Saab-nieuws Trollhättan: Antonov in kritiek, Kronofogden

Saab-fabriek Trollhättan
Saab-fabriek Trollhättan

Gedurende de afgelopen 24 uur zaten we in een privé Saab-campagne, de blog moest wachten. Gisteren en vanmorgen is er veel gebeurd rond Saab. Een korte samenvatting van wat er is gebeurd.

Saab-belegger Vladimir Antonov staat onder kritiek. De centrale bank van Litouwen beschuldigt de bankier en miljardair van het overtreden van wetten en het verstrekken van kredieten te licht met zijn SNORAS-bank. Dit wordt gemeld door het Zweedse persbureau TT. De kritiek van de Centrale Bank zou een onherroepelijk einde kunnen betekenen voor de toetredingsplannen van Antonov bij Saab. Met gevolgen voor onze autofabrikant. Niet goed.

Ook jammer vinden de bonden de 40 miljoen kronenbetaling aan Spyker. Het verhaal blijft sudderen in het zomerhol en blijft terugkomen naar de pers. Laten we kijken wat er gebeurt.

Helemaal niet goed is de Tatasache die de Kronofogden nu 40 geeft om de getuigenis tegen Saab te geven. Een paar dagen geleden, toen we dachten dat de leveranciers stilstonden, hebben we dit keer verkeerd beoordeeld. De handhavingsfunctionaris heeft gisteren 40-claims naar Saab gestuurd en de autoconstructeur heeft nu 10 dagen om te reageren. Hoe hoog de 40-claims zijn, is niet bekend. De informatie is afkomstig van Radio TV4 Väst en is altijd betrouwbaar.

Saab gaf gisteren aan vier medewerkers de procureur, zodat de fabrikant zonder Victor Muller kan handelen. Het ontbreekt nog steeds aan de CEO in Trollhättan. De chief executives zijn Chief Development Officer Martin Larsson, HR-personeel Johan Formgren, Mikael Sandh en Fredrik Gyllefjord, de laatste werkzaam in financiën bij Saab.

Wat de Zweedse korte berichten betreft. Er zijn nog andere interessante ontwikkelingen rondom Saab en Trollhättan die we niet uit het oog mogen verliezen. Zodra mijn bureau opgeruimd is, gaat het verder.

Tekst: tom@saabblog.net

4 gedachten over 'Saab-nieuws Trollhättan: Antonov in kritiek, Kronofogden"

  • Hmmm 🙂 🙂 🙂

  • Privé Saab-actie? Maar geen 500, DS3 of Mini? 🙂

  • @TnTAlex Geef nooit op! LG Leif

  • ... laat SAAB gewoon waardig sterven !!!!!
    Zo'n vettig theater is niet langer normaal, het eeuwige heen en weer, de rechtvaardiging voor de mensen die je blijven vertellen dat SAAB blut zou zijn ... Ik wil daar gewoon ja op zeggen ... niemand verdient dat, vooral niet SAAB! !!! Graag gedaan!!!!

Reacties zijn gesloten.