Saab Trollhättan: de frustratie van leveranciers

Het is niet gemakkelijk om de stroom van informatie te verwerken die instortte op mijn mailbox en de Zweedse media. Omdat vandaag een nieuwe dag is waarop bloggen niet leuk is. Nogmaals, de evenementen richten zich op het informatiebeleid van Saab.

De leveranciers van ons automerk worden steeds meer gefrustreerd door het gebrek aan informatie van Trollhättan. Daar wordt de situatie steeds onzekerder. Naar verluidt betaalt Saab geld aan sommige leveranciers, maar niets aan anderen. Een situatie die ik me niet kan voorstellen. Maar deze dingen worden in de pers verzonnen en slecht nieuws verkoopt gewoon goed. Svenake Berglie, hoofd van Zweedse leveranciers, probeert de golven glad te strijken. Hij gelooft niet dat Saab sommige leveranciers verkiest, maar laat anderen in de regen achter. Hij is zich er ook volledig van bewust dat tijdens lopende onderhandelingen geen informatie kan weglekken.

Saab heeft wat tijd verdiend in onderhandelingen met zijn leverancier uit Spanje. de Matrici S. Coop geeft de fabrikant een termijn van 10 dagen. Dan moeten de rekeningen betaald worden, of er kan een andere regeling gevonden worden. Dit werd gemeld door de selectie van het bedrijf aan TV4 Väst.

In principe is het vandaag erg somber in Trollhättan. Omdat het nu tijd is voor de redder, of in ieder geval voor een groot deel van het geld. Inmiddels, en ik vind het niet leuk om dat te schrijven, staat Saab ook in de schijnwerpers bij gemeentelijke bedrijven. Warmte, water, elektriciteit, telcommunicatie enzovoort. Bovendien zijn de huurbetalingen voor industriële hallen en sommige kamers in Innovatum al lang over tijd. Ik spaar mezelf om bedragen te bellen. Als u het wilt weten, googlen en zoeken.

De gemeentelijke nutsbedrijven zeggen dat ze noch de kraan op Saab zullen draaien, noch de “spijker aan de kist” zullen zijn, maar dat is geen oplossing.

Dan is er Lars Holmquist, de Clepa-president, die zegt: "Zelfs als Saab nu de rekeningen betaalt, is er geen kans om met de productie te beginnen". De leveranciers willen blijvende stabiliteit zien. Plus een geloofwaardig concept. Dat is duidelijk.

Dat brengt ons bij het personeel, van wie sommigen sindsdien zijn gemigreerd naar nieuwe werkgevers. De arbeiders arriveren in de fabriek op 22 augustus. De vrienden van Saabsunited hebben dit gisteren al geschreven, helaas staat het op de 22. ga gewoon voor nieuwe informatie. Omdat het geen productiestart lijkt.

Welnu, er is natuurlijk altijd een klein licht in de grootste duisternis. Hé, in ons geval zijn er zelfs twee. 😉

Paul Akerlund, de burgemeester van de gemeente, ziet hoop. Hij kreeg instructies van Victor Muller over de nieuwste plannen en ziet een oplossing. Akerlund zegt wat hij denkt en is vrij open. Hij had de laatste tijd ook veel kritiek op Muller. Ik denk dat zijn verklaring geloofwaardig is.

Het andere goede nieuws is een actieve A-stijl die Saab samen met Autoliv heeft ontwikkeld. RedJ, de Duitse blogger bij Saabsunited, heeft er een goed artikel over geschreven. De sterke punten van Saab in nieuwe, innovatieve oplossingen zijn nu het argument dat het voortbestaan ​​van het merk kan garanderen.

Saab is geen Rover. Rover was niet erg flexibel en het enige idee dat het management van de Britten had, was om een ​​gemiddelde sedan om te bouwen naar achterwielaandrijving en V8. Ok, maar de Rover 75 had het mooiste dashboard ter wereld.

Saab heeft goede ideeën en nieuwe producten in de pijplijn. Plus de beste fanbase ter wereld. Ik schrijf dit zodat we onze kop niet in het zand steken met al het slechte nieuws. Er wordt veel van ons als fans gevraagd, maar we blijven met trots rijden in onze Zweedse auto's.

Tekst: tom@saabblog.net

8 gedachten over 'Saab Trollhättan: de frustratie van leveranciers"

 • Hallo Julie,

  Lees je vraag een beetje laat, maar misschien niet te laat. Hier is een inleiding: http://rumafia.com/material.php?id=220
  Voor context, de situatie in de Russische bancaire wereld centrum van 90er waarin A. heeft gemaakt als een student aan de Akademhimbank fit (zelfs de hele sector 1993 bijna volledig maffia) behoren te verwerven. Het was ook een tijd waarin de meeste ondernemers beschermingsgeld moesten betalen en meer dan dat 1000-mensen elk jaar alleen in Moskou werden vermoord.

