Saab-nieuws: wanneer begint de productie bij Saab?

Is de wind gedraaid? In Zweden begint een discussie over een productiestart bij Saab. Vorige week zagen bijna geen van de lokale publicaties een overlevingskans voor het merk, vandaag debatteert men over een mogelijke startdatum.

Victor Muller wil dit jaar opnieuw beginnen met de productie in de fabriek van Saab in Trollhättan. Permanent, let wel. Een moeilijk, want ambitieus doel. Veel leveranciers zullen personeel in dienst moeten nemen, sommige leveranciers zitten in ernstige problemen, enkelen zijn failliet of worden hierdoor bedreigd. Leveranciers zullen de productie pas volgend jaar zien. Dus de nieuwe baas van de Zweedse toeleveringsindustrie, Fredrik Sidahl. Svenake Berlie, lange tijd hoofd van de Vereniging en een meer toegewijde strijder voor Saab en de Zweedse leverancier industrie, is gegaan in het welverdiende pensioen.

Echter, zodra Saab op een veilige basis staat, waarschijnlijk eind oktober - begin november, zullen de leveranciers van start gaan. Productie van het einde van het jaar is mogelijk maar niet zeker.

Sommigen van ons wachten al lang op Saab. De productie aan het eind van het jaar is moeilijk en pijnlijk, omdat velen nu de oude Saab van hun leasing hebben gekocht en wachten, wachten, wachten. De loyaliteit is meer dan geweldig, en degenen die al lang geduldig zijn, moeten vasthouden aan de komende paar weken en maanden. Een of andere manier ;-).

Wat nog belangrijker is, is dat de fase van permanente onzekerheid snel voorbij is en de toekomst veilig is. De prijs van het aandeel "Swedish Automobil" heeft de wake-up call al gehoord. In Amsterdam was het tijdelijk meer dan 50%, maar daarna zakte het iets weg. Momenteel wordt het papier meer dan één euro genoemd.

Beurzen anticiperen op de toekomst en belonen positieve ontwikkelingen. Dat zouden we ook moeten doen.

Tekst: tom@saabblog.net

18-gedachten ook "Saab-nieuws: wanneer begint de productie bij Saab?"

 • Dat is eindelijk meer positief nieuws. Ik ben blij. Dan kan ik misschien een nieuwe Saab kopen. Nu heb ik veel oudere modellen beveiligd, ik kan nog een paar jaar wachten.

  Maar met de ups en downs van bedrijven: ik kan alleen maar zeggen, als je wist, welke bedrijven met grote namen ooit net boven de grond hebben gevlogen, je zou het niet geloven. Gedeeltelijk was een windvlaag genoeg om te crashen. Dat is waarom je nooit voortijdig moet opgeven.

 • Ik was gisteren in Trollhättan. In de fabriek waren de parkeerplaatsen behoorlijk druk. Dus de mis werkt daar of er was gisteren iets. Tegen de klok van 17 leegden de stoelen, en toen werd de stad "overstroomd", vooral van 93er'n. Maar ook wat nieuwe 95er, die momenteel heel zeldzaam zijn in Rest-SE ...

 • Ik denk dat je de tijd in Trollhättan tot het begin van de productie goed zult gebruiken om onderhoud aan de systemen uit te voeren, ideeën voor verbetermaatregelen te implementeren, training te organiseren, enz. Dit zal hopelijk het team gemotiveerd houden en een droomstart maken ... Productie omhoog!

  Met vriendelijke groet

  Pussel

 • Ja, ik wilde niet zo lang zonder Saab te zijn en hebben mij inveigled een 9-5 2006 Aero MY, great deal! Nu zelfs sommige gekruid met getinte ruiten, iPhone Integration (Navi had eigenlijk geen extra ingang!) En afhankelijk van de situatie er in de zomer nog steeds 18 'wielen of, en dat zou nog beter de nieuwe 9-5 SC zijn. Als Saab het niet kan, wat ik niet geloof, dan rij ik deze auto heel lang.

 • Ik zie een beetje licht aan het einde van de tunnel - en het wordt langzaam, heel langzaam groter!

  • Ik zie dat ook. Misschien kan ik tegen het einde van het jaar mijn nieuwe Saab 9-5-sportkleding bestellen. Hoop! 🙂 🙂 🙂

   • Saab-fans zijn zeer goed in staat om te lijden. Nadat ik professioneel moest overstappen op een BMW, kom ik (hopelijk) terug naar Saab. De BMW is bij de oude werkgever gebleven en op het moment win ik in de oude Polo in het gebied omdat ik wacht op de nieuwe 9-5 stationwagon.
    Elke ochtend kijk ik echt naar Tom in de blog en hoop dat Saab eindelijk auto's gaat bouwen. Geef me alsjeblieft vrij van de polo!

    Dank je wel!

    Groeten aan alle Saab-fans

    Marcus

 • Aangezien veel SAAB langer dan gepland worden gereden vanwege de productie-uitvaltijd, zijn er slechts een paar goede gebruikte voertuigen beschikbaar en stijgen de prijzen aanzienlijk - in Duitsland, aldus persbureau SAAB. Momenteel zijn er ca. 500-bestellingen voor nieuwe voertuigen (wereldwijd ongeveer 13.000). Dit is behoorlijk opmerkelijk vanwege de lelijke huidige situatie.

  Onze immer populaire Auto-Prof. Ferdinand Dudenhöffer werd afgelopen weekend in het Hamburger Abendblatt geciteerd: "Voor jongere SAAB-voertuigen dreigen de prijzen te dalen." Weer helemaal verkeerd! De man zou zich uiteindelijk moeten schamen voor zijn uitspraken en zelfs nog lang in de kelder moeten gaan.

  Groeten uit de Hanzestad Hamburg
  Joachim

  • Precies het tegenovergestelde is afkomstig van het getuigenis van de veel gewaardeerde zelfbenoemde autodeskundige, zoals zo vaak in het verleden. Misschien moest hij de tijd nemen hem gemist door de zelfbenoemde Duitse premium fabrikanten Premium bril: Goed gebruikt Saabs zijn schaars op de markten, is er slechts extreme auto's, en zelfs voor de trotse tarieven zijn nog steeds nodig. Wat de situatie in Oostenrijk betreft.

   In de mindset van de experts is het bijna onverklaarbaar dat de oude Suzuki de zeer geprezen VW-technologie afwijst, en liever vertrouwt op de lagere Fiat-technologie 😉 Let op: ironie.

  • Nu zijn de bestellingen voor nieuwe voertuigen minder, zelfs als de koper dit niet wil. Mijn bestelling van juni is gisteren geannuleerd omdat de dealer het bedrijf heeft opgegeven, natuurlijk wil ik doorgaan met een nieuwe 9-3

   • Eerder stond de Dudenhöfer kort op het IAA in het nieuws met een verwarde blik en gaf iets aan het feit dat de Duitse fabrikanten nog steeds veel potentieel of iets dergelijks hebben. Begrijp niet helemaal, was niet ondertiteld. Hoog-Duits kan zeker niet ... Dat alleen maakt hem achterdochtig 😉

 • Is bekend hoeveel werknemers in de tussentijd zijn gemigreerd (Volvo?!) - Is er veel aanstelling of is personeelsreductie toch nodig?
  Hoe moet er mogelijk een productie zijn?

  • Het personeel is zeer loyaal en bleef bij Saab - zoals de Saab-rijder 😉

   We weten (nog) niet hoe het aantal werknemers zich zal ontwikkelen en zijn afhankelijk van het wederopbouwplan.

   Groet

   Tom

   • Ik kan alleen maar zeggen: wachten is het waard ......

  • Volvo wijst werknemers nu af na ernstige problemen in de VS. 🙁

 • In dertig jaar op een oldtimervergadering:

  "Dat is een Saab 9.3"
  "Ja, jaar 2011"
  "Wat? Jaar 2011? "
  "Dat is een zeer zeldzaam jaar voor een Saab" "Hij is zeker iets waard"
  "Nou, ik was een van de weinige gelukkigen die dat jaar een Saab kreeg"

  Groeten Arne

 • Ja, het zou leuk zijn. Mijn bestelling van juni is helaas gisteren door de dealer geannuleerd, hij is aan het sluiten. Economisch gezien kan op dit moment waarschijnlijk alleen iemand van de SAAB "aan de kant" worden verkocht, er is niets te verkopen. Nu is het zoeken naar een nieuwe dealer waarschijnlijk niet veelbelovend, omdat je moet wachten tot Kerstmis. Zolang we mijn huidige SAAB goed kunnen vasthouden, maar een kleintje kan nog steeds dromen dat dit niet de laatste is

  • Jammer ...; ("Mijn" dealer doet het niet alleen naast elkaar, bij hem is het merk het enige dat wordt aangeboden. Dus het leeft voornamelijk van de werkplaats, maar is ook altijd volgeboekt, zo lijkt het ... Dus je kunt het zien, het kan werk wanneer die bepaalde mis er is ...

Reacties zijn gesloten.