Trollhättan in de ochtend: geen vertrouwen in Saab?

Voor enkele dagen is er alleen goed nieuws uit Zweden voor Saab. We zijn er bijna aan gewend geraakt. Een bericht van TV4 Väst vanaf vandaag houden we niet van.

De DHL-basis in Trollhättan, waar Just-In-Time-componenten worden geleverd aan de tapes, heeft vandaag 22-extra werknemers beëindigd.

Al in mei werden 22-medewerkers vrijgelaten, later teruggebracht als tijdelijke werknemers om klaar te zijn voor de start van de productie. DHL hoopte de hele tijd om verdere ontslagen te voorkomen en om ontslagen te annuleren. In plaats daarvan is de situatie bij Saab verslechterd, zei DHL operations manager Peter Nilsson aan de TV4 Väst.

Begrijpen we de wereld? Niet vanmorgen. We verwachten nog steeds een start van de productie in de nabije toekomst, omdat de situatie merkbaar stabiliseert. Dus laten we kalm blijven en wachten en zien wat er gebeurt.

Tekst: tom@saabblog.net

2 gedachten over 'Trollhättan in de ochtend: geen vertrouwen in Saab?"

  • Hier is een rapport van Handelsblatt-Online:

    “De noodlijdende Zweedse autofabrikant Saab maakte vorig jaar een verlies van 3,1 miljard kronen (340,6 miljoen euro). De omzet was 6,3 miljard kronen. In totaal kon het bedrijf, dat begin 2010 door de Amerikaanse groep General Motors (GM) werd verkocht aan de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker, slechts 28.284 auto's verkopen. In 2009 vond het bedrijf 39.700 kopers, een jaar eerder zelfs 93.000.
    De cijfers zijn afkomstig uit het jaarverslag dat dinsdag bij de Belastingdienst is ingediend. In het rapport schrijven de auditors van Ernst & Young dat de voortzetting van de activiteiten van Saab afhangt van het verkrijgen van de "noodzakelijke financiering" door het bedrijf. Anders is verdere productie "onveilig". "

    De situatie is waarschijnlijk dramatischer dan eerder werd gedacht. Laten we hopen dat de Chinezen genoeg geld hebben om Saab op lange termijn te redden.

  • Of wordt hier (zoals helaas tegenwoordig op veel plaatsen gebruikelijk is) alleen een poging of de “kans” gebruikt om de loonkosten een beetje te verlagen ... en te vervangen door tijdelijk werk ...!?

Reacties zijn gesloten.