Saab Nieuws Zweden: Het goede slechte nieuws

Saab Trollhattan
Saab Trollhattan

Eind juni werden 80-zaken geregistreerd bij Kronofogden in Udevalla met betrekking tot Saab. Momenteel is het aantal 90-crediteuren gestegen ten opzichte van de autofabrikant. Er zijn de afgelopen dagen echter geen grote claims ingediend. De grootste, geregistreerde schuldeiser is de leverancier IAC Group Zweden met 44 miljoen kronen.

Tot dusverre, en dat is het goede nieuws, geen van deze zaken is ingediend om handhaving af te dwingen tegen de Trollhättan-automaker. De woordvoerster van de rechtbank, Christina Lindberg, vertelde de pers. De schuldeisers zijn uiteraard alleen geïnteresseerd in het erkennen van de legitimiteit van de claims.

De leveranciers wachten. Ze bereiden zich voor op het ergste geval, maar hebben Saab niet afgeschreven. Ze wachten, net als wij, nieuwsgierig naar wat er in augustus in Zweden gebeurt.

Ondanks alle tragedie is dat goed nieuws. Omdat de leveranciers verwachten dat ons merk zal overleven. Dit is onze interpretatie van "stil blijven" in Zweden.

Tekst: tom@saabblog.net