Saab News: Antonov wil Saab "bevrijden" van de EIB.

Vladimir Antonov
Vladimir Antonov

De EIB-lening voor Saab is onderhevig aan vele voorwaarden en bemoeilijkt de autofabrikant uit Trollhättan massaal tot elke ondernemersvrijheid. Momenteel staat de verkoop van onroerend goed bij de EIB ter goedkeuring in Luxemburg.

De intrede van de Russische investeerder Antonov ligt ook al maanden op het bureau van de EIB en lijkt daardoor te mislukken. Antonov startte vorige week een “charmeoffensief” in Zweden en bracht daarmee vakbonden en verschillende politici en verenigingen voor zichzelf in positie.

Saab, of Antonov, onderhandelt momenteel met verschillende Europese banken om de lening van de EIB volledig terug te betalen, waardoor Saab-onderpand wordt bevrijd. Dit werd vandaag aangekondigd door het persbureau TT. Het gaat om een ​​som van 2 miljard kronen of om 220 miljoen €. Trollhättan zou veel flexibeler zijn zonder deze lening, ook met betrekking tot investeerders uit China.

Tekst: tom@saabblog.net