Saab Nieuws: Saab, Antonov, de EIB en geen einde

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

Vorige week werd aangekondigd dat de EIB in Luxemburg de Russische investeerder Antonov verwerpt. Deze beslissing was al genomen door 2009, maar werd nu pas gecommuniceerd aan het publiek en Antonov. Antonov investeert ondertussen zijn geld in andere dingen, goudvoorraden, bijvoorbeeld.

Zoals Bloomberg vandaag meldt, en Saab Fan Alexandros ons stuurde (dank je!), investeren de bankier en zijn Finasta Investment Company US $ 400 miljoen in goudmijnen in de voormalige USSR, Afrika en Latijns-Amerika. Alexandros zei: "Een toost op het Zweedse industriebeleid", waar hij gelijk in heeft.

Achter de schermen van de EIB vertelde de woordvoerder van de EIB, Pär Isaksson, het persbureau TT. Alleen, ik geloof niet in de EIB. Er is de afgelopen maanden te veel gevorderd en vastgelopen. De winkel in Luxemburg, die we betalen met onze belastingbetalers, heeft voor mij het laagste niveau van geloofwaardigheid bereikt. Ik denk niet aan een Europees industriebeleid in een verenigd Europa zoals het in Luxemburg is.

In ieder geval. Het Zweedse persbureau TT meldt dat de EIB in gesprek is met investeerders (let op: meervoud) om een ​​oplossing voor Saab te vinden. De EIB "maakt de weg vrij voor nieuwe investeerders" in samenwerking met Saab en de Zweedse overheid.

Op vraag van de TT wilde de EIB Pressemann geen namen noemen, maar benadrukte nogmaals dat er "momenteel meerdere (investeerders)" zijn. Hmm Verschillende investeerders voor Saab. Klinkt in eerste instantie goed, maar is nog niet precies genoeg.

Oké, laat ons je verrassen. Laten we comfortabel zitten, genieten van de dag en kijken wat daar gebeurt.

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Saab Nieuws: Saab, Antonov, de EIB en geen einde"

 • blanco

  Beleggers klinken goed. Hopelijk investeerders die ons merk rijden en die van de bank houden. Hopelijk komt de oplossing snel!

  Leif

 • blanco

  Hi all!

  Deze Pär Isaksson (EIB) lijkt een heel fatsoenlijke kerel te zijn - misschien zou je als SAAB-fancommunity een paar details uit hem moeten halen (de tijd is echt dringend als het gaat om SAAB)!

  Helaas heb ik de indruk dat de EIB-vertragingstactiek hier weer gaat beginnen ......

  Zo relaxed kan ik niet echt teruggaan naar deze vage EIB-verklaring.

  Groeten uit Sleeswijk-Holstein
  Detlef Rudolf

Reacties zijn gesloten.