Saab China: schaduw van het verleden en Zweeds design

Het verleden is alomtegenwoordig en beïnvloedt ons soms meer dan we ons realiseren. Zelfs onze kleine, Scandinavische autofabrikant is dat. Een schaduw van het verleden van Saab is zeer levendig.

De goede oude Saab 9-5 is de boodschapper die uit het verleden tevoorschijn komt en een succesvolle opstanding in China zal vieren. Het complete pakket van de Saab 9-5, sedan en stationwagen, werd verkocht aan BAIC. Nadat op verschillende beurzen diverse onderzoeken zijn gehouden, is het nu weer op de markt. Als de BAIC C70G landt de Saab 9-5, nou ja, face-lift in Azië.

Eerste beelden van de China Car Times laten ons de gestroomlijnde lijnen raden, maar laten ook zien hoe goed en tijdloos Saab Design jaren geleden bijna 15 was. Omdat de BAIC geen onderscheidend, nieuw ontwerp heeft, maar de Saab-ontwerptaal blijft schrijven.