Saab-nieuws: Saab Location, Saab 9-5 en Bloggers Blues

De vakbonden hebben besloten om vandaag geen faillissement aan te vragen. Saab, dus het uitzicht werkt hard aan een permanente oplossing voor de problemen. Alleen dan, als men deze inspanningen van de kant van de vakbonden geen enkele kans geeft, pas dan wil men de faillissementsaanvraag indienen.

De IF Metal en de Unie lijken het voorlopig met elkaar eens te zijn. Tegelijkertijd zeggen ze echter dat alle voorbereidingen zijn getroffen en dat een aanvraag zonder tijdvertraging mogelijk is.

Het enige vreemde is de aandelenkoers, die vandaag in Amsterdam met ruim 26% is gestegen, met grote handelsvolumes. Opnieuw werd bijna 10% van de aandelen van “Swedish Automobile” verhandeld. Ik heb geen interpretatie omdat ik vandaag de blues heb.

Er is meer slecht nieuws van de leverancier IAC, die ook in de problemen zit. De belastingdienst heeft de Kronofogden opdracht gegeven om 95 miljoen kronen aan achterstallige belastingen af ​​te dwingen. Voor zover ik weet, was Saab IAC 44 miljoen verschuldigd, maar heeft sindsdien enkele miljoenen betaald. IAC is een van de "belangrijkste" leveranciers voor Saab. Als IAC failliet gaat, heb je een heel groot probleem in de Stallbacka.

In deze nieuwssituatie krijg je de blues. Enerzijds omdat men naar een oplossing verlangt, anderzijds omdat de onzekere situatie de zeer geavanceerde IAA-preparaten op losse schroeven zou kunnen zetten.

De blues neemt op dit moment zelfs nog meer toe, zittend in een gloednieuwe Saab 9-5 XWD. Nu heeft de blog nog nooit een Saab 9-5 ontvangen voor een beoordeling, wat jammer is. Het maakt niet uit, ook gratis. Maar ooit, lang geleden, kon ik een van de eerste Saab 9-5 besturen die naar Duitsland kwam.

Saab 9-5 cockpit
Saab 9-5 cockpit

Vandaag kon ik per ongeluk verschillende BAB-kilometers rijden in een twin-turbodiesel en vierwielaangedreven Saab 9-5. Het verschil met de eerste Saab 9-5, die een goed jaar geleden liep, en de huidige 9-5 is enorm. Het vakmanschap is bijna perfect, de afstelling van de ophanging veel, veel beter en helemaal. Het interieur was het bekijken waard. Meer foto's die ik heb gemaakt op de snel en nog een paar regels om de Saab snel te volgen.

Als je in deze auto zit en ontspannen op de snelweg rijdt, merk je de vele gemiste kansen van Saab.

Bloggers blues gewoon.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Saab-nieuws: Saab Location, Saab 9-5 en Bloggers Blues"

 • blanco

  Goed dat je niet de enige was 🙂

  Laten we eens kijken hoe het gaat met Saab.

 • blanco

  Hoe kan iemand toevallig genieten van het voordeel van snelwegkilometers in de huidige 9-5? Dat is mij nooit gebeurd. Ik merk dat een lezer blues opstijgt 🙂

 • blanco

  Het slechte is dat mensen de auto's nog steeds kopen (bestellen) !! Als alleen de productie zou kunnen herstarten.

  Maar de hoop sterft als laatste.

  // RedJ

Reacties zijn gesloten.