Saab-nieuws: ambassadeur ontmoet NDRC - nieuwe Saab-technologieën

Saab is echt niet zoals andere bedrijven. Als andere bedrijven in de problemen zitten, zijn innovaties het minst te verwachten. Als je het persbericht van Saab van gisteren leest, zul je alert zijn. We hebben het over het modulaire platform, dat is het PhöeniX Concept, en een range extender-technologie.

GM heeft zo'n technologie die eigenlijk "Made in Germany" is. Het ontwikkelteam werd tijdens de GM-crisis van Rüsselsheim naar Detroit meegenomen en is nu op weg naar München. Het is begrijpelijk dat ook ik Beieren in alle opzichten prefereer boven de locatie Detroit.

Dat Saab zo'n technologie heeft en octrooi heeft aangevraagd, is nieuw. De combinatie van een elektromotor met een kleine brander vermindert het verbruik met maximaal 75%. Misschien denkbaar als een groene omgevingsmobiel met E-XWD in een Saab 9-3 sportwagen of in de nieuwe kleine Saab 9-1.

De Zweedse ambassadeur, die vandaag in Beijing de NDRC ontmoet in zijn Saab-missie, zou goede kaarten moeten hebben als hij Saab's technologieën als een troefkaart speelt. Omdat de Chinezen compleet gek zouden zijn, zouden ze dit missen.

Saab is zelfs in de crisis verrassend. Een volledig elektrische E-Power Saab is klaar voor serieproductie. Geen gammel, spartaans verlaten voertuig, maar een auto voor 5-passagiers en -bagage. Een elektrische vierwielaandrijving en nu een Saab waarin een "range extender" kan worden gebruikt.

Eigenlijk kan de rechtbank in Göteborg geen "nee" zeggen tegen de wederopbouw. En de bureaucraten in Beijing moeten zo snel mogelijk overschakelen naar een hogere versnelling. Omdat het het waard is.

Tekst: tom@saabblog.net

4-gedachten ook "Saab-nieuws: ambassadeur ontmoet NDRC - nieuwe Saab-technologieën"

 • De E-Power is slechts een 4-zitgroep.
  De batterij zit in de achterste middenconsole, als ik het me goed herinner.

 • Als dit zo doorgaat, wordt de gebruikte onderbroek van het personeel verkocht

 • dus wat? wat heeft de saab van de grootste ontwikkeling, zou er niet meer saab moeten zijn? niets.
  Dus je kunt beter licenties verkopen, zolang ze nog een waarde hebben en de toekomstige ontwikkeling niet beperken.
  dit is precies wat hier gebeurde en - erg slim - zelfs niet exclusief, dus meer licenties kunnen worden verkocht.
  de licentie voor een gebruikte onderbroek is waarschijnlijk slechts van uiterst beperkte waarde ...

 • Welnu, dat Saab nu de Chinezen helpt bij te praten, ben ik niet gelukkig. Deze uitverkoop tijdens de crisis maakt Saab niet sympathiek voor mij ...

Reacties zijn gesloten.