Saab-misdaadthriller in Zweden: nalezingen van woensdag ...

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

Langzaam is het tijd om concrete resultaten op tafel te leggen in Zweden. Omdat het krap wordt. Nadat de trollen min of meer de macht namen in Stockholm en Trollhättan. Misschien houden de kleine jongens zich bezig met de ene of de andere persdienst.

Dus gisteren tenminste de indruk in de Klamauk van uitspraken, ontkenningen en nieuwe voorstellen.

Bij de Kronofogden in Uddevalla waren er gisteren 15 nieuwe gevallen. De waarde van de claims is 60 miljoen kronen, individuele claims beginnen bij enkele 1000 kronen tot miljoenen. De handhavingsambtenaar levert de claims nu opnieuw af, Saab heeft 10 dagen om te reageren. Dus dezelfde procedure als op elke andere dag in de Stallbacka ...

De vakbond heeft gretig handtekeningen verzameld en kon Saab binnen de komende 14-dagen failliet laten gaan. Kon. Maar heeft gesignaleerd aangegeven dat ze dit niet wil. Het zou zeer onaangenaam zijn voor de unie.

Gisteren opnieuw gemeld Carlström, de woordvoerder van Antonov. Zijn baas Antonov is nog steeds klaar om 1 miljard kronen te investeren. 1 miljard kronen rond de 110 miljoen. Tata investeert 4 miljard in Jaguar en Landrover om de autobouwer geschikt te houden voor de toekomst. Dit zijn de bedragen die nodig zijn. Al het andere is speelgeld. De intocht van de Chinezen, ziet hij in september / oktober. Te laat. Een beslissing moet in augustus vallen. Of het komt met een nieuw geld uit het Middenrijk. Pang Da heeft zoiets gesignaleerd.

Saab CEO Victor Muller is in China. Ontmoet met Youngman en Pang Da om meer overbruggingsgeld te organiseren.

Massaal tellen is Victor Muller in Zweden. Tot nu toe is er altijd kritiek geweest in de pers. Given. Nu heeft de burgemeester van de gemeente Trollhättan uitgesproken wat velen in Zweden denken. Zijn krediet is opgebruikt. Te veel beloften, te weinig. Victor Muller is niet alleen een probleem voor de Zweedse media. Zweedse vrienden vertellen ons dat lokale leveranciers ook een probleem zien in de CEO van Saab. Voor de Zweden heeft hij gemuteerd, van Saab-redders tot de probleemgeval. Op de een of andere manier tragisch.

Ondertussen nemen in Zweden de stemmen voor een Saab-faillissement toe. Ook de Saab vriendelijke pers zoals de Svenska Dagbladet speelt met het idee. Muller is verantwoordelijk voor een martelende belegering van Saab. Onverantwoordelijk voor werknemers en leveranciers.

Misschien zal er een volgende herstart zijn. Misschien met Chinese miljoenen. Maar beslist zonder Victor Muller.

Achter de schermen gebeurt er veel. Alles is momenteel open, alles in beweging. Er is niets besloten. Alles mogelijk.

En zoals ik al zei. Opgeven is dat niet.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab-misdaadthriller in Zweden: nalezingen van woensdag ..."

  • Op het gevaar af mezelf te herhalen, vanuit mijn oogpunt zou Saab een "perfecte match" zijn voor Tata, als ze nog steeds € XNUMX miljard zouden kunnen verdienen, zou dat waarschijnlijk de beste oplossing zijn.

    Want ik denk dat € 50 miljoen daar, € 50 miljoen daar simpelweg niet genoeg is. In Zwitserland noemen we dit "gipsbeleid". Iemand moet zo snel mogelijk minimaal 250 miljoen euro mobiliseren, meer zou beter zijn. Want alleen produceren is ook niet genoeg, er moeten achteraf miljoenen geïnvesteerd worden in reclame en in vertrouwen, dat is niet gratis.

    Hoewel ik er zeker van ben dat Saab het haalt, maar ik zou heel blij zijn als de onzekerheid langzaam maar zeker tot een einde komt.

    In deze zin Griffin up

Reacties zijn gesloten.