Saab Zweden: lonen voor werknemers zijn onderweg

Voor Saab-medewerkers wordt de situatie langzaam beter met het reconstructieproces. De lonen van augustus zijn nu onderweg. Lonen voor september zullen volgen wanneer de autoriteit met het werk is begonnen. Saab heeft sindsdien bevestigd dat elke operatie onder controle is en dat een nieuwe CEO wordt gezocht. Victor Muller bevindt zich in die positie, waar hij niet echt van houdt - maar alleen uit de situatie - en waar hij denkt dat er betere kandidaten zijn om op te geven.

Wat is er nog meer in Zweden? Onze beste vrienden van Dagens Industri hebben de onvervulde beloften van Victor Muller opgesomd. Muller wordt 'Hans oplossen' genoemd, wat iedereen kan vertalen. Oké, ik ben geen fan van Victor Muller, maar ik vind DI nog minder leuk. De lijst is indrukwekkend lang en begint met productiecijfers, winstvoorspellingen en werknemersparticipatie en gaat verder ...

Maar sorry voor Dagens Industri, dat is de sneeuw van afgelopen winter, nu gaat het over de toekomst. De, dus de Gothenburg-sheet ziet er slecht uit, omdat de invoer van de Chinezen onzeker is. Overcapaciteit op de automarkt in China wordt als bewijs hiervan genoemd. Dat is ook een heel oud verhaal, we schreven erover in het voorjaar.

Sindsdien heeft Saab de eerste twee hindernissen genomen van bureaucratie. Dus geen reden om niet optimistisch te zijn in de komende vier weken. Hoewel de reconstructie staat of valt met de invoer uit China, maar als in de komende paar dagen de licentiekosten op de Saab-accounts binnenkomen, neemt het vertrouwen hoe dan ook toe.

Het verhaal van het Saab-museum kwam gisteren op de een of andere manier dicht bij me. Dus ik kan de actie niet helemaal begrijpen en ik dacht dat de Zweden meer op hun eigen culturele bezit letten. Maar tijdens de reconstructie zijn de auto's veilig. Dat is goed. Steven Wade heeft een artikel geschreven over Inside Saab, dat verzekert dat er geen verdere actie van Kronofogden zal plaatsvinden.

Onze volgende afspraak, die belangrijk zal zijn, is de 26. September. Er zou 70 Million € beschikbaar moeten zijn bij Youngman. Het succes van de reconstructie is afhankelijk van deze liquide middelen.

We zijn nu op de goede weg, maar nog niet veilig. De Saab-toekomst ziet er beter uit dan een week geleden. Zoals altijd. Vingers gekruist!

Tekst: tom@saabblog.net

2-gedachten ook "Saab Zweden: lonen voor werknemers zijn onderweg"

 • Hi Tom!

  De veronderstelling dat de reconstructie in je ogen alleen zou werken met de invoer van de Chinezen, dus je moet niet als een exclusieve oplossing in de kamer staan.

  Als de bureaucratie, in tegenstelling tot de verwachtingen in China, nog andere meningen heeft dan Youngman Lotus en Pang Da, zou ze zo snel mogelijk een andere oplossing hebben - die natuurlijk niet failliet verklaard mag worden (dit zou geen oplossing zijn)!

  . Een zogenaamde noodplan is simpel verplicht - moet het komen tot deze lelijke scenario, ondanks de goede tekenen uit China, zo nodig uit te breiden periode van wederopbouw van de uitkering wordt waarschijnlijk: Mensen met veel geld in de kassa, het zou nog steeds van in andere delen Om de wereld te geven. Zoals het gezegde luidt: "Alleen de juiste persoon moet komen."

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg en een leuk weekend voor alle blogdeelnemers

  Joachim

 • Dus ik denk dat Youngman en Pang Da de bureaucratie in Beijing onder controle hebben en
  Beijing zal het groene licht geven. Alleen in Beijing zijn alleen functionarissen ... en deze zijn
  (langzaam) (altijd herinnerend dat Youngman en Pang Da altijd over hadden gesproken
  dat het oktober zal zijn totdat Beijing het groene licht krijgt)

Reacties zijn gesloten.