Saab News: Ambassador ontmoet NDRC - nieuwe Saab-technologieën

Saab is echt niet zoals andere bedrijven. Wanneer andere bedrijven in de problemen komen, zijn innovaties het minst waarschijnlijk. Als u het Saab-persbericht van gisteren leest, zult u goed luisteren. We hebben het over het modulaire platform, dat wil zeggen het PhöeniX Concept, en over een "Range Extender" -technologie.

GM heeft zo'n technologie die eigenlijk "Made in Germany" is. Het ontwikkelingsteam is tijdens de GM-crisis van Rüsselsheim naar Detroit gebracht en is nu naar München verhuisd. Het is begrijpelijk, ik zou in alle opzichten ook de voorkeur geven aan Beieren boven Detroit.

Dat Saab zo'n technologie heeft en octrooi heeft aangevraagd, is nieuw. De combinatie van een elektromotor met een kleine brander vermindert het verbruik met maximaal 75%. Misschien denkbaar als een groene omgevingsmobiel met E-XWD in een Saab 9-3 sportwagen of in de nieuwe kleine Saab 9-1.

De Zweedse ambassadeur, die vandaag in Beijing de NDRC ontmoet in zijn Saab-missie, zou goede kaarten moeten hebben als hij Saab's technologieën als een troefkaart speelt. Omdat de Chinezen compleet gek zouden zijn, zouden ze dit missen.

Saab is zelfs in de crisis verrassend. Een volledig elektrische E-Power Saab is klaar voor serieproductie. Geen gammele, spartaanse afstandsmobiel maar een auto voor 5 passagiers en bagage. Een elektrische vierwielaandrijving en nu een Saab waarin een “range extender” zou kunnen worden gebruikt.

In feite kan de rechtbank van Göteborg geen “nee” zeggen tegen de wederopbouw. En de bureaucraten in Peking moeten zo snel mogelijk in de hoogste versnelling schakelen. Omdat het het waard is.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab News: Ambassador ontmoet NDRC - nieuwe Saab-technologieën"

 • Nou, ik ben niet blij dat Saab de Chinezen nu helpt om bij te praten. Deze uitverkoop in de crisis maakt Saab niet aardig voor mij ...

 • dus wat? wat heeft de saab van de grootste ontwikkeling, zou er niet meer saab moeten zijn? niets.
  Dus je kunt beter licenties verkopen, zolang ze nog een waarde hebben en de toekomstige ontwikkeling niet beperken.
  dit is precies wat hier gebeurde en - heel slim - zelfs niet met een exclusiviteit, zodat er nog meer licenties verkocht kunnen worden.
  de licentie voor een gebruikte onderbroek is waarschijnlijk slechts van zeer beperkte waarde ...

 • Als dit zo doorgaat, wordt de gebruikte onderbroek van het personeel verkocht

 • De E-Power is slechts een 4-zitgroep.
  De batterij zit in de achterste middenconsole, als ik het me goed herinner.

Reacties zijn gesloten.