen dan wordt het gevaar acuut.

Betere tijden: Saab Museum Trollhättan, Saab Festival 2010
Betere tijden: Saab Museum Trollhättan, Saab Festival 2010

In Trollhättan wordt een alliantie voor het museum gevormd, geleid door de actieve burgemeester Paul Akerlund. Enige tijd geleden dachten mensen in de gemeente na over de toekomst van het museum. Enkele weken geleden is opdracht gegeven voor onderzoek naar de haalbaarheid. Volgens Paul Akerlund is het kopen van de collectie geen groot probleem. Het onderhoud, dat wordt geschat op 4 à 6 miljoen kronen per jaar, is problematisch en kan niet door de gemeente worden gedragen.

Op dit moment is Innovatum, het onderzoekscentrum van Trollhättans, aan boord en ook in de regio Västragötland onderzoeken we of ondersteuning mogelijk is.

Akerlund vertelde de media dat een brede coalitie van gemeenten, vakbonden, clubs en fans wenselijk was.

Trollhättan gaat over de industriële geschiedenis en de wortels van de regio. Voor Saab-fans gaat het om een ​​unieke historische collectie, van de originele Saab tot de nieuwste studies, die niet verloren mogen gaan.

Zelfs als Saab gaat door de reconstructie succesvol is, overweegt Akerlund of het niet beter zou zijn om de collectie op te lossen van het bedrijf en permanent Trollhattan en Västragötland veilig te stellen.

Ik denk dat dat een goed idee is dat ondersteuning verdient. Ik denk erover een brief te schrijven aan Paul Akerlund die hem verzekert van onze hulp in geval van nood.

We moeten voorbereid zijn als hulp van de fans nodig is om het Saab-museum te onderhouden. Ik denk dat het merk met de griffioen de moeite waard zou moeten zijn.

Waar denkt de Saab-gemeenschap over? Moeten we opkomen voor de historische erfenis van ons merk, of is het een zuiver Zweedse kwestie die ons niet aangaat?

Tekst: tom@saabblog.net

7 gedachten over 'Saab Museum Trollhättan: reddingsoperatie start!"

 • blanco

  In elk geval, behalve, als dat niet het geval is, moeten we allemaal samenvoegen !!!!!!!!

 • blanco

  Hoe zit het met Magna en Frank Stronach? Is dat ook een mogelijkheid dat Magna een automerk kan krijgen nadat het niet gelukt is met Opel? Visionaire denkers zijn waarschijnlijk schaars, zo lijkt het. Je hoeft alleen maar naar de politiek te kijken, tot op de dag van vandaag geen concept voor de redding van de euro, maar het zou zo gemakkelijk zijn ...

  • blanco

   Philmos,

   Magna, Mateschitz etc. zien natuurlijk ook dat de Chinezen op het punt staan ​​om zich bij SAAB aan te sluiten - het onderwerp SAAB-auto's zou waarschijnlijk alleen naar voren komen als, in tegenstelling tot de verwachtingen, de overname door de Chinezen niet zou lukken.

   Een directe concurrent van Youngman Lotus / Pang, omdat de andere bedrijven sowieso niet succesvol zouden zijn geweest.

   DR

 • blanco

  Natuurlijk bedoelde ik Dietrich Mateschitz, de oprichter en miljardair van Red Bull. Ik bedoel, het zou niet zo slecht zijn, Red Bull Flugtage, Formula 1 met Sebastian Vettel en Saab! Waarom komt hij niet eens bij Saab? In Salzburg en Oostenrijk komt het nu binnen, waar politiek en landen falen! Dus waarom niet bij Saab?

  En hoe zit het met IKEA? Waar is de nationale trots? Ik bedoel, we praten bij Saab van een stomme miljoen euro, de genoemde bedrijven hebben maar miljarden als contanten !!! Je zou het kunnen betalen met het kleine geld.

 • blanco

  Ik denk dat we iets moeten doen. Als het tot het ergste gaat en Saab het museum niet kan houden, ben ik klaar om mijn bijdrage te leveren in de vorm van een gift.

  De verzameling mag niet verloren gaan. Ik hoop en geloof nog steeds dat Saab het zal verpakken.

 • blanco

  Je zou kunnen schrijven naar de vaste klanten loyaal dan SAAB dealer (de tekst kan wereldwijd komen van de respectieve belangrijkste grondslagen van de landen) en aangeven op het onderwerp (met inbegrip van de kosten-intensieve onderhoud).

  Reeds 1 / 4 de wereldwijde eigenaar SAAB (ongeveer 300 000) kon (in Europa ongeveer € 2,00 per eigenaar) zorgen voor het onderhoud met een jaarlijkse mini-bedragen!

  Dit zou een suggestie zijn van Sleeswijk-Holstein
  Julie en familie

 • blanco

  Maak het sterk, red zeker! Indien nodig, als de fabriek en het management van het bedrijf dit niet ondersteunen, met een auto en / of een Saab-liefhebbende belegger, zou er voldoende moeten zijn. Misschien moeten de organisatoren van het museum brieven van gebeden schrijven.

  Ik denk nog steeds aan meneer Mteschitz, de Red Bull-eigenaar, die ook oude vliegtuigen en allerlei transportmiddelen ophaalt in zijn Hangar 7 in Salzburg ...

Reacties zijn gesloten.