Saab Automobile AB is van toepassing voor wederopbouw

Saab Automobile heeft het verzoek tot wederopbouw vandaag om 09:00 uur ingediend bij de rechtbank van Vänersborg. De Saab-dochter Saab Parts AB en de buitenlandse, onafhankelijke vestigingen zijn uitgesloten van de aanvraag. Saab Duitsland behoort tot Zweden, is slechts een tak - niet juridisch onafhankelijk - en wordt daarom ook getroffen door de wederopbouw.

Saab Tools AB en Saab Powertrain AB worden ook beïnvloed door de reconstructie. Het reconstructieproces zal waarschijnlijk 90-dagen duren, gedurende welke tijd Saab Automobile AB ernaar streeft het concurrentievermogen te verbeteren en een solide financiële basis te vinden bij de nieuwe mede-eigenaren Pang Da en Youngman.

Vermoedelijk zal er in Zweden een vermindering van banen zijn, op het gebied van productie zijn er te veel werknemers aan boord. Nu heeft Saab de goedkeuring nodig van de reconstructie door de bevoegde districtsrechtbank.

Vanmiddag zal er een persconferentie zijn. Het persbericht van Saab over de wederopbouw:

Trollhättan, Zweden: Swedish Automobile NV (Swan) kondigt heeft Saab Automobile AB en haar dochtermaatschappijen Saab Automobile Powertrain AB en Saab Automobile Tools AB (collectief Saab Automobile) zal het dossier voor vrijwillige reorganisatie vandaag op 09: 00 CET bij de rechtbank in Vanersborg, Zweden. Swan en Saab Automobile zijn van mening dat de huidige beperkte financiële middelen van Saab Automobile's overweegt, zal een vrijwillige reorganisatie de beste voorwaarden met zich meebrengen voor het gebruik van bestaande middelen op de meest efficiënte manier. Pang Da en Youngman in afwachting van de instroom van aandelenbijdragen.

De voorgestelde vrijwillige reorganisatie wil een zelfbestuurd juridisch proces zijn naar Zweeds recht. Als onderdeel van het proces heeft Saab Automobile een reorganisatieplan opgesteld, dat een aantal aspecten omvat die gericht zijn op het verminderen en creëren van een levensvatbare, concurrerende en onafhankelijke organisatie. Dit reorganisatieplan zal binnen drie weken na indiening gedetailleerder worden gepresenteerd, hoewel deze termijn door de rechtbank kan worden verlengd.

Na goedkeuring door de rechtbank zal de vrijwillige reorganisatie worden uitgevoerd gedurende een eerste periode van drie maanden. Indien nodig kan de reorganisatieperiode met nog eens drie maanden worden verlengd, tot een maximum van twaalf maanden. Swan en Saab auto's hebben er vertrouwen in dat ze extra kortetermijnfinanciering voor de reorganisatieperiode zullen veiligstellen en zijn momenteel in onderhandeling met verschillende partijen over het verkrijgen van zoekfinanciering. Financiering voor Saab Automobile om de reorganisatie af te sluiten is gepubliceerd op 1 juli 2008. 4, die weliswaar onderhevig zijn aan bepaalde goedkeuringen.

Saab Automobile Medewerkers worden gemaakt. De salarissen van augustus worden naar verwachting binnen een kort tijdsbestek na de goedkeuring van het gerecht betaald. Saab Automobile zoekt de steun van zijn schuldeisers voor het reorganisatieproces en is ervan overtuigd dat het deze ondersteuning zal ontvangen, vooral omdat Saab Automobile streeft naar volledige aflossing van uitstaande schulden.

Saab Automobile heeft voorgesteld dat de rechtbank de Zweedse advocaat Guy Lofalk als beheerder aanwijst, en daarmee de succesvolle 2009 Saab Automobile-reorganisatie. Victor Muller, CEO van Swan en CEO van Saab Automobile, en het Saab Automobile managementteam willen nauw samenwerken met de beheerder om het reorganisatieplan uit te voeren. Het vrijwillige reorganisatieproces omvat Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB en Saab Tools AB. Alle andere entiteiten, waaronder Saab Parts AB en alle overzeese entiteiten zoals Saab Groot-Brittannië en Saab Cars North America, zijn uitgesloten van de reorganisatie.

Het management van Saab Automobile verwacht het bedrijfsmodel van Saab Automobile te verbeteren met de nadruk op een onafhankelijke, lean en concurrerende organisatie. Veel belangrijke elementen van Saab Automobile's oorspronkelijke businessplan blijven intact. Door de uitrol van een volledig verjongd product portfolio, samenwerkingsverbanden met Chinese bedrijven Pang Da en Youngman thatwill Zorg dat contact met de wereld van de grote grootste en snelst groeiende markt en een sterke en wereldwijd merk, Saab Automobile is goed gepositioneerd om haar doel te bereiken om een ​​levensvatbare onafhankelijke premium autofabrikant te worden.

Victor Muller, CEO van Swan en CEO en Voorzitter van Saab Automobile, zei: "Sinds het veiligstellen van de financiering op lange termijn door middel van voorwaardelijke afspraken met Pang Da en Youngman, die beiden ondersteunen deze vrijwillige reorganisatie, hebben we ons gericht op het veiligstellen van financiering om de periode te overbruggen totdat we hun geld ontvangen. We hebben geconcludeerd geen vrijwillige reorganisatieproces zal ons de nodige tijd, bescherming en stabilisatie van de business, waardoor het salaris betalingen worden gedaan, kortetermijnfinanciering te verkrijgen en ordelijke herstart van de productie voor te bereiden. "

"Hoewel de vrijwillige reorganisatie ons ongetwijfeld zal aanwezig zijn met een aantal moeilijke kwesties en beslissingen, ik geloof dat deed Saab Automobile zal sterker uit dit proces. Het potentieel voor Saab Automobile als een levensvatbare, onafhankelijke premium autofabrikant is er, zoals blijkt uit de verjonging van ons product portfolio, ongeveer 11,000 orders en de voorwaardelijke financiering op lange termijn al op zijn plaats door middel van de bindende afspraken met Pang wil Da en Youngman deed Geef ons toegang tot de Chinese markt. "

Wie wil mijn diepe dank betuigen aan onze medewerkers, dealers, leveranciers en andere belanghebbenden Ik besef dat we hun geduld zwaar hebben getest, maar het was hartverwarmend om te zien dat onze werknemers, dealers, leveranciers en andere belanghebbenden in het algemeen deze moeilijke periode hebben doorgemaakt. Een toekomst voor Saab Automobile. "

Tekst: tom@saabblog.net