Saab-nieuws: China en Saab in het weekend

Hopen we dat? Misschien. Omdat er vanuit de Volksrepubliek nieuws is. Ten eerste door Lotus Youngman. De zaak is een beetje verwarrend en toont veel over Chinese bureaucratie. Vorige week nam Youngman de eerste plaats in de wacht en kreeg het groene licht van de lokale NDRC-vestiging.

Volgende week wordt woensdag groen licht verwacht van de provinciale vertegenwoordiging van de NDRC en dan - vier weken later het echt grote groene licht van Beijing - van het hoofdkantoor van de NDRC. Tot zover een interview met Svenska Dagbladet. Misschien heeft Youngman een mooi document dat de rechtbank van Vänersborg tevreden zal stellen.

De andere Chinezen, uit Göteborg, zouden graag delen van Saab willen overnemen als ons merk failliet gaat. Vorige week ontmoetten ze Saab-vertegenwoordigers voor een lijkschouwer en zouden het service- en onderdelengebied graag willen inslikken. Schoon. Dat schrijft - natuurlijk - Dagens Industri. Zoals altijd is DI negatief als het gaat om Saab. De teksten moeten leuk zijn geweest voor de jongens in Göteborg.

Er is nog één positief ding van Geely. Een volledige overname is niet uitgesloten. Maar dan - dat heeft u terecht erkend - de toestemming van Scania en Saab AB.

Hmm. Geely. Een associatie met Volvo? Het blijft spannend. En het ziet er een beetje beter uit dan gisteravond.

Tekst: tom@saabblog.net

5 gedachten over 'Saab-nieuws: China en Saab in het weekend"

  • Als Europese autofabrikanten niet geïnteresseerd zijn, dan moet je blij zijn als de Chinezen SAAB in staat stellen te overleven. U weet van tevoren niet of Geely of Lotus Yougmann beter zou zijn voor SAAB. Het belangrijkste zou zijn dat iemand SAAB helemaal opslaat!

  • waarom niet de Chinezen? De Volvo draait. Als China het voortbestaan ​​veilig stelt. Dat betekent niet dat het in China wordt geproduceerd en op de een of andere manier ook kwaliteit wil leren

  • DE CHINESE UITGEBUIT 🙁

    Omdat SAAB liever failliet gaat en heel diep begraaft, zodat de Chinese SAAB het niet kan vinden.

Reacties zijn gesloten.