Saab IAA-konvooi: de winnende ontwerpvoorstellen

De winnaar: voorstel van Wolfgang Saab 9-5 "Groeten uit Zweden"
De winnaar: voorstel van Wolfgang Saab 9-5 "Groeten uit Zweden"

Het IAA-konvooi in Frankfurt is geannuleerd. Eveneens de alternatieve Saab IAA-show, beiden waren overweldigd door de gebeurtenissen in Zweden. Dit artikel is geschreven voor de dramatische gebeurtenissen van deze week en ik besloot het te publiceren. Omdat vanuit de Saab-gemeenschap zoveel toewijding ontstond, mag dat niet worden vergeten. De artikeltekst:

Soms moet de bemanning van Saab Duitsland hun werk niet benijden. Veel goede suggesties voor het ontwerpen van de Community Saab 9-5 kwamen in een korte tijd en de besluitvorming was moeilijk. Saab Country Manager Jan-Philipp Schumacher was zichtbaar opgewonden toen hij de selectie zag.

Voor hem is het een duidelijke verklaring van de Saab-gemeenschap die staat voor uw merk. "Met zulke toegewijde fans lijdt het geen twijfel dat Saab een goede toekomst zal hebben in Duitsland", zei hij bij het bekijken van de suggesties. Marketingdirecteur Henrik Claesson voegde toe: “… we vinden dat veel fans erg hartelijk zijn. Dat maakt de keuze voor ons niet makkelijker ”.

Positief voor Saab was toch de feedback en het geeft me ook een idee van wat mogelijk zou zijn in Duitsland voor ons Scandinavische merk.

Na intensief overleg werden de winnaars bepaald. Voor mij is de echte winnaar zonder twijfel het merk Saab. Zoals al aangegeven, heeft Saab drie prijzen gedoneerd, Henrik Claesson merkte op dat "in feite elke indiener een prijs verdient".

Eerste plaats: Wolfgang Gilde uit Hamburg met zijn suggestie "Groeten uit Zweden".

Op de tweede plaats: Ulrich Beitel uit München met zijn slogan: "SAAB - rijplezier in het Zweeds".

Over 3: André Braß van Unna met de slogan: Kwaliteit! Veiligheid! Design! Fun! Saab!

Een van mijn leuke taken als blogger was om het goede nieuws naar de winnaars te brengen.

Ulrich Beitel, hij is al jaren een overtuigd Saab-chauffeur en Zweden-fan, was erg blij met het goede nieuws. Hij was nog meer tevreden over de levendige deelname aan de wedstrijd, die hij een goed teken vindt voor zijn favoriete merk.

Bedankt, Ulrich, er is niets meer aan toe te voegen.

Tekst: tom@saabblog.net