  Groet
  saabulus

 • Hallo Julie,

  Ik deel uw optimisme en ik hoop dat SAAB zal blijven bestaan. Met welke andere auto's moeten we rijden? 😉
  Maar het is weliswaar geen soeverein beeld dat het SAAB-management momenteel aan het tekenen is. Het is zeker een enorme taak om SAAB met al zijn verwikkelingen los te koppelen van de GM-erfenis en het op zichzelf te zetten. Maar zonder een financieel sterke investeerder heeft SAAB heel weinig opties. Steeds weer iets verkopen om lonen en salarissen te kunnen betalen is geen duurzame strategie. Misschien zien we Duitsland een beetje te pessimistisch en negatief, we zijn aan iets anders gewend als we kijken naar onze eigen auto-industrie, die elke maand recordverkoopcijfers haalt. Ze lijken het veel beter te doen….

 • Hallo Julia,

  bewezen? Waar geen rechter is, is er geen eiser. Natuurlijk wil ik Mr. A… .. niet te vergelijken met de heren uit ons “bruine” verleden.
  Wat je de meeste misdaden uit die tijd zou moeten overwegen, kwam veel later uit, wat vind je van Mr. EEN… ..?

  Maar ik denk dat we van het onderwerp uitgaan.

  doei

  M.

 • Om SAAB te zoeken

  Wat heeft de heer Antonov bewezen ongelijk te hebben?

  Ik zou heel dankbaar zijn voor een korte, geldige tip - hij rekruteerde in ieder geval geen dwangarbeiders (zoals bij Quandt)!

  Julie

 • Hallo juli

  Meneer A ……. is beslist geen ongevaarlijke Russische investeerder 😉

  Ciao

  M.

 • Hallo TM 7374!

  Het management van SAAB lijkt op de goede weg te zijn - Akerlund en de vakbondsvertegenwoordigers zijn al geïnformeerd over de plannen en zien samen de oplossing voor de problemen (overigens zijn de "insiders" intelligente mensen).

  Met betrekking tot de opmerkingen van uw vrienden- en kennissenkring, zou het gepast zijn om te verwijzen naar verschillende andere autofabrikanten die in het verleden ook bezig waren met overleven: Porsche, Audi, BMW, enz. (BMW werd overgenomen door de familie Quandt met middelen die eerder werden verstrekt door de Het gebruik van dwangarbeiders in nazi-Duitsland kwam binnen. De documentatie erover is al meerdere keren op televisie vertoond. Destijds ging het niet om een ​​relatief onschuldige Russische investeerder, zoals bijvoorbeeld het geval was bij SAAB - maar die wordt niet eens toegelaten)!

  Vooral onze landgenoten zouden een stap terug moeten doen en hun eigen beroemde neuzen in handen moeten nemen - niet altijd proberen anderen te belasteren (maar helaas is dit ver in Duitsland
  verspreiden).

  Gelukkig weekend en blijf positief denken!
  Julie

 • Hallo TM7374,

  waarom zou er nog steeds angst en bezorgdheid zijn? Deze toestand heeft een tijdje geduurd, soms veranderen de "omstandigheden" van deze toestand een beetje. Maar eigenlijk blijft het hetzelfde. Zonder genoeg geld zullen de zaken niet verbeteren. Er was veel geld in het Saab-huis waar niemand echt weet waar de "kolen" naartoe gingen. Het was niet bepaald een klein beetje!

  Wat is Saab op dit moment?

  Automaker? Geld wasmachine? Geldbrander? …………………. enzovoorts

  De enigen die moeten betalen voor deze onzin zijn de werknemers wanneer ze de 22 bezoeken. Augustus om te werken en wat kaas te laten vertellen.

  De tijd voor "Saab Illusions" is verstreken, zelfs als anderen het anders willen zien.

  Hallo

  M.

 • Hi Tom,

  Als je dit alles leest, zul je opnieuw bang en bezorgd zijn. Tegelijkertijd waren we zo hoopvol dat de zaken weer omhoog gaan!
  De vriendenkring vraagt ​​me vaak of SAAB nog steeds bestaat. Ik probeer de huidige situatie uit te leggen, maar het wordt moeilijker en moeilijker naarmate de situatie elke dag meer en meer ondoorzichtig wordt. Er werd zelfs de vraag opgeworpen of het hele ding niet eens een faillissement is! Ik ben geen advocaat en ik wil niet omgaan met dergelijke dingen of veronderstellingen, maar het is triest dat de vooruitzichten op SAAB nu zo negatief zijn.

Reacties zijn gesloten.