Saab Reconstruction Proposal en Victor Muller's Plan D

Vandaag zal het Hof van Beroep in Göteborg het Reconstructievoorstel aannemen. Het zal opnieuw een opwindende dag worden in termen van Saab. Als het hof het ermee eens is, kan Saab in korte tijd in reconstructie gaan.

Mocht er een negatieve beslissing uit Göteborg komen, dan heeft Victor Muller volgens Dagens Industri een plan "D" op zak. De € 70 miljoen, die de komende 7 dagen als licentievergoeding op de rekeningen van Youngman moet staan, wordt dan als volgt gebruikt.

Halve lonen, salarissen en belastingen voor augustus, september en oktober. De andere helft wordt gebruikt voor het verrekenen van leveranciersfacturen en komt overeen met een quotum van circa 25%. De rest stroomt dan in november, na binnenkomst van Youngman en Pang Da. Het acute faillissementsrisico zou dus worden verboden.

Hoe dan ook, we hoeven alleen maar te wachten op beslissingen die in Zweden vallen. We blijven op de hoogte.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab Reconstruction Proposal en Victor Muller's Plan D"

 • Plan D klinkt plausibel.

  Helaas moet men als verantwoordelijke voor SAAB rekening houden met verdere "knuppels tussen de benen" met betrekking tot de contraproductiviteit van de Zweedse staatsorganen (hier omvat ik ook de rechtbanken)!

  Zweden, denk ik, komt steeds dichter bij de beschrijvingen van Stieg Larssons - helaas gebeuren er helaas ook enkele lelijke dingen op de achtergrond met SAAB die pas later aan het licht zullen komen.

  De inzet van VM en de andere machtige strijdmakkers zal uiteindelijk de eeuwige "remmen" verkeerd leren - het is zeer waarschijnlijk dat een andere letter van het alfabet niet langer nodig is.

  DR

 • blanco

  bingo! de rechtbank stond de benoeming toe!

 • blanco

  gelukkig hebben we nog een paar letters in het alfabet ...

  • blanco

   ja tegen Z zijn nog een paar letters, hopelijk is er nog voldoende tijd 🙂

   Ciao

   kader

Reacties zijn gesloten.