Saab-crisis: de volgende week - beslissing?

Eigenlijk wilde ik zaterdag niets schrijven over de economische situatie in Trollhättan, maar sommige dingen vereisen uitzonderingen. Dagens Industri citeert Svenake Berglie vandaag als volgt: "Als er volgende week geen geld is, gaan de lichten uit". Dat was nu vrij vertaald.

Om ter zake te komen. De feiten in Trollhättan, gevoed door betrouwbare Zweedse bronnen, zijn als volgt. Saab werkt aan een financieringsoplossing die productie op de 29 mogelijk maakt. Augustus om te beginnen. Ik denk dat we daar vrij open over kunnen zijn, alles staat en valt ermee. Saab betaalde ook de verschuldigde belastingen, 21 miljoen kronen. Een kleiner bedrag dan in de voorgaande maand, omdat een deel van de salarissen te laat werd betaald.

Dagens Industri rapporteert over Saab-dealers die het begrijpelijke heroriënteren. Net als de medewerkers die steeds meer op Volvo overstappen. Een proces dat meer dan logisch is, omdat het informatiebeleid in het huis Saab medewerkers maandenlang in het ongewisse laat.

De lokale TTELA, altijd op de een of andere manier goed op de hoogte van Saab en met een bijzonder goede neus voor het Verre Oosten, rapporteert over Pang Da en Youngman. Alles lijkt heel goed te gaan met Pang Da, terwijl er "wat problemen" zijn met Youngman. hmm

Zelfs anders, wat de TTELA schrijft met de informatie van gisteren uit onze Zweedse bronnen, valt samen. Volgende week kan heel lastig zijn. Ik zie het heel duidelijk. De aderlating van Saab bij werknemers, dealers en klanten heeft de pijngrens bereikt.

De productie begint bij de 29.08. Of nooit.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab-crisis: de volgende week - beslissing?"

  • Het zou zonde zijn, maar ik kan alle werknemers en dealers begrijpen ... met dit heen en weer ... waarom maken ze deze negatieve pers? Man man man ...

Reacties zijn gesloten.