Saab-locatie China: Pang Da waarschuwt voor waardevermindering

Het zou leuk zijn om eindelijk iets positiefs over Saab en Trollhättan te kunnen schrijven. Maar het goede nieuws ontbreekt. Tenminste tot nu toe. Pang Da, de Saab-handelspartner en investeerder uit China, brengt zeker geen goed nieuws.

Tot nu toe hebben de Chinezen € 45 miljoen in Saab geïnvesteerd, of hebben ze er 2.512 auto's bij besteld. Autonews meldt dat Pang Da`s investeerders waarschuwde dat het bedrag verloren zou kunnen gaan. Blijkbaar verdwijnt ook in China het geloof in een goed resultaat.

Ook hier en nu lijkt de stemming van lezers en handelaars naar het zuiden te gaan. Vandaag is de topdag van negatieve brieven, van geannuleerde of geannuleerde bestellingen tot handelaren die sluiten of sluiten.

Ik mis momenteel de argumenten ertegen, omdat ik de frustratie, verdriet en teleurstelling in elke e-mail begrijp. Mensen, wat ik kan zeggen is er slechts één. We hebben heel, heel lang geduurd en de volgende dagen zullen de beslissing nemen. Er zijn geen excuses en beloften meer en we zullen hoe dan ook een duidelijke situatie zien.

Iedereen die het beroemde geweer in het stof wil gooien, moet wat geduld opbrengen. Op zijn minst een paar dagen.

Tekst: tom@saabblog.net

12 gedachten over 'Saab-locatie China: Pang Da waarschuwt voor waardevermindering"

 • blanco

  Beide Joachims zijn het meest geslaagd met hun beschrijvingen - als Joachim vanuit Kiel's standpunt met betrekking tot de juryleden ook positief eindigt, zou de redding eigenlijk heel ver zijn gevorderd.

  Anders zou het kind niet in de put zijn gevallen - het zou dan alleen veel zwaarder zijn voor alle betrokkenen (het is bekend dat het niet goed gaat met knuppels tussen de benen).

  Bij een negatieve uitkomst in de rechtszaal zal er waarschijnlijk een andere goede oplossing zijn - met of zonder de Chinezen. SAAB gaat tenslotte niet over "meevallers" !!

  Groeten uit Sleeswijk-Holstein
  DR

  • blanco

   Omdat je gelijkhebt aan Detlef, maar wie moet alsjeblieft de 80-100.000 units verkopen die SAAB nodig heeft, als er geen dealers meer zijn?
   Dus als iets niet snel gebeurt, wordt het voor SAAB steeds duurder en moeilijker om opnieuw te beginnen ...
   Dus hoop tot woensdag en dan gaan we ...

   • blanco

    Dit lijkt enorm overdreven - voor zover ik weet, zijn er maar weinig handelaren afgevallen.

    Het rapport over de nieuwe dealer die SAAB in zijn assortiment wil opnemen, spreekt boekdelen. Deze zakenman is zeker niet de enige in zijn grandioze kijk op de dingen - SAAB wordt gewoon niet afgeschreven (zelfs als de poging voor de rechtbank zou mislukken)!

    Misschien moeten de Zweedse (Europese) leveranciers in het geval van een mislukking eindelijk bij elkaar komen en een consortium voor de overname zoeken - mogelijk met een andere sterke groep. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

    We rijden al jaren in SAAB-auto's en hebben er nooit spijt van gehad - net als veel van onze buren hier in ons dorp in het zuiden van Sleeswijk-Holstein.

    Anton

 • blanco

  Het aandeel is momenteel met 12,63% gedaald tot 0,83 Euro, dus het lijkt de ontwikkeling te weerspiegelen.

 • blanco

  Hallo,
  Neem hier contact met me op als een voormalige Saab-verkoper. (Niet verkeerd begrijpen, ik verkoop nu geen ander merk.)
  Het feit dat sommige annuleringen nu kunnen fladderen kan ook tot stand komen met de leveringstermijn die is afgesproken volgens het koopcontract. In de regel worden 3-4 levertijden berekend. Dus als de kopers hebben gewacht op de eerste productiestop en besteld in mei / juni en zijn aangepast aan de leverdatum, moet u nu een alternatieve oplossing vinden. Vooral bedrijven zijn niet gefixeerd op Saab. Het zou natuurlijk mooi zijn als hier een Saab-opslagkar als alternatief zou worden gebruikt.
  In de hoop binnenkort weer Saab te verkopen, volg ik deze blog en het laatste nieuws.

  En ook dank aan Tom voor het geweldige werk dat je naast je werk doet.

 • blanco

  Onthoud altijd: de beslissing over je Zweedse medemensen die op de een of andere manier verbonden zijn met SAAB-auto's en natuurlijk ook over de dealers / leveranciers (wereldwijd) + over de wereldwijde enthousiastelingen - om zo te zeggen onderaan - maak, voor zover ik weet, 4 juryleden.

  Met een redelijk intelligente aanpak zouden alle 4 de rechters eigenlijk groen licht moeten geven voor een reconstructie - een afwijzing zou ernstige gevolgen hebben voor tienduizenden mensen in hun bestaan ​​en SAAB-eigenaren over de hele wereld zouden grote twijfels moeten hebben over hun eerdere houding ten opzichte van Zweden.

  Laten we afwachten ...

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg
  Joachim

  • blanco

   Hallo Joachim,

   ... die eigenlijk zegt dat rechters niet zo serieus moeten zijn als ijsberen ...

   Wij, mijn partner Tobias en ik houden koppig vast aan onze bestellingen voor 2 × 9-5 Sortcombi !!!

   We zien gewoon geen acceptabel alternatief in de kleurloze voorraadpulp !?

   Loyaliteit aan de dealer en toewijding aan het merk SAAB zijn de deugden die nu vereist zijn -
   en ik kan rustig beloven, want ik ben nu enthousiast over 1987 en helemaal tevreden
   SAAAAAAABS rijden en nu (9-5 biopower Sportcombi) en in de toekomst, indien nodig
   van de secundaire markt ......

   Groeten uit de meest noordelijke hoofdstad van de staat
   Joachim

 • blanco

  Ik begrijp eerlijk gezegd de plotselinge verandering in het sentiment niet. Gisteren kwam de positieve beslissing van de rechtbank die opnieuw wordt geadviseerd over de aanvraag tot wederopbouw en de voorraad blijft stabiel. Dus waar komt de negatieve sfeer vandaan, ik begrijp het niet. Dat Pang Da zijn beleggers een waarschuwing geeft, is volkomen normaal en zij zijn wettelijk verplicht om dat te doen. Deze week zal de toekomst van Saab beslissen en zal ik tot het einde positief blijven.

  • blanco

   @ Marc

   Ik kan het begrijpen. Op een gegeven moment hou je niet meer van, dan annuleer je. En zoals Alex zegt, is GEDULD het verkeerde woord van het jaar.

   Het is al een WONDER dat er zoveel zijn gebleven. De dealers hebben tenslotte allemaal te maken met overleven. Petje af.

 • blanco

  Oh jee ... als je al zo schrijft ... ik zal mijn vingers gekruist houden tot het laatste moment, hoewel ik de getroffenen kan begrijpen ...
  Dus op naar de laatste ronde ...

  PS: het woord van het jaar 2011! GEDULD

Reacties zijn gesloten.