Saab-nieuws: Zweden 's middags, geen plaats in de nis?

Het is vandaag relatief rustig rond Saab en dat is maar goed ook. Omdat mijn bureau zich buigt onder de last van dingen die de laatste dagen zijn achtergebleven. Er zijn alleen de gebruikelijke spellen rond Saab in Zweden, die het vermelden waard zijn. Nou ja, en een beetje meer.

De regering, ja de regering. Het zou mooi zijn als Stockholm zou opkomen, maar dat doen ze niet. Je wacht op wat de EIB zegt. Hoe vaak hebben we dat al geschreven? Als GM en EIB positief besluiten, dan is het de overheid, dus de geluiden uit de hoofdstad van Zweden. Alleen, het besluit van de EIB zal enige tijd nodig hebben nadat mevrouw Srejber vertrekt, de opvolger begint pas vandaag bij de Luxemburgse bank.

Maar ik denk dat er een “Plan B” is bij Saab voor het geval de EIB weer vervalt in weken van stilte.

De krant "Zeit", die wij hoog in het vaandel hebben, heeft een artikel geschreven over Saab en de elektrische autofabrikant "Think". De Noorse fabrikant staat voor het laatste “einde” nadat de productie van elektrische auto's enige tijd geleden is gestopt. "Geen plaats in de nis'Zegt de tijd. Voor Saab kun je het ook zien en een afnemend klantvertrouwen registreren. Is het echt aan het verdwijnen? Deze week zagen we verbazingwekkend genoeg het tegenovergestelde. Misschien moeten de redacteuren van "Zeit" ons bellen, we geven u graag informatie.

In Zweden regeert de nieuwe Maleur voor werknemers van Saab. De bedrijfswagenbestuurders moeten nu zelf hun brandstofrekening betalen. De tankkaarten waren geblokkeerd. Wel, ik denk dat dat de Zweden zal overleven.

Fijn weekend, ga door met Saabbing.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab-nieuws: Zweden 's middags, geen plaats in de nis?"

Reacties zijn gesloten.