Saab Reconstruction Proposal en Victor Muller's Plan D

Vandaag zal het Hof van Beroep in Göteborg het Reconstructievoorstel aannemen. Het zal opnieuw een opwindende dag worden in termen van Saab. Als het hof het ermee eens is, kan Saab in korte tijd in reconstructie gaan.

Volgens Dagens Industri heeft Victor Muller een plan "D" achter de hand voor het geval er een negatieve beslissing komt uit Göteborg. De € 70 miljoen, die binnen de komende 7 dagen als royalty's op Youngman's rekeningen zou moeten staan, zal dan als volgt worden gebruikt.

Halve lonen, salarissen en belastingen voor augustus, september en oktober. De andere helft wordt gebruikt voor het verrekenen van leveranciersfacturen en komt overeen met een quotum van circa 25%. De rest stroomt dan in november, na binnenkomst van Youngman en Pang Da. Het acute faillissementsrisico zou dus worden verboden.

Hoe dan ook, we hoeven alleen maar te wachten op beslissingen die in Zweden vallen. We blijven op de hoogte.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab Reconstruction Proposal en Victor Muller's Plan D"

 • Plan D klinkt plausibel.

  Helaas moet u als verantwoordelijke voor SAAB rekening houden met nog meer "stokken tussen uw benen" in termen van contraproductiefheid door de Zweedse overheidsinstanties (hier betrek ik ook de rechtbanken)!

  Zweden, denk ik, komt steeds dichter bij de beschrijvingen van Stieg Larssons - helaas gebeuren er helaas ook enkele lelijke dingen op de achtergrond met SAAB die pas later aan het licht zullen komen.

  Het gebruik van VM en de andere machtige strijdmakkers zal eindelijk de eeuwige "remmen" een lesje leren - hoogstwaarschijnlijk is nog een letter van het alfabet niet langer nodig.

  DR

 • bingo! de rechtbank stond de benoeming toe!

 • gelukkig hebben we nog een paar letters in het alfabet ...

  • ja tegen Z zijn nog een paar letters, hopelijk is er nog voldoende tijd 🙂

   Ciao

   kader

Reacties zijn gesloten.