Dagens Industri: Saab Bashing in Zweden - opnieuw

Update: 16: 30

Soms hoor je het niet meer. Opnieuw meldde Dagens Industri uit Gothenburg vanochtend slecht over Saab. Is het de zomeropening of wat gebeurt er in Göteborg?

Het is waarschijnlijk de bloedsomloop die stijgt wanneer je slecht nieuws schrijft. Boven als je spekluiert.

Net als in de afgelopen maand is het vrij actueel om te zeggen dat Saab de heffingen en belastingen niet heeft betaald aan de Zweedse staat. Ter herinnering: Saab heeft altijd alle belastingen en rechten in het kader betaald.

Zelfs Lene Johannson van het verantwoordelijke belastingkantoor gaat te ver. Op verzoek van de lokale krant uit Trollhättan zei ze, deze keer zal het net als de laatste keer zijn. Vorige maand had Dagens Industri opnieuw gespeculeerd tegen Saab, de betaling was op tijd geboekt. De verwachte 34.331,030-kronen verschijnen binnenkort in de rekeningen van de belastingdienst.

Gunilla Gustavs van het persbureau van Saab kondigde op verzoek aan dat Saab het belastingbedrag op tijd had overgemaakt - zoals altijd. Nogmaals, Dagens Industri heeft verkeerd gespeculeerd.

Dat is hoe het is in Zweden. Belastingen en inkomsten zijn transparant, iedereen kan zien wat de buurman verdient. En iedereen kan speculeren of de buurman punctueel betaalt of niet. Zoals het tijdschrift uit Göteborg.

Tekst: tom@saabblog.net

3 gedachten over 'Dagens Industri: Saab Bashing in Zweden - opnieuw"

 • het probleem is slechts een dag eerder betekent minder rente verzamelen over het geld

  en aangezien de koffers toch al klammer zijn, kan het een verschil maken,

  Ik doe alleen dit kaasblad braak aan, wordt waarschijnlijk gesponsord door Volvo,

  evenals de AB van VW.

  een bedrieger die slecht denkt

 • De belastingen zijn nu kennelijk binnengekomen. Aan de ene kant kun je terecht boos zijn op de media, die altijd op zoek zijn naar het negatieve, en ik ook. Maar een goede strategie hiertegen zou zijn om zo min mogelijk aanvalsoppervlak te bieden. Of je het bedrag een dag eerder of later betaalt, maakt niet uit of het geld er is, wat het blijkbaar ook was. Vandaar mijn verzoek aan SAAB om dergelijke onnodige "fouten" te vermijden, er zijn zeker nog genoeg hindernissen die moeten worden overwonnen.

  In die zin, Griffin-up

 • Bijna grotesk is de kritiek van Antonov dat zijn bank leningen te roekeloos zou hebben vergeven.
  Het is moeilijk om te blijven zoeken naar nieuwe dingen tegen Antonov.

  Het is duidelijk dat niemand de bankencrisis in Europa heeft opgemerkt, die tot op de dag van vandaag voortduurt - wie was er echt frivool?

Reacties zijn gesloten.