Mensen die geloven in de toekomst van Saab: Erik Paulsson

Mats en Erik Paulsson
Mats en Erik Paulsson

Het verhaal van Saab gaat verder, omdat Saab vrienden heeft in Zweden met een sterke interesse in het voortbestaan ​​van de autofabrikant. Het zou kortzichtig zijn om Saab terug te brengen naar Chinese investeerders en naar Victor Muller.

Iemand die geïnteresseerd is in het voortbestaan ​​van Saab is Erik Paulsson. Paulsson domineert onder andere de Brinova Fastigheter AB en PEABzijn broer Mats is de eigenaar van Skistar, Er zijn ook hotelcomplexen en andere investeringen.

Hij is een van de mannen achter de Zweeds Open, via Erik Paulsson stond ook Saab op de lijst van sponsors.

Erik Paulsson behoort tot de groep investeerders die het fabrieksterrein van Saab heeft gekocht. Hij gelooft in het voortbestaan ​​van de autofabrikant in Trollhättan, rijdt zelf een Saab. Geen BMW, zoals meneer Reinfeldt.

Paulsson hoopt dat Saab het geld kan leveren om de productie opnieuw te starten. Mocht het echt ten einde komen met de autofabrikant, dan wil hij nog steeds de toekomst van de autobouw in Trollhättan veiligstellen.

Als we geen auto's bouwen, zegt Paulsson, kunnen we reserveonderdelen maken. Saab heeft veel goed opgeleide ingenieurs en ontwikkelaars. Er zijn ontwikkelaarsrelaties met andere partners.

Victor Muller, die controversieel is in Zweden, beschouwt hem als een volbloed-ondernemer. De broers Paulsson zijn ook niet onomstreden in Zweden. In verband met de nieuwbouw van een stadion in Solna had Erik Paulsson te ver zijn gegaan. Op de 8. In juni bracht de officier van justitie beschuldigingen van omkoping.

Als je de interviews van Paulsson in de Zweedse pers leest, klinkt er een stuk gezond Zweeds partijdigheidje uit. Het gaat er ook om dat de broeders banen veiligstellen in Zweden, ook al is het moeilijk.

Erik Paulsson en zijn broer Mats hebben geïnvesteerd in Trollhättan. De krant Dagens Industri in Göteborg vroeg of de Akrionäre van PEAB en Brinova zich nu zorgen moeten maken om het geld. Was het een investering met hart of met reden?

Met beide antwoorden, Erik Paulsson, met hart en ziel.

Tekst: tom@saabblog.net

Afbeelding: PEAB