Saab-nieuws: regering verwacht nieuwe EIB-beslissing

Vladimir Antonov, nog een kans?
Vladimir Antonov, nog een kans?

In principe zijn we ervaren in Zweden een schandaal als het gaat om Saab. De EIB heeft 2009 besloten geen Antonov toe als eigenaar, Saab heeft een aantal maanden hard gewerkt om het bedrijf te krijgen om Antonov als een onroerend goed koper of aandeelhouder. Dat kost geld en veel tijd. Tijd die de Saab nu zou kunnen missen.

Ik denk dat iedereen die zo'n geweldige investerings- en ontwikkelingsbank heeft om de industrie in Europa te promoten, op zijn minst geen vijanden meer nodig heeft. Daarvoor sturen we onze belastingbetalers geld naar Brussel.

De vraag blijft, wist de Zweedse regering van deze beslissing? Het lijkt zo, en dat is schandaal nummer 2. Laten we de woorden van Maud Olofsson's eindeloze tape over Saab niet vergeten. Ik heb de volgende tekst in mijn oor: "Als de EIB beslist, als GM beslist, dan zullen we ook ja zeggen..." Deze tekst is al maanden in kennis van de waarheid. Oef, mevrouw Olofsson, dat is gênant. ontslag !

In ieder geval wacht Stockholm nu op een recente beoordeling door Vladimir Antonov van de EIB in Luxemburg. Catharina Håkansson Boman, van de bediening van Maud Olofsson, vertelde de pers. De huidige situatie is veranderd sinds het besluit werd genomen en het is mogelijk dat de EIB overweegt de beslissing te wijzigen.

De beslissing zal waarschijnlijk komen als de fabriekspoorten eindelijk zijn gesloten. Of ze verrassen ons en beslissen prompt. Hups, dat zal gebeuren als Pasen en Kerstmis op een dag vallen en Reinfeldt zijn BMW verruilt voor een Saab. Oké, terug naar de ernstige situatie ...

Paul Akerlund, onze burgemeester in Trollhättan, ik denk dat hij van de Zweedse sociaaldemocratische partij is, is vandaag erg overstuur. Het feit dat Saab al twee jaar voor Antonov werkt en de overheid in de gaten houdt in plaats van Saab te ondersteunen en de banen frustreert hem.

Bo Lundgren van de National Debt Administration zei vandaag dat hij wist van 2009's beslissing. Sindsdien is er veel veranderd, hij ziet geen reden Antonov niet te accepteren.

trollen in de zomer Zijn de trollen vooral actief tijdens de Zweedse zomervakantie, of wat gebeurt er in het noorden? Hoe schreef lezer Marcus vandaag "koffiedik lezen". Rechts. Als ik het koffiedik zou lezen, dan zou dat goed zijn. Maar blijkbaar leest de hele Zweedse pers koffiedik. Sinds 2009.

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Saab-nieuws: regering verwacht nieuwe EIB-beslissing"

 • Bedankt Tom,
  voor al je toewijding en ook voor deze pijnlijke info.

  Het geheel hangt dus aan de Chinese "zijdedraad" en liever wat minder aan een Zweedse staalkabel??!

  De tijd tikt en tikt ...

  Met vriendelijke groet en het allerbeste in dit slopende, energieke
  SAAB-aflevering gebruiken.

  Markus

  • blanco

   Bedankt, Mark,

   dat maakt tenslotte mijn Zweeds beter. Goed voor de val in Zweden 😉

Reacties zijn gesloten.