Saab-crisis: Vladimir Antonov is niet meer aan boord

Dagenlang hoorden we het gerucht van een ijstijd tussen Vladimir Antonov, de autoliefhebber uit Londen en Victor Muller. In eerste instantie wilden we het niet geloven, omdat Antonov wordt beschouwd als de financier van Muller. Maar het gerucht bleef en vandaag is het bevestigd. Vladimir Antonov is niet betrokken bij de huidige gebeurtenissen in Saab.

In een e-mail aan de plaatselijke krant verklaarde hij dat hij er "al maanden niet was", voornamelijk vanwege het gedrag van de regering in Stockholm en de Luxemburgse bank. Dat verklaart natuurlijk ook het mislukken van de Spyker-verkoop.

Voor Saab en het personeel in Trollhättan is dit wederom slecht nieuws. Omdat de miljoenen van Antonov voor zover een geheime back-up voor Saab ook een soort overlevingsverzekering waren. Zonder Antonov is de kans op een ommekeer snel gedaald.

Gisteravond kwam het persbericht van Saab dat Muller "verkeerd begrepen" was. Er is geen geld voor de uitbetaling van het loon, zelfs niet op buitenlandse rekeningen. Dat past bij de verklaring die gisteren aan de Kronofogden is afgelegd. De hele zaak is een beschamende blunder, in een reeks van vele blunders.

Dit evenement is niet bevorderlijk voor Saab en voor de geloofwaardigheid van de Saab-CEO. Het is triest om tragisch te zijn en voorspelt niet veel goeds voor ons.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Saab-crisis: Vladimir Antonov is niet meer aan boord"

 • Welnu, Antonov is niet zonder controverse en of hij het SAAB-imago goed zou hebben gedaan? Wie weet. Misschien kunt u er ook iets positiefs uithalen: is zijn exit meer een positief signaal voor andere investeerders?

  groeten

  Pussel

 • blanco

  maar vandaag ben je diep depressief….
  vm's misleidende uitspraken zijn nu gecorrigeerd en ik zie dat als gedaan - je hoeft niet alles op te blazen en deze man is geëlektrificeerd, dat weet ik zeker.
  Antonov is al geruime tijd stil, dus niets echt ontroerend.

  beide dingen hebben niets te maken met de komende acties op maandag en veranderen niets aan de kansen - of risico's.

  hoe schreef je gisteren:

  blijf rustig!

  • blanco

   Nou, ik zou het geen depressie noemen. Laten we het zo zeggen. Het is moeilijk om nu optimistisch te blijven. Of? 😉

   • blanco

    hi tom,

    Natuurlijk is het op dit moment niet gemakkelijk, maar het hindert ons niet om te reageren op nieuws, vooral van de pers.
    er is de laatste tijd zoveel nieuws geweest, dat allemaal een slechte waarde had van slechts een paar dagen - in werkelijkheid bracht het niets op.
    we kunnen verschillende meningen hebben over vm - maar ik denk dat het goed en terecht is dat hij de laatste tijd minder over zichzelf zegt - hij kondigde dingen te vroeg aan en moest toen de realiteit ervaren ...
    de man leert snel.

 • blanco

  alea iacta est - we zullen zien

  Ciao

  kader

Reacties zijn gesloten.