Saab-nieuws Trollhättan: Union stemt over Saab

De vakbonden hebben het de afgelopen dagen niet gemakkelijk gehad. Aan de ene kant moeten ze hun leden ondersteunen, aan de andere kant willen vakbondsafgevaardigden de grootste werkgever van hun woonplaats niet naar de woestijn sturen.

ALS Metal vertegenwoordiger bij Saab, Hakan Scott, is daarom opgelucht vandaag op te merken. Gisteren was zijn baas Stefan Löfven in Trollhättan, had een ontmoeting met Victor Muller. Na de ontmoeting was het duidelijk dat Saab doorgaat.

Het verzamelen van handtekeningen van de leden is nu gestopt, de handtekeningenlijsten gaan naar de shredder, niet naar het postkantoor. Hakan Scott vertelde de pers vandaag dat "IF Metal nooit de wens had gehad om Saab failliet te laten gaan", zoals hij het uitdrukte. Het werd "alleen gedaan voor de salarissen".

De vakbond van de Unie heeft ook de ondertekeningscampagne stopgezet. "Het is waar, het is voor ons niet langer relevant om Saab failliet te laten gaan", zei Anette Hellgren, de vrouw van Union.

Het gaat door, het volgende grote doel is het begin van de productie. De onderhandelingen met de leveranciers mag niet gemakkelijk zijn, omdat het kan voor Saab medewerkers in Trollhättan zien er goed uit, de medewerkers van de leveranciers zijn nog steeds in het duister.

Zitplaatsen leverancier Lear houdt de sluiting in Trollhattan nog steeds rechtop, de IAC Group Zweden wil nog 115 werknemers in de fabriek Färgelanda degraderen.

Er is veel te doen in Saab. Als de goedkeuring van de EIB voor de verkoop van onroerend goed en de toetreding van Antonov, dan zou het geen probleem moeten zijn. Dan loopt binnenkort de nieuwe Saab in Trollhättan van de lijn.

Tekst: tom@saabblog.net

Een gedachte over "Saab-nieuws Trollhättan: Union stemt over Saab"

  • yepp! Langzaamaan krijgen de zaken weer een betere dynamiek en is de kans op succes, om in augustus een mooie 9-5 SC te kunnen bestellen, die ook geleverd wordt, vandaag beter dan gisteren ... hoe wordt het morgen? ; ·)

Reacties zijn gesloten.