Löfven & Nygren: Openheid een kans voor Saab

Jan Nygren en Stefan Löfven hebben vandaag een artikel gepubliceerd in Aftonbladet, waarin de huidige situatie in Trollhättan wordt besproken. Het Aftonbladet is een soort Zweedse beeldkrant met een groot bereik. Löfven is de voorzitter van IF Metal en Jan Nygren, als staatssecretaris, vergezelde de verkooponderhandelingen van Saab. Beide kunnen worden beschouwd als saab insiders.

Het artikel gaat veel in op de vreemde rol van de overheid in relatie tot de Antonov-intrede en het feit dat de Zweedse overheidsschuldadministratie blijkbaar problemen heeft met de passiviteit van de eigen regering in zaken van Saab. Beiden zijn van mening dat de overheid eindelijk actie moet ondernemen om - letterlijk vertaald - de "unieke voertuigconcepten van Trollhättan" te beschermen. Dat klinkt me geweldig in de oren.

De komst van de Kronofogden in de plant wordt gezien als een kans. Omdat de Kronofogden de activa controleert en al besprekingen is begonnen met Saab-functionarissen. Hij kan tegoeden bevriezen, maar hij zal het voortbestaan ​​van het bedrijf daarbij niet in gevaar brengen - dat heeft hij meerdere keren aangekondigd. De afrekening van salaris en belasting is taboe. Het onderzoek kan tot 3 maanden duren. Zweden is vrij open over belastingaangelegenheden. Iedereen kan controleren of de buurman zijn belastingen betaalt en of de nieuwe BMW of Mercedes voor de deur van de buurman is of gewoon een auto van de zaak is.

Dat zal Saab ook doen. De financiële situatie wordt beschreven die Löfven en Nygren zien als een kans om te overleven. De onduidelijke situatie zo niet voordat het proces wordt stopgezet als gevolg van de toetreding van een nieuwe investeerder zal worden verduidelijkt.

Meer openheid - een voordeel? Kan zijn. Niet alleen investeerders uit China zijn geïnteresseerd. Anderen staan ​​ook in de startblokken en hebben onderhandeld met de EIB.

Saab wordt niet afgeschreven. Dat mogen we niet vergeten in de moeilijke situatie.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Löfven & Nygren: Openheid een kans voor Saab"

 • Hallo Frank,

  Het feit dat de productie niet opstart kan naar onze mening alleen maar te maken hebben met enkele leveranciers (die zijn waarschijnlijk nog volkomen boos en "schieten zichzelf in hun eigen been").

  Van de auto's die bestemd zijn voor China: het aantal is relatief laag (in totaal zijn er al wereldwijd 16.000-bestellingen !!) en deze kunnen snel worden verwerkt, zelfs bij een dagelijkse productie van ongeveer 100-voertuigen. Als je de wereldwijde bestellingen eraan toevoegt, zou er al binnen enkele maanden een enorme hoeveelheid naar Trollhättan vloeien (alsjeblieft, jezelf rekenkundig ingepland kortstondig).

  De productie zou maar eindelijk moeten gaan !!!

  Met vriendelijke groet
  Julie

 • Hoe zit het met de Chinezen? zouden ze het geld al eerder hebben betaald voor 1000-voertuigen of?
  Ik vraag me echt af wat er van zal worden, want dan kan Saab eigenlijk geen extra cashflow genereren, zelfs niet na het starten van de productie ...

  Of heb ik iets verdraaid?

 • Hallo,

  Natuurlijk vraagt ​​men naar de laatste informatie ("Openheid een kans voor SAAB") wat er nog ontbreekt in termen van investeerders en de toetreding heeft nog steeds niet plaatsgevonden (bij de Chinezen is het duidelijk dat de vertraging te wijten is aan de staatsautoriteiten. voorgeprogrammeerd).

  Het geduld met de klanten, dealers en andere deelnemers is overgebruikt!

  Zo kan het niet doorgaan - ieders interesse in het merk zal gestaag afnemen. Niet in de laatste plaats vanwege de verwoestende pers, dit gaat sneller dan verwacht!

  VM moet leiderschap tonen en dingen heel snel in een positieve richting bewegen - bijv. Op dit moment draait het in de tegenovergestelde richting en niemand houdt het tegen!

  Laten we hopen in de andere richting.
  Julie

Reacties zijn gesloten.