Saab Automobile: Wat we kunnen leren van Tim Colbeck

Update: 12: 27

Tim Colbeck is sinds mei het hoofd van Saab USA. Vroeger was hij, als ik me goed herinner, Subaru. Dus toen hij bij Saab kwam, werd hij met volle kracht getroffen door de crisis. Toch doet hij geweldig werk. Of misschien is dat waarom?

Gisteren sprak hij over de Amerikaanse motorpers over Saab, het modellengamma en de toekomstige Saab 2013. Zijn belangrijkste boodschap was betrekkelijk eenvoudig. De opvolger van 9-3 kan een nieuwe naam krijgen. Gericht op de geschiedenis van Saab. Het resultaat?

De Amerikaanse pers schrijft over Saab. Met een lichte crisisaanraking, maar hallo, we zijn er nog steeds en willen geweldige auto's bouwen. Dus lees bij Motor Trend, Motor Authority, egm Car Tech, Car Scoop en andere publicaties. De boodschap voor de klant is: "Hé, er komt een geweldige, nieuwe Saab in 2013 - met een nieuwe naam".

Geweldig, Mr. Colbeck.

Trollhättan zou ervan kunnen leren. Goede PR is belangrijk in tijden van crisis. Gisteren - Trollhättan - Managementvergadering met de vakbonden. Wat had een gezamenlijke persconferentie in de Zweedse media kunnen doen? Victor Muller en de vakbondsleden samen in TV4 Väst met de boodschap "We vertrouwen Victor Muller, we vertrouwen Saab, hebben geduld, we beheersen de crisis".

Wat is er gebeurd? Niets. Muller voor de camera? Geen. In plaats daarvan zwermden nieuwe faillissementsgeruchten door de pers. Jammer. Chance gemist. Nogmaals.

Let op, een slechte pers is alleen succesvol als je dit gebrek aan eigen media-aanwezigheid toestaat. En het hoeven niet altijd de grote, belangrijke berichten te zijn. Zelfs kleine details kunnen veel doen.

Tip naar Zweden. Als je Tim Colbeck belt. Daar kun je veel van leren.

Update: goed nieuws uit Zweden? Misschien. Onze Saabsunited-vrienden melden dat werknemers bij 22.08.11 weer aan het werk gaan. Of Tim een ​​carrière-optimist is, of dat hij gelijk heeft, weten we niet. Het zou leuk zijn.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Saab Automobile: Wat we kunnen leren van Tim Colbeck"

 • Wat komt er vandaag in mijn gedachten ...

  Ik vind de huidige benaming "akoestisch" erg goed.
  En dankzij 1, 3, 4, 5, 6, 7, enz ... kunnen de verschillende klassen goed beschreven en gedefinieerd worden (vergelijkbaar met Audi).

  Wat ik echter niet zo mooi vind, is de "technisch" andere presentatie
  - nieuwe "high" five ... het wordt getoond op de auto's, in advertenties, enz.
  - negen vijf ... het wordt meestal uitgesproken
  - negen "min" vijf het is meestal geschreven
  (de x voor achterwielaandrijving daarentegen begrijpt bijna iedereen vandaag)

  Dit verwart ervoor dat de ene of de andere gemiddelde autokopers (vooral in zoekopdrachten op internet) ... en dus is er geen uniforme uitstraling van de types in beeld / font / word ... dat vind ik jammer zal zijn.

  Als je gewoon de naam samen zou schrijven, zou het voor velen zeker de Saab "vijfennegentig", "drieënnegentig", enz. zijn. Hmmm... ook niet zo leuk, toch?

  Saab 99, 900 en 9000 vond ik bijzonder sympathiek "toen"! Maar ik denk dat dat tegenwoordig niet zo goed past (o.a. door de verschillende typen en de te verwachten nieuwe modellen. Wat zou de 9-4x zijn? Een Saab 90000x?)

 • ... en ik heb besloten vandaag meer aandelen te kopen. Wie niet waagt die niet wint.

 • blanco

  Beste Saab-gemeenschap,

  Na zorgvuldige overweging besloot ik te wachten en Saab een kans te geven. We kunnen niet voortijdig opgeven. Ik wacht op de nieuwe 9-5 stationwagon. Na drie Saab 9-5 op een rij is het te moeilijk om het merk te veranderen.

  Groet Andre

Reacties zijn gesloten.