Saab-nieuws: nieuws uit Trollhättan

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

Update: 11: 49

Er zijn goed en minder goed nieuws uit Zweden. De salarissen van de Saab Union-arbeiders zijn vandaag in de rekeningen beland. Dit werd vandaag aangekondigd door de vakbondsman van de vakbonden in Saab, Hakan Scött. Dat is het goede nieuws.

De faillissementsaanvraag tegen “Saab Tools AB” bij de rechtbank van Vänersborg is vanmorgen niet ingetrokken en is opgeschort tot 15 augustus, dus het kan op elk moment worden heropend. Dit is het nieuws dat minder goed is, dat we niet echt willen horen.

Update: Lars Thunberg van Sweparts Verktyg AB vertelde de lokale media dat het faillissementsaanvraag vanochtend was ingetrokken. Hij was zeer tevreden met de oplossing, nu kun je het normale werk doen. De faillissementsaanvraag wordt nog steeds gepubliceerd op de website van de rechtbank.

Er zijn nieuwe perspectieven rond Vladimir Antonov.

Dagens Nyheter kondigt lopende onderhandelingen aan tussen Saab / Antonov en Europese banken om de EIB-lening eindelijk te vervangen. Saab zou zonder een EIB-lening eindelijk klaar zijn voor de toetreding van Vladimir Antonov, waarmee de liquiditeitsproblemen op korte termijn worden opgelost.

De Saab-toekomst tot de komst van de Chinese partners zou dus tevergeefs zijn. Het blijft dus spannend, het gevecht voor Saab duurt voort.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab-nieuws: nieuws uit Trollhättan"

  • blanco

    Beste Tom, Het is geweldig hoe je de angstige SAAB-gemeenschap up-to-date houdt met informatie. Als eerste officiële handeling wordt SAAB elke ochtend en 's avonds opnieuw geblogd. Jij bent de dunne druppel waar velen (zoals wij) zich zeker aan zullen vastklampen en hopen op een goed einde…. Helaas is er nauwelijks informatie over onze 9-5, die momenteel is zou op de tape moeten staan. Het is nu een aantal maanden te laat. Gelukkig rijden we in een 9-3 1,9TTiD, waar we dol op zijn geworden. Een geweldige auto !! Het afscheid zal waarschijnlijk even duren, of helemaal niet. Maar door uw berichtgeving zijn er momenten waarop u weer hoop krijgt. We weten niet welk ander type auto bij ons past !? Blijf alsjeblieft op de hoogte.

Reacties zijn gesloten.