Saab Crisis Trollhättan: Heeft Saab een nieuwe CEO nodig?

Victor Muller, Autoshow in New York, foto: Daniel Kederstedt
Victor Muller, Autoshow in New York, foto: Daniel Kederstedt

Victor Muller is een zeer controversieel figuur in Zweden. De Zweden beschuldigen hem van “stoompraat”, d.w.z. gebakken lucht zonder inhoud. Ook hier op de blog zijn er fans die in Muller geloven en anderen die hem kritisch bekijken.

Alleen in Saab City Trollhättan staan ​​allemaal achter Muller.

We zouden de regels niet schrijven als Paul Akerlund, de burgemeester van de gemeente, er niet was geweest, die zegt "Saab behöver en ny vd" - vertaald "Saab heeft een nieuwe CEO nodig" of Muller moet gaan.

Akerlund is een persoonlijkheid die ik helaas niet persoonlijk ken, maar ik waardeer zijn inzet voor Saab ten zeerste. Omdat hij vecht voor de automaker en de gemeenschap en doet wat hij kan doen om de banen te redden.

Bovendien is Akerlund zelf Saab Insider. Voordat hij burgemeester werd, was hij een vakbondsman bij Saab.

Voor de Chinezen van Pang Da en Youngman heeft Akerlund een indrukwekkende receptie georganiseerd en de aanwezigheid van lokale politieke beroemdheden bijgewoond. Het goede nieuws met de vakbonden gaat terug naar hem.

Nu zegt Akerlund vandaag tegen Dagens Industri dat Saab een nieuwe CEO nodig heeft. Een uit de auto-industrie die de branche kent en de zware klus kan klaren. Muller kan dat niet in zijn ogen doen.

Ondanks alle teleurstellingen over het niet betalen van lonen en de acute problemen, ziet Akerlund de toekomst van Saab duidelijk voor zich. Veel mensen bij Saab werken er hard aan om een ​​oplossing te vinden, zegt hij. De productie zou eind augustus weer op gang kunnen komen als - zoals hij zegt - enkele puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Akerlund is insider en heel dichtbij. Als de burgemeester een dergelijke verklaring aflegt, heeft hij zorgvuldig overwogen en zal hij redenen hebben. Dat zou ook de Muller-fans onder de lezers moeten accepteren.

Ik zie het vergelijkbaar met Akerlund. Muller heeft Saab bevrijd van GM, waarvoor hij onze erkenning voor altijd verdient. Maar Muller heeft veel van zijn bonus uitgegeven en zou als pure vertegenwoordiger waarschijnlijk beter af zijn bij Saab. Nu brengt Saab een CEO die voor de toekomst uit de industrie komt.

De situatie wordt alleen maar erger, zodat een ander spel op tijd onmogelijk is. Nu moeten feiten op tafel liggen.

En nee, we geven niet op!

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab Crisis Trollhättan: Heeft Saab een nieuwe CEO nodig?"

  • Groet SAAB-Tom ...

    Ja, het is nog steeds te hopen dat het SAAB-bedrijf ondanks de onuitsprekelijke moeilijkheden en verschrikkelijke "schema's" weer een trots bedrijf zal worden met een jaarlijkse productie van minstens 200 SAAB (of ongeveer 000 via China). Elke dag zonder productie gaat er veel geld, kansen en imago verloren.

    We hopen nog steeds !!! Tom, ik kan de twijfel heel goed begrijpen.

    Met vriendelijke groeten uit Zwitserland

    Markus

Reacties zijn gesloten.