Saab Trollhättan: We wijzen werknemers niet af

De Saab-fabriek in Trollhättan staat al maanden stil. Niet helemaal. De administratie werkt, in de ontwikkeling wordt gewerkt met hoge druk op de toekomst van de autofabrikant. De ontwerpafdeling is er ook en de assemblage van pre-series auto's en prototypen werkt ook.

Alleen niet de productie. Saab-leveranciers hebben aan het begin van de crisis beëindigingen aangekondigd, die nu van kracht worden. Geen reden voor Saab om ook werknemers te ontslaan. Saab-persvoorlichter Eric Geers vertelde de pers vandaag dat Saab alle medewerkers nodig heeft om de productie te starten. “Saab zal de salarissen van augustus op tijd betalen. We gaan ervan uit van wel. " Geers zegt dat Saab verrast was door het feit dat de financiering voor de salarissen van juli niet op tijd beschikbaar was.

Tussen de regels door wordt gelezen dat Geers met investeerders geld verwacht voor de salarissen voor augustus.

In principe is het correct om de waardevolle vakmensen te behouden. Ontslag nemen zou de verkeerde manier zijn - elke productiestart zou in twijfel worden getrokken. Hoewel het duur is om een ​​fabriek stil te houden, welke keuze is het nu? De toekomst ziet er goed uit voor Saab met nieuwe partners.

Het heden is onze uitdaging.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab Trollhättan: We wijzen werknemers niet af"

  • Het is goed om te horen dat de werknemers niet worden ontslagen, maar dat zou ik wel doen
    kijken langzaam uit naar een productiestart, de maand augustus is waarschijnlijk ten einde
    is gebouwd en wil dan waarschijnlijk knallen omdat eerst de productie? +
    mfg
    peter

Reacties zijn gesloten.