Saab-lonen worden betaald, GEM, de nieuwe Saab van de blogger

Lonen van 1600 in de Unie georganiseerde Saab-werknemers zullen morgen worden uitbetaald. Dit werd gemeld door de vakbond. Saab heeft opnieuw een klif omzeild voordat het schipbreuk bedreigde.

Het GEM Investment Fund is vandaag gestart met de verkoop van 5 miljoen nieuwe aandelen op de markt. Het gerucht van een Amerikaanse investeerder was niet onwelkom, de voorraad heeft een turbulente dag achter de rug.

Vanaf de startprijs, die 1.19 was, klom de prijs naar 1.72 en later uitgesmeerd met turbulente sprongen tot 1.12 €. De handel werd tijdelijk gestopt door de geautomatiseerde beveiligingssystemen - maar dit heeft meer te maken met de ontwikkeling van de wereldwijde aandelenbeurzen. Om 18 uur stond de prijs opnieuw op € 33, met bijna 1.50 miljoen verhandelde aandelen vandaag. Wie heeft het meest geprofiteerd van deze koerssprongen? Hmm 😉

Met de 5 miljoen aandelen heeft men meer dan 10% van de Zweedse automobielvoorraden, die iedereen kan kopen. Ook Vladimir Antonov, waar de Zweedse pers opnieuw een probleem ziet. Veranderingen in de eigendomsstructuur die 10% overschrijden, moeten worden gerapporteerd en goedgekeurd aan de EIB en de overheid. Ervan uitgaande dat Antonov koopt, zal hij waarschijnlijk via verschillende van zijn bedrijven investeren en dus onder de 10% -drempel blijven. Of?

Blijft aan het einde van de dag een vraag: wat is de Amerikaanse investeerder aan het doen? Een slim geïntroduceerde speculatie, of heeft het een echte achtergrond? Hoe dan ook, Muller, vandaag gecontacteerd door Reuters, weigerde commentaar te geven.

Saabsunited-blogger Till uit München heeft zijn nieuwe Saab. Met de 1.8t-motor, wat geen slechte keuze is. Als ik correct ben geïnformeerd, heeft Till nog steeds een Saab 9-3x. De Duitse bloggers zijn blijkbaar goede Saab-klanten. Twee nieuwe Saab in 4 weken. RedJ, ook een Duitse collega-blogger bij Saabsunited, wacht nog steeds op zijn 9-3 Griffin. Felicitaties aan Munich Till - en altijd genoeg boost!

Tekst: tom@saabblog.